دانشجویان گلستانی در گفت و گو با ایرنا همچنین خواستار ساماندهی رشتههای تحصیلی مراکز آموزش عالی و حذف رشتههای بدون بازار کار، ساماندهی بازار خودرو و برخورد با رانت خواران این بخش، نظارت بر بازار پوشاک و جلوگیری از تولید و ورود البسه نامتعارف به بازار، توجه به خوابگاههای دانشجویی و متاهلی و تلاش برای افزایش پیوند دانشگاه با صنعت و افزایش سقف وام صندوق دانشجویی شدند.
دانشجو موتور محرکه پیشرفت کشور
یکی از دانشجویان گلستانی با تبریک ۱۶ آذر روز دانشجو گفت: دانشجویان از پلههای مهم و موتور محرکه پیشرفت جامعه هستند و میتوانند با ارائه ایدههای خلاقانه به رفع موانع و مشکلات کشور در بخشهای گوناگون کمک کنند.
نیلوفر یوسفی افزود: بهبود کیفیت آموزشی دانشگاهها با بکارگیری استادان مجرب و متخصص و تامین نیازهای رفاهی بویژه خوابگاه، از خواستههای اصلی دانشجویان از استاندار جدید گلستان و دولت چهاردهم است.
وی، تامین شغل مناسب با رشته تحصیلی را از دیگر نگرانیهای دانشجویان پس از اتمام تحصیل ذکر کرد و گفت: برای ایجاد اشتغال پایدار دانش آموختگان دانشگاهی باید از کارآفرینان حمایت کرد.
یوسفی بابیان اینکه نبود شغل مناسب برای دانش آموختگان در شهرستان یا استان محل سکونت از آسیبهای جدی جامعه است، گفت: این نارسایی سبب شده بسیاری از دانشجویان و نخبگان پس از پایان تحصیل یا به دیگر استانها و یا به خارج از کشور مهاجرت کنند.
ضرورت افزایش پیوند دانشگاه با صنعت و بازار
یک دانشجوی دیگر گلستان هم معتقد است دولت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید شرایط را برای پیوند بیشتر دانشگاهها با بخش صنعت و بازار فراهم کنند تا دانشجویان متناسب با بازار کار نسبت به انتخاب رشته خود اقدام نمایند.
محمد سندگل که دانشجوی آموزش ابتدایی است، افزود: بسیاری از رشتههای تحصیلی دانشگاههای گلستان یا با بازار کار همخوانی ندارند یا بازار کار آن لبریز شده است که در این شرایط، بازنگری در رشتههای دانشگاهی ضروری است.
وی، کمبود خوابگاه بویژه خوابگاههای متاهلی در مراکز دانشگاهی گلستان را از دیگر مشکلات دانشجویان استان دانست و اضافه کرد: گرانی و تورم و بالابودن هزینههای تحصیل سبب شده برخی دانشجویان با استعداد به سبب نداشتن خوابگاه یا ادامه تحصیل ندهند و یا در تامین خوابگاه خارج از محیط دانشگاه با مشکلات مالی مواجه شوند.
سندگل همچنین برلزوم سازماندهی بازار خودرو داخلی و برخورد شدید با رانت خواران این بخش، شتاب بخشی به پرداخت تسهیلات ارازن قیمت به جوانان و دانشجویان بویژه وام اشتغال، مسکن و ازدواج تاکید کرد.
توجه به پژوهش و تحقیق در دانشگاهها
بنیامین نورانی افشار دیگر دانشجوی گلستان هم برلزوم افزایش بودجه فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاهها تاکید کرد و گفت: تحقیق و پژوهش لازمه پیشرفت جامعه است و انجام این امور هم از مبادی دانشگاهی امکانپذیر است.
وی افزود: دانشجویان نخبه و با استعداد زیادی در دانشگاهها داریم که درصورت توجه بیشتر به آنها میتوان از ایدههای آنان برای رفع مشکلات استفاده کرد.
نورانی افشار اضافه کرد: چند سالی است که از برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها خبری نیست و اگر هم هست بسیار محدود و موردی برگزار میشود.
وی، ایجاد فضاهای فرهنگی، ورزشی و رفاهی در دانشگاهها را دیگر خواسته این قشر از دولت دانست و ادامه داد: دانشجو فقط باید نگران درس و تحقیق و پژوهش باشد.
رعایت عدالت در توزیع امکانات آموزشی و رفاهی
یک دانشجوی دیگر هم برلزوم رعایت عدالت در توزیع تجهیزات، امکانات و اعتبارات دانشگاهی از سوی دولت و نماینده عالی آن در گلستان تاکید کرد و گفت: تبعیض در این بخشها طی سال های گذشته سبب شده تا برخی مراکز آموزش عالی در شهرستانها حتی از داشتن تجهیزات اولیه مانند آزمایشگاه هم محروم باشند.
سجاد اسدی افزود: توجه به اشتغال جوانان و دانش آموختگان و حمایت از کارآفرینان دانشگاهی، استفاده از جوانان نخبه در مسئولیتها و یا بهعنوان مشاور مدیران ارشد، کنترل تورم و گرانی در بخشهای گوناگون که با معیشت مردم گره خورده و بکارگیری افراد شایسته و متخصص اقوام و مذاهب در مناصب از دیگر مطالبات دانشجویان از رئیس جمهور و نماینده عالی دولت در استان گلستان است.
استان گلستان با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۵۴ مرکز و موسسه آموزش عالی (دولتی، نیمه دولتی، غیر انتفاعی و آزاد اسلامی) بامجموع تقریبی ۶۰ هزار دانشجو دارد.
نظر شما