فرشته‌های نجات؛ پروازی برای زندگی بخشیدن

تهران بزرگ - ایرنا - دنیای پرشتاب و پیچیده تهران، جایی که هر دقیقه می‌تواند سرنوشت‌ساز باشد، اورژانس هوایی همچون نوری در تاریکی، در آسمان می‌درخشد. خدمتی حیاتی با بالگردهای پیشرفته و کادر پزشکی متخصص به سرعت و در لحظات بحرانی به کمک مصدومان و بیماران می‌آید تا جان‌های در خطر را از مرگ نجات دهد آنگاه که دسترسی به زمین دشوار می‌شود، اورژانس هوایی با پروازی هوشمندانه، مسیر نجات را می‌سازد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، زمان‌هایی که وقت تنگ است و به نوعی لحظات بحرانی است، وقتی زمان به‌سرعت می‌گذرد و هر ثانیه می‌تواند یک نفر را از مرگ حتمی نجات دهد، اورژانس هوایی با بال‌های امید، پرچمدار نجات جان‌ها می‌شود، در آسمان‌ها پرواز می‌کند تا به‌موقع به مصدومان برسد و در شرایط سخت در کمترین زمان ممکن، آن‌ها را به مراکز درمانی منتقل می‌کند.

پاسخگویی سریع، ایمنی بالای پروازها و توانایی دسترسی به مناطق سخت‌گذر، از ویژگی‌های متمایز این سرویس اورژانسی آن هم در آسمان است که می‌توان آن را به‌ عنوان نمادی از همت، تلاش و انسان‌دوستی در ارائه خدمات درمانی و نجات جان بیماران و مصدومان احتمالی دانست. گام‌هایی که این بار در هوا و با سرعت عمل بیشتر برداشته می‌شود تا انسان دیگری را از مرگ نجات دهد و همچون فرشته‌های نجات، برای جان بخشیدن به پرواز درمی‌آیند.

جمعیت بالا، ترافیک‌های سنگین و گستردگی جغرافیایی تهران از جمله عواملی است که نیاز به اورژانس هوایی را دوچندان کرده است، این سامانه با کاهش زمان رسیدن به بیمار یا انتقال به مراکز درمانی، شانس نجات بیماران و مصدومان را افزایش می‌دهد. به عنوان نمونه در مواردی مانند سکته قلبی، مغزی یا حوادثی که منجر به آسیب‌های جدی می‌شود، دسترسی سریع به مراقبت‌های تخصصی می‌تواند تفاوت بین مرگ و زندگی باشد. اینجاست که می‌توان بگوییم که هر لحظه زودتر رسیدن جان تازه‌ای به افرادی که با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند، می‌بخشد.

فرشته‌های نجات؛ پروازی برای زندگی بخشیدن

افتتاح اولین پایگاه تخصصی اورژانس هوایی در بوستان ولایت تهران

اورژانس هوایی تهران یکی از مولفه‌های حیاتی در سیستم بهداشت و درمان پایتخت است که با هدف تسریع در انتقال بیماران و مصدومان، به ویژه در شرایط اورژانسی و مناطق سخت‌گذر، طراحی و توسعه یافته است. این سامانه هوایی علاوه بر تاثیرگذاری بر کیفیت خدمات پزشکی، در مدیریت بحران‌های شهری و طبیعی نیز نقشی کلیدی دارد.

اورژانس در سال‌های اخیر با افزایش تعداد پایگاه‌ها و بالگردهای مجهز توانسته است خدمات گسترده‌تری به همه مصدومان و حادثه‌دیدگان ارائه دهد. افتتاح اولین پایگاه تخصصی اورژانس هوایی در بوستان ولایت تهران با امکانات تعمیر و نگهداری بالگردها یکی از مهمترین اقدامات برای بهبود کیفیت خدمات در این کلانشهر بوده است.

عملکرد موفق این واحد در ماموریت‌هایی همچون نجات مادران باردار، انتقال سریع بیماران بدحال و پاسخ به حوادثی مانند تصادفات جاده‌ای نشان‌دهنده توان عملیاتی بالای آن است. گزارش‌هایی از ثبت رکورد ۲۲ پرواز در یک هفته نشان می‌دهد که این بخش با حداکثر ظرفیت خود فعالیت می‌کند.

فرشته‌های نجات؛ پروازی برای زندگی بخشیدن

کافی نبودن بالگردها و پایگاه‌های اورژانس هوایی در استان تهران

براساس برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات انجام شده،‌ پرسنل اورژانس هوایی شامل پزشکان و پرستاران متخصص در طول پرواز می‌توانند اقدامات درمانی لازم را انجام دهند. این خدمات شامل تجهیزات پیشرفته‌ای مانند دستگاه‌های کمک تنفسی، مانیتورهای حیاتی و داروهای اضطراری است که در هنگام انتقال بیماران به بیمارستان‌ها، شرایط آنها را تحت کنترل می‌گیرد.

اما با وجود دستاوردهای چشمگیر در ارائه خدمات پزشکی و نجات جان شهروندان، همچنان این نوع اورژانس با چالش‌ها و کمبودهایی روبه‌رو است که می‌تواند منجر به محدودیت در عملکرد آن شود؛ همچنین تعداد فعلی بالگردها و پایگاه‌های اورژانس هوایی در استان تهران برای پوشش کامل نیازهای این استان، به‌ویژه در شرایط بحرانی، کافی نیست. بنابراین افزایش تعداد پایگاه‌ها و بالگردها در مناطق استراتژیک برای پایتخت‌نشینان می‌تواند علاوه بر بهبود بخشیدن خدمات، در راستای سرعت عمل داشتن برای ارائه خدمات نیز موثر باشد.

همچنین وجود مکان‌های استاندارد برای فرود و برخاست بالگرد در نزدیکی بیمارستان‌ها، جاده‌های پرترافیک و مناطق حادثه‌خیز محدود است و تراکم بالای جمعیت و ساختمان‌های بلند در تهران، محدودیت‌هایی برای فرود و عملیات اورژانس هوایی ایجاد می‌کند که این موضوع باعث افزایش زمان انتقال بیماران به مراکز درمانی می‌شود. در چنین شرایطی باید بتوان امکانات بیشتری را در اختیار اورژانس هوایی قرار داد تا با سرعت بخشیدن به برنامه‌های پروازی، در راستای ارائه خدمات مطلوب‌تر به حادثه‌دیدگان و بیماران احتمالی بهتر عمل کند.

شرایط جوی نامساعد، به‌ویژه در فصل زمستان و آلودگی هوای شدید تهران از موانع اصلی برای عملیات اورژانس هوایی هستند؛ همچنین نگهداری و بهره‌برداری از بالگردها هزینه‌بر است و بودجه ناکافی می‌تواند منجر به کاهش تعداد ماموریت‌ها و فرسودگی تجهیزات شود.

فرشته‌های نجات؛ پروازی برای زندگی بخشیدن

ارائه خدمات اورژانس هوایی رایگان است

رییس سازمان اورژانس استان تهران نیز در روزهای گذشته با بیان اینکه زمان رسیدن بیماران به بیمارستان‌ها به عنوان یک اصل بسیار مهم مطرح است، گفت: در یک ماموریت، زمان رسیدن به بیمارستان با بالگرد هشت دقیقه است در حالی که با آمبولانس ۵۱ دقیقه طول می‌کشد.

محمداسماعیل توکلی با اشاره به اینکه بالگردهای اورژانس هوایی برای انجام پروازهای نجات و انتقال بیماران بکار گرفته می‌شود، اظهار کرد: هزینه هر سورتی پرواز در کشور بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان برآورد می‌شود اما این خدمات برای بیماران رایگان است. البته می‌توانید اطلاعات بیشتر درباره خدمات اورژانس هوایی را اینجا بخوانید.

اورژانس هوایی در استان تهران، به‌ طور فعال با استفاده از چند پایگاه تخصصی فعالیت دارد و اکنون این استان دارای حداقل 2 بالگرد امدادی و یک هواپیمای ثابت است که برای ارائه خدمات فوری در شرایط اورژانسی بکار گرفته می‌شوند. یکی از پیشرفته‌ترین پایگاه‌های اورژانس هوایی در بوستان ولایت پایتخت واقع شده که از امکانات پیشرفته‌ای از جمله مدیکوپترها بهره می‌برد. این مدیکوپترها به دلیل اندازه کوچک‌تر، توانایی فرود در شرایط سخت را دارد و تعمیرات بالگردها نیز در همین پایگاه انجام می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha