به گزارش ایرنا، شکی در اینکه دانشجویان قشری مطالبه گر و پرحرارت و پویا در پیگیری مسایل مرتبط با جامعه هستند نیست، این موضوع بدیهی است که دانشجو به نوعی موذن جامعه باشد اما نکته مهم آن است که مسوولان و تصمیم گیران در سطوح مختلف به شکل واقعی و در همه ایام پای درد و دل و صحبت های این قشر نشسته و از راهکارهای آنها برای کمک به حل مسایل و مشکلات جامعه بهره ببرد.
این روزها و به بهانه روز دانشجو آیین ها و مراسم های مختلفی با حضور مدیران و مسوولان در دانشگاه ها برگزار می شود، نشست هایی که در آن فرصتی هرچند کوتاه پیش می آید تا نمایندگان دانشجویان به طرح مسایل و مطالبات خود بپردازند، موضوعی که به نظر می رسد در این سالها محدود به این مناسبت شده است، درحالی که شنیدن صدای دانشجو و توجه به مطالبات این قشر دغدغه مند مطالبه گر نباید محدود به زمان خاصی باشد.
به همین بهانه، جمعی از نمایندگان تشکل های دانشجویی در دانشگاه ملی ملایر در مراسمی به مناسبت روز دانشجو به طرح مطالبات خود پرداختند.
مسوولان جلوی مهاجرت دانشجویان و فرار مغزها را بگیرند
نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه ملی ملایر اولین سخنران مراسم روز دانشجو بود که سخنانش را با بیاناتی از رهبر معظم انقلاب آغاز کرد؛ آنجا که رهبری فرمودند: "فرق شما دانشجویان با یک فرد سیاسی کار باید در همین باشد که حرفتان را صریح بزنید و آنچه را که میگویید از دل باشد و چنانچه معلوم شد اشتباه است، سریع پس بگیرید، این یکی از شاخصههای دانشجویی است".
«امیر خانقلی» گفت: براساس بیانات رهبر فرزانه انقلاب، امروز در روز دانشجو روز اعتلای دانشجویان و ایستادگی شهدای دانشجو، میبینیم دانشجویان در سطح کشور نقش خود را در زمینه علمی به خوبی ایفا میکنند و ایران رتبه علمی قابل تقدیری را در سطح دنیا در زمینههایی همچون نانو، رویان، انرژی هستهای، موشکی و فضایی دارد، اینها کار دانشجویان غیور است که در دانشگاه حضور پیدا میکنند و میگذارند ایران بهتر از هر روز پیشرفت کند.
وی با بیان اینکه امروز بر خلاف تمامی حرفها و سر و صدای دشمنان؛ دانشجویان در سطح جامعه نقش خود را به خوبی ایفا میکنند، بیان کرد: رصد خانه مهاجرت ایران، درصد میل دانشجویان به مهاجرت را ۲۸ درصد اعلام کرده، یعنی کمتر از یک سوم و این به معنی است که دانشجویان با انگیزه در کشور تحصیل میکنند، اما مسوولان باید کاری کنند تا این ۲۸ درصد به صفر برسد و جلوی فرار مغزها را از کشور بگیرند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه ملایر همچنین گفت: از رئیس جمهور دولت چهاردهم درخواست داریم افرادی که در اطراف خود به کارگیری میکنید به خوبی بشناسید، ما هشت سال نتیجه چرخیدن هستهای همراه با چرخ اقتصاد مردم را دیدهایم، این نوع چرخیدن را دیکر تکرار نکنید.
وضعیت معیشت مردم از دیگر دغدغههای او بود که خواستار پهنتر شدن سفره مردم در دولت چهاردهم شد و افزود: ما صدای دانشجویان هستیم و از این تریبون اعلام میکنیم وضعیت معیشت مردم باید اصلاح شود.
نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه ملایر مساله مهم دیگر را در خصوص انتصابات دانست و از معاون سیاسی و امنیتی استاندار همدان درخواست کرد تا در خصوص جابجایی مدیران به سه اصل حق، انصاف و عدالت که شعار انتخاباتی رئیس جمهور پزشکیان بود؛ عمل شود.
خانقلی تاکید کرد: طبق تاکیدات رئیس جمهور که گفت جابجاییها به هیچ عنوان مغرضانه نخواهد بود و مدیران کارآمد و موفق حفظ خواهند شد، خواهشمندیم تحت فشار احزاب و اشخاص سیاسی قرار نگیرید و کار خود را همانطور که تاکنون ثابت کردهاید، مستقل عمل کنید و زیر بار حرف اشخاص و احزاب سیاسی در شهرستان ملایر نروید و نسبت به عملکرد اشخاص و رضایتمندی مردم تصمیمگیری کنید.
وی با تاکید بر اینکه بسیج دانشجویی هیچگاه از شخص حمایت نمیکند، اما از عملکرد رضایتمندانه یک مسوول حمایت میکنیم، عملکرد عالی در کارنامه ارزیابی عملکرد وزارتخانه، ارتباط با جوانان، تشکلها، نخبگان و جریانهای مردمی از جمله مولفههای مسوول موفق در تراز انقلاب اسلامی است که نباید نادیده گرفته شود و این یک مطالبه همگانی است.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه ملایر نظارت بر عملکرد اوقاف و تعیین تکلیف اوقاف و بانکها برای کمک به جوانان را از دیگر مطالبات برشمرد و افزود: ما دانشجویان در دانشگاه اعلام میکنیم دانشجو باید در دانشگاه حرفش را به طور مستقیم و با صراحت بزند و این تریبون در اختیار دانشجو است، چراکه دانشجو موذن جامعه است و چراغ مطالبهگری در دانشگاهها خاموش نخواهد شد.
خانقلی خاطرنشان کرد: برخی از مسوولان در سطح شهرستان خیلی علاقه دارند صدای دانشجویان را خاموش کنند، اجازه نمیدهیم این معدود مسوولان، دانشجویان را دور بزنند و وضعیت اقتصاد مردم را به هم بریزند.
دانشجو در قبال دردهای جامعه بی تفاوت نیست
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه ملایر دیگر نماینده دانشجویان بود که تریبون در اختیارش قرار گرفت و مطلع سخنرانیاش، سخنانی از شهید بهشتی بود که گفت: "دانشجو رسالتش این است که در برابر دردهای جامعه برای همیشه حساس بماند"، بنابراین دانشجو در قبال دردهای جامعه بی تفاوت نمی نشیند.
«مهدی جعفری» با بیان اینکه ثمره خون شهدای دانشجو هرگز از بین نرفته و جبهه مقاومت قطعا شکست نخواهد خورد، گفت: بیش از ۱۰۰ روز از فعالیت دولت چهاردهم میگذرد و شعارها و وعدههای انتخاباتی در مناظرات هنوز از ذهن مردم فراموش نشده و اصلیترین و پرتکرارترین عبارت بیان شده در این مدت «وفاق ملی» است که باید تعریف صحیحی از آن ارائه شود.
وی با تاکید بر اینکه عملکرد دولت در تعاملات و انتصابات بیانگر تعاریف خاصی از وفاق است، ادامه داد: انتصاب برخی افراد با قصد و غرض سیاسی بدون شایستهسالاری اسمش هر چه باشد، وفاق نیست و وفاق باید ذیل قانون و حول ولایت شکل گیرد.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه ملایر تاکید کرد: انتصابات شهرستانی و استانی در دولت نیز باید ذیل قانون شکل گیرد و از ظرفیت جوانان بومی در استان استفاده شود و تا وقتی یک نیروی متخصص بومی وجود دارد، نیازی به وارد کردن مدیر غیربومی نیست.
جعفری با تاکید بر اینکه مناصب دولتی استان باید با بکارگیری جوانان بومی مدیریت شود، ادامه داد: مساله مهم دیگر پیری جمعیت است که مختص به استان و شهرستان خاصی نیست و در استان همدان با یک بحران مواجه هستیم و باید برنامههای ویژهای برای رشد جمعیت در استان داشته باشند.
وی یکی از عوامل موثر در جوانی جمعیت را تسهیلگری در امر ازدواج دانست و تاکید کرد: دولت باید تسهیلگر باشد و برای جوانی جمعیت و تسهیل ازدواج جوانان برنامههای ویژهای ارائه شود.
دانشجو برای بیان دغدغهها و مشکلات ساکت نمیماند
نوبت به سومین نماینده دانشجویان دانشگاه ملایر در کانونهای دختران آفتاب رسید، دانشجوی دختری که به درستی وظیفه تشکلها و کانونهای دانشجویی را برای هم سن و سالان خود در این مراسم تبیین کرد، تلاش جمعی آنها برای حل مشکلات مردم که نباید ذرهای از این وظیفه خطیر خود کوتاهی کنند.
«الهه شهابی» بیان کرد: ۱۶ آذر ماجرایش از روزهایی شروع شد که دانشجویان برای دغدغهها و مشکلاتشان ساکت نماندند و جنگیدند و شهید شدند و نگاه به تاریخ نشان میدهد که دانشجو همواره پیشگام حرکتهای آزادیخواهانه بوده و همواره برای عدالت و پیشرفت تلاش کرده است.
وی ادامه داد: در صورتیکه عدهای دانشجو را ساکت و صرفا مشغول به تحصیل میخواهند و طبق تاکیدات رهبر معظم انقلاب؛ "خدا لعنت کند آن دستهایی را که تلاش کردند و میکنند دانشجو و دانشگاه را غیر سیاسی کنند".
نماینده کانونهای دختران آفتاب دانشگاه ملایر با تاکید بر اینکه دانشجو امروز به خوبی وظیفه اش را میشناسد، یادآور شد: دانشجو همچنان که برای پیشرفت کشور در مرزهای دانش حرکت میکند، مسائل جهان و کشور را میشناسد و خود را برای ایرانی آباد و آزاد آماده میکند، امروز در همین دانشگاه شاهدیم دانشجو نسبت به مسائل اجتماعی جامعه حساس است.
شهابی اظهار کرد: امروز تلاش جمعی کانونها و تشکلها را برای برطرف کردن مشکلات جامعه دانشجویی، مشکلات شهری، مشکلات صنفی دانشگاه و تشکیل شورای صنفی میبینیم و دانشجو اگر تا همین سال گذشته به خاطر فضای تازه از کرونا درآمده ساکت و بیدغدغه و منفعل بوده است، امروز دیگر نه!
وی همچنین با قرائت اشعاری، اقتدار، اثرگذاری و نقش بیبدیل زنان را در جامعه بازگو کرد و افزود: ما دانشجو هستیم و برای خواستهها و دغدغههایمان و مردممان تا پای جان تلاش و مطالعه میکنیم، چون دانشجو موذن جامعه است و اگر خواب بماند، نماز امت قضا میشود و در مجموعههای دانشجویی حامی استعدادها و ظرفیتهای دانشجویی هستیم.
دانشجویان برای حل مشکلات، راهکارهای نوین ارائه دهند
آخرین نماینده دختران دانشجوی دانشگاه ملایر نماینده کانونهای علمی این دانشگاه بود که با گرامیداشت یاد و خاطره سه شهید روز ۱۶ آذر، خاطرنشان کرد: این شهیدان با جانفشانی خود نشان دادند نه تنها ابزار پیشرفت فردی، بلکه وسیلهای برای تحقق آرمانهای بزرگ اجتماعی است و در تاریخ معاصر ایران ۱۶ آذرماه به عنوان نماد مبارزه با استبداد و ظلم ثبت شده است.
«فاطمه موسوی» افزود: دانشجویان در آن روز تاریخی با صدای بلند علیه ظلم و بیعدالتی ایستادند و جان خود را فدای آرمانهای انسانی کردند و این حرکت نه تنها در تاریخ کشور ما، بلکه در تاریخ علم و دانش نقطه عطفی محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه رهبر فرزانه انقلاب در بیانات خود بارها اهمیت علم و پژوهش را تاکید کردند و فرمودند، "علم یک نعمت الهی است که باید از آن بهرهبرداری کرد"، یادآور شد: این جمله به ما یادآوری میکند که باید علم در خدمت جامعه باشد.
نماینده کانونهای علمی دانشگاه ملایر ادامه داد: ما دانشجویان باید همواره مطالبهگر باشیم و نه تنها به عنوان وظیفه، بلکه نشانهای از تعهد ما به پیشرفت کشور جامعه است و دانشگاه به عنوان محل تولید فکر، نشان دهنده مسوولیت سنگین دانشگاهیان در ایجاد فضای پویا برای تفکر و تحقیق و نوآوری است.
موسوی تاکید کرد: تلاش کنیم دانشگاه را به مراکز تولید علم تبدیل کنیم، جایی که ایدهها شکل گیرند و به عمل تیدیل شوند و در دنیای امروز که سرعت تغییرات علمی بسیار بالا رفته، لازم است ما به عنوان نمایندگان انجمنهای علمی همواره در پی ارتقای سطح علمی خود باشیم و با نگاه انتقادی به مسائل موجود، راهکارهای نوین ارائه دهیم.
وی همچنین گفت: با همت مضاعف برای مسیر علم حرکت میکنیم و مسیری که نه تنها برای خودمان، بلکه برای آینده کشورمان نیز روشنایی خواهد آورد و با هم عهد ببندیم همچون شهدای ۱۶ آذر همیشه جویای علم باشیم و برای تحقق آرمانهای انسانی تلاش کنیم.
دانشجویان برای تحقق گفتمان وفاق ملی پیشگام باشند
«حمزه امرایی» معاون سیاسی و امنیتی استاندار همدان آخرین سخنران این مراسم بود و از دانشجویان خواست برای تحقق گفتمان "وفاق ملی" در دولت چهاردهم پیشگام باشند، چراکه این شعار برآمده از شعارها و آرمانهای اصیل انقلاب و نظام است و «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور ایران نیز به درستی و با درک شرایط کشور در زمان انتخابات تا به امروز، این شعار را مطرح کرد و به آن پایبند است.
وی با تاکید بر اینکه رئیس جمهور پزشکیان در همان چارچوبی که در زمان انتخابات مطرح کرد، حرفها را میشنود و همان را اجرایی میکند، خاطرنشان کرد: لازم است جریانها و تشکلهای دانشجویی که دغدغهمند هستند، برای تحقق گفتمان «وفاق ملی» به دولت کمک کنند، چراکه این شعار برآمده از آرمانهای اصیل انقلاب و نظام است و در ادبیات رهبری و امام به وفور بحث همگرایی، انسجام و همدلی مطرح بوده است.
نظر شما