به گزارش خبرنگار ایرنا، یعقوب نوروزی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران، درباره دستهبندی برگزیدگان افزود: در میان برگزیدگان، ۱۲ نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاهها ، ۱۰ نفر از حوزه فناوری، ۱۰ نفر از کارمندان، ۱۰ نفر از دانشجویان، چهار نفر از پژوهشگران آزاد، چهار نفر از طلاب حوزه علمیه، چهار نفر از دانشآموزان و صاحبان چهار واحد صنعتی حضور دارند.
وی با اشاره به نقش نهادهای مختلف در تولید آثار برتر گفت: دانشگاه قم با ۱۵ برگزیده، آموزش و پرورش با هشت اثر و دانشگاه علوم پزشکی با ۶ اثر برتر بیشترین سهم را در میان برگزیدگان داشتهاند.
وی درباره ترکیب موضوعی آثار برتر امسال اظهار داشت: ۵۸ درصد از پژوهشگران برتر در حوزه علوم انسانی فعالیت دارند. همچنین ۳۰ درصد از آثار برگزیده مربوط به حوزههای فنی و مهندسی و هشت درصد به علوم پایه اختصاص داشتهاست.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه قم ضمن تقدیر از مشارکت گسترده پژوهشگران، تأکید کرد: این آمار نشاندهنده ظرفیت بالای علمی استان در حوزه پژوهش و فناوری است و ضرورت حمایت از توسعه این حوزه بیش از پیش احساس میشود.
ایجاد رشته مهندسی کفش و سهم قم در صادرات کفش کشور
رئیس دانشگاه قم نیز با اشاره به دستاوردهای اخیر این دانشگاه گفت: تعداد نشریات علمی دانشگاه قم از ۱۰ نشریه در سال ۱۴۰۰ به ۴۰ نشریه رسیده و پیشبینی میشود تا پایان سال جاری این تعداد به ۵۰ نشریه افزایش یابد.
حجتالاسلام والمسلمین احمد حسین شریفی افزود: در سالجاری، ۵۴ کتاب مجوز نشر دریافت کردهاند و در مجموع تاکنون ۲۸۴ عنوان کتاب در تاریخ دانشگاه قم چاپ شدهاست.
وی با تأکید بر ظرفیت علمی این دانشگاه گفت: هم اینک ۳۱۳ عضو هیأت علمی در دانشگاه قم مشغول فعالیت هستند که به ازای هر ۲۸ دانشجو یک عضو هیأت علمی وجود دارد. البته طبق استانداردهای موجود، این نسبت باید به ازای هر ۲۳ دانشجو یک عضو هیأت علمی باشد.
وی با اشاره به توسعه همکاریهای صنعتی گفت: دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه قم طی ۲ سال گذشته رشد ۲۰۰ درصدی داشتهاست.
وی از راهاندازی رشته مهندسی کفش برای نخستین بار در دانشگاه قم خبر داد و اظهار داشت: ۸۰ درصد صادرات کفش کشور متعلق به این استان است و راهاندازی این رشته میتواند نقشی مهم در توسعه این صنعت داشته باشد.
ساخت ماهواره توسط دانشجویان قم
رئیس دانشگاه قم با اشاره به موفقیتهای بینالمللی این دانشگاه گفت: دانشگاه قم رتبه نخست کشور از نظر جایگاه بینالمللی را داراست و در میان ۱۵۴ دانشگاه معتبر جهان قرار دارد، همچنین سه هزار دانشجو از ۳۱ ملیت مختلف در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که این موضوع نمونهای موفق از دیپلماسی علمی است.
وی درباره ترکیب رشتههای تحصیلی دانشگاه قم گفت: ۷۱ درصد از دانشجویان و اساتید این دانشگاه در رشتههای علوم انسانی و ۲۹ درصد در سایر رشتهها مشغول فعالیت هستند.
رئیس دانشگاه قم افزود: هم اینک ۱۶ دانشمند یک درصدی و ۲ درصدی از دانشگاههای قم در رشتههای غیر علوم انسانی فعالیت دارند که هشت نفر از آنان در دانشگاه قم تدریس میکنند.
وی همچنین بیان کرد: ساخت ماهواره نظامی و پیست دو و میدانی ویژه بانوان، ۲ مورد از اقدامات اخیر دانشجویان قمی است.
پژوهشمحوری و ارتقای زیرساختها، اولویت استان قم
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی قم، با اشاره به تقسیمبندی مسئولیتهای حوزههای مختلف کارآفرینی و پژوهش در استان گفت: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئولیت حوزه کارآفرینی، جهاد کشاورزی مسئولیت بخش کشاورزی، اداره کل صمت مسئولیت صنعت، معاونت علمی دانشگاهها مسئولیت حوزه دانشجویی و معاونت توسعه استانداری مسئولیت فعالیتهای پژوهشی مدیران اجرایی را بر عهده دارند.
جواد شاکر آرانی با تأکید بر اهمیت حمایت از زیرساختهای پژوهشی افزود: برای نخستین بار، امسال بخشی ویژه برای خیرینی که در توسعه زیرساختهای پژوهشی فعالیت دارند، در نظر گرفته شدهاست.
برگزاری آیین تجلیل از پژوهشگران برتر استان قم
شاکر آرانی از برگزاری آیین تجلیل از پژوهشگران برتر قم در تاریخ ۲۰ آذرماه خبر داد و گفت: این آیین با هدف تقدیر از نخبگان علمی استان برگزار میشود.
وی با اشاره به ظرفیتهای علمی این استان گفت: تولید و نشر معارف اسلامی یکی از مهمترین توانمندیهای علمی قم است، همچنین بیش از ۲ سوم از دانشجویان و اساتید این استان در رشتههای علوم انسانی مشغول به فعالیت هستند.
وی بر اهمیت تبدیل نتایج پژوهشهای دانشگاهی به راهکارهای عملی تأکید کرد و بیان داشت: پژوهشها باید در نهایت منجر به بهبود شرایط کسبوکار و ارتقای سبک زندگی مردم شوند، این مسئله نقش کلیدی در رشد اقتصادی و اجتماعی استان قم خواهد داشت.
نظر شما