طرح‌های پژوهشی مساله محور در خراسان جنوبی حمایت می‌شود

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: درخواست ما از اساتید و پژوهشگران این است که مسائل استان را در موضوعات پژوهشی در اولویت قرار دهند و ما هم حمایت لازم را از طرح‌های پژوهشی مساله محور و کاربردی پیرامون مسائل استان را خواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا هاشمی روز شنبه در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر استان در محل تالار ولایت دانشگاه بیرجند، ضمن تبریک ۱۶ آذرماه به دانشجویان و جامعه دانشگاهی استان اظهارکرد: باید در طرح‌های مختلف توسعه‌ای استان از فکر و اندیشه دانشگاه استفاده کنیم.

وی عنوان کرد: من قدردان مدیرانی هستم که در جهت گره‌گشایی از مشکلات مردم گام بردارند، باید با روحیه جهادی برای خدمت به مردم کار و تلاش کنیم.

استاندار خراسان جنوبی بالاترین مدال افتخار هر مدیری را مدال نوکری برای مردم دانست و گفت: بار کار تیمی می‌توانیم خراسان جنوبی را به توسعه و مدینه فاضله برسانیم.

هاشمی با اشاره به برگزاری نشستی با دانشجویان دانشگاه بیرجند در شب گذشته و ادامه‌دار بودن این نشست‌ها، گفت: توسعه همه جانبه استان با فکر و اندیشه دانشجویان و حمایت اساتید رقم خواهد خورد.

وی افزود: در خراسان جنوبی نیروی انسانی توانمند و ارزشمندی داریم و در تاریخ استان افراد برجسته‌ و تاثیرگذار در حوزه‌های مختلف کشور درخشیده‌اند و به واسطه نیروی انسانی توانمند و ارزشمند از این استان در همه محافل به نیکی یاد شده‌است.

هاشمی بیان کرد: سه پژوهشگر برتر خراسان جنوبی در لیست پژوهشگران ۲ درصد برتر دنیا قرار گرفته‌اند و در حوزه پژوهش هم خراسان جنوبی در سطح دنیا و کشور حرف برای گفتن دارد.

وی با تاکید بر اینکه برای توسعه خراسان جنوبی دست نیاز به سوی دانشجویان، اساتید و پژوهشگران دراز خواهم کرد تا بتوانیم گام‌های توسعه را در استان برداریم، بیان کرد: خراسان جنوبی علاوه بر نیروی انسانی توانمند، ظرفیت‌های بالقوه زیادی دارد.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه گیاهان دارویی، وجود ۵۶ نوع ماده معدنی با حدود ۷۰۰ معدن و وجود آثار تاریخی ارزشمند و ثبت بیش از هزار و ۵۵ اثر ملی مهمترین ظرفیت‌های استان است، گفت: در خراسان جنوبی بیشتر تمرکز و حمایت خودمان را در حوزه دانش بنیان خواهیم داشت.

هاشمی عنوان کرد: امروز صنایع مادر ما نیاز به شرکت‌های دانش بنیان دارند، رویکرد شرکت‌های دانش بنیان نوآوری، فناوری و کارآفرینی است.

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر اقتصاد دیجیتال را به عنوان یکی از ضروریات در توسعه اقتصادی جامعه، بیان کرد: اگر به دنبال توسعه همه جانبه استان هستیم بدون کمک دانشگاه موفق نخواهیم بود.

هاشمی با بیان اینکه امروز مشکل اصلی ما این است که ارتباط دانشگاه و صنعت به دلایل مختلف کمرنگ است، عنوان کرد: با وجود مرکز تحقیقات کشاورزی با افراد متخصص و توانمند، زعفران و زرشک استان در استان‌های دیگر فرآوری می‌شود، علم و اندیشه و درآمد متعلق به این استان است پس فرآوری محصول هم باید در خراسان جنوبی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه باید با برقراری پروازهای منظم زمینه حوزه سرمایه گذاران را در استان فراهم کنیم، گفت: در حوه معادن باید پهنه‌های معدنی بلوکه شده استان را تعیین تکلیف کنیم و پیگیری‌های لازم را برای بازگشایی بازارچه‌های استان در راستای رونق اقتصادی انجام شود.

رئیس دانشگاه بیرجند هم گفت: تولید علم و توسعه و دستیابی به فناوری برتر به منظور ارتقای جایگاه علمی کشور در جهان و خلق ثروت برای بهبود زندگی و رفاه عمومی مرهون تلاش و پژوهش نخبگان، محققان و دانشمندان است.

احمد لامعی گیو افزود: هفته پژوهش فرصت مناسبی برای توجه و تمرکز به ابعاد مختلف امر پژوهش و فناوری در سطح کشور است که در آموزه‌های دین مبین اسلامی و فرمایشات امامین انقلاب جایگاه بالایی را به خود اختصاص داده‌است.

وی با بیان اینکه امروز دانشگاه بیرجند میراث‌دار مدرسه شوکتیه است، بیان کرد: امروز بالغ بر ۱۲ هزار و ۲۳۹ دانشجو در این دانشگاه تحصیل می‌کنند که ۶۸۲ دانشجوی بین الملل هستند، همچنین این دانشگاه دارای ۱۰ دانشکده در ۵۰ گروه آموزشی است.

وی با اشاره به راه‌اندازی مرکز رشد در سال جاری در دانشگاه بیرجند، بیان کرد: این دانشگاه در ردیف دانشگاه‌های توسعه یافته کشور قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha