به گزارش خبرنگار ایرنا آیت الله مصطفی محامی روز یکشنبه در همایش استانی روز جهانی خاک در زاهدان افزود: حفظ حاصلخیزی خاک و استفاده بهینه از خاک در کشاورزی بسیار اساسی است و ما باید بکوشیم خاک سالم را به نسلهای آینده به ارمغان بگذاریم و این نیاز به فرهنگ سازی و کارهای علمی دارد.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان ادامه داد: شناسایی راه های حفظ و حراست از خاک بعنوان یک سرمایه ارزشمند و نقش آفرینی دانشگاه ها در این زمینه بسیار ضروری است و این امر نیازمند همراهی و همدلی همه مسوولان دست اندکار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز فرسایش را مهمترین چالش خاک معرفی کرد و گفت: میزان فرسایش خاک در استان ۳۰ تا ۴۰ تن در هکتار هست که بیش از ۲ برابری میانگین کشوری است.
علیرضا دهمرده کاهش حاصلخیزی زمین، بیابانزایی و سیلاب های سنگین تهدید امنیت غذایی را از مهمترین پیامدهای فرسایش خاک در سیستان و بلوچستان برشمرد و افزود: مهمترین راهکارهای کاهش این فرسایش، مدیریت منابع آب از طریق ساخت آببندان ها و عملیات آبخیزداری و آبخوانداری است .
وی ساخت ۱۳ آببندان با مجموع ذخیره آبی سه میلیون متر مکعب، مرمت و بازسازی ۱۳۰۰ بندسار، اجرای عملیات در سطح ۴۰ هزار هکتار، توزیع ۷۰ دستگاه کارنده های مستقیم و کشاورزی حفاظتی ۱۵ هزار هکتار را از مهمترین اقدامات سازمان جهادکشاورزی در راستای حفاظت از خاک طی سال گذشته برشمرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در راستای روز جهانی خاک و توجه کشاورزان و بهره برداران به این امر برنامههای متنوعی در سطوح مختلف، کشاورزان و بهره برداران، دانش آموزان، دانشجویان و کارشناسان برنامه های متنوع فرهنگی و ترویجی در استان و ۲۶ شهرستان اجرایی شده است.
به گزارش ایرنا این مراسم از خادمین خاک و از منتخبین مسابقات نقاشی و عکاسی روز خاک و شهرستان های برتر در برگزاری رویداد خاک با احداث تندیس و لوح مورد تقدیر قرار گرفتند.
نظر شما