حامد قادرزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: دانشگاه کردستان بیش از ۱۲ هزار دانشجو دارد که ۷۰۰ نفر از آنان دانشجوی بین الملل هستند.
وی با بیان اینکه تمامی دانشجویان دانشگاه کردستان از خوابگاه بهرهمند هستند و همه متقاضیان خوابگاه ساماندهی شدهاند، افزود: ۱۶ خوابگاه در دانشگاه کردستان وجود دارد که تمامی آنها ملکی است و هیچ خوابگاه اجارهای نداریم.
به گفته رئیس دانشگاه کردستان در این خوابگاهها ۲۵۰ تحت خالی وجود دارد و این به معنای این است که هیچ دانشجویی بدون خوابگاه نیست.
قادرزاده اظهار کرد: ۸۵ درصد دانشجویان دانشگاه کردستان در محیط داخل دانشگاه از خوابگاه بهرهمند هستند و روزانه هشت تا ۱۰ هزار پرس غذا در این دانشگاه برای دانشجویان پخت میشود.
وی گفت: با وجود محدودیتهایی که از لحاظ قانونی داریم، دانشجویانی که از نواحی حاشیه شهر برای تحصیل به این دانشگاه میآیند در صورت درخواست خودشان به آنان خوابگاه داده شده است.
رئیس دانشگاه کردستان تاکید کرد: مطالبهگری حق دانشجویان است و اگر دانشجو مطالبهگر نباشد، نمی توان به اشکالات نظام آموزشی و جامعه پی برد.
قادرزاده با بیان اینکه هیچ دانشگاهی در دنیا و کشورمان نداریم که دچار مشکل نباشد، درباره مهاجرت دانشجویان هم به بحث جاذبه و دافعه اشاره کرد و گفت: مهاجرت تحصیلی در دنیا امری عادی است اما اگر از حد مجاز بگذرد نگران کننده است.
وی ادامه داد: ممکن است استقبال مقطعی از بسیاری از مهاجران تحصیلی صورت بگیرد ولی در بررسیها مشخص شده که رضایت لازم برای مهاجران تحصیلی تامین نشده است.
ایجاد جاذبههای تحصیلی در مقاطع مختلف یکی از ارهکارهای رئیس دانشگاه کردستان برای ماندگاری دانشجویان بود.
قادرزاده اضافه کرد: ۸۰ درصد ظرفیت دانشگاهها بدون آزمون و بر اساس سوابق تحصیلی پذیرش دانشجو دارد و با این حال، توزیع رشته های تحصیلی در پذیرش دانشجو مناسب نیست و در بسیاری از رشتهها مانند کامپیوتر و روانشناسی با کمبود نیرو مواجهیم.
وی یادآور شد: در حوزههای مدیریتی نیروها، هیچ نیازی به کار دولتی ندارند و می توانند برای خود و دیگران کارآفرینی کنند.
رئیس دانشگاه کردستان به موفقیتهای این دانشگاه هم اشاره کرد و افزود: در حال حاضر دانشگاه کردستان در بین مراکز آموزش عالی کشور رتبه دهم را دارد.
وی ادامه داد: ۷۳ دوره کارشناسی، ۵۳ دوره دکتری و ۱۳۰ دوره کارشناسی ارشد داریم که توانمندی دانشگاه را نشان می دهد.
مبادله دانش دانشگاه کردستان با دانشگاههای خارجی دیگر موضوعی بود که قادرزاده به آن اشاره کرد و این تبادل را از بسترهای توسعه علمی برشمرد.
نظر شما