مریم ترابی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هفت هزار و ۶۷۱ نفر مشاوره مهارت های زندگی، پنج هزار و ۵۶۹ نفر مهارت های فرزندپروری و سه هزار و ۴۹۱ نفر مداخلات روانشناختی دریافت کردند.
وی افزود: یک هزار و ۴۰۰ نفر مشاوره به مادران باردار، یک هزار و ۳۴۸ مورد مداخلات توانمندسازی و یک هزار و ۱۰۰ مشاوره مداخلات دخانیات ارائه شد.
کارشناس مسوول سلامت روان، شبکه بهداشت و درمان بروجرد ادامه داد: همچنین از ابتدای امسال تاکنون ۷۱۴ مورد مداخلات همسرآزاری، ۶۴۵ مورد مداخلات کودک آزاری و ۳۰۹ مورد مداخلات مصرف مواد مخدر به شهروندان بروجرد ارائه شده است.
ترابی با تاکید بر ضرورت مداخلات روانشناسی و لزوم آشنایی بیشتر مردم با خدمات مشاوره ای بیان کرد: براساس استاندارهای لازم به ازای هر ۴۰ هزار نفر باید یک روانشناس وجود داشته باشد که در بروجرد هم اکنون این استاندارد وجود دارد و علاوه بر مراکز شهری در روستاهای بروجرد نیز تعدادی روانشناس فعالیت می کنند.
وی با اشاره به نتیجه یک پژوهش که از نظر میزان شیوع اختلالات روانی در سال ۱۴۰۰ انجام شد، اضافه کرد: در این تحقیق میزان شیوع اختلالات مختلف روانی حدود ۲۹ درصد اعلام شده که در استان لرستان این میزان بیشتر از میانگین کشوری بوده که همین ضرورت توجه به مداخلات روانشناسی را بیشتر می کند.
کارشناس مسوول سلامت روان، شبکه بهداشت و درمان بروجرد با اشاره به فعالیت ۱۰ مرکز سلامت شهری در بروجرد بیان کرد: هر کدام از این مراکز ۲ پایگاه دارند و در هر کدام از مراکز سلامت شهری روانشناس حضور دارد و خدمات دهی آنها در حوزه های مختلف رایگان است و علاوه بر این در مراکز روستایی نیز روانشناس حضور داشته و مردم می توانند برای دریافت مشاوره و نیاز به مداخلات روانشناسی به این مراکز مراجعه کنند.
ترابی یادآور شد: مراکز سلامت شهری در بروجرد شامل مرکز سلامت بعثت، مرکز شهید بهشتی، باهنر، فولادی، رجایی، قدس، تسبیحی، خالقی، اهل بین و مرکز سلامت طالقانی است و مراکز روستایی شامل اشترینان، روستای همت آباد، ونایی، کفشگران، شیروان و بزازنا است.
وی یادآور شد: در کلینیک زرین کوب بروجرد نیز هر روز روانپزشک و روانشناس حضور دارند و افراد با تعرفه دولتی می توانند از خدمات روانشناسی بهره مند می شوند.
کارشناس مسوول سلامت روان، شبکه بهداشت و درمان بروجرد با اشاره به مرکز سلامت سراج در بروجرد گفت: این مرکز به زودی با حضور روانپزشک، روانشناس و مددکار اجتماعی در راستای درمان مراقبت و پیگیری بیماران مزمن روانپزشکی فعالیت خواهد نمود و خدمات آن به صورت رایگان ارائه می شود.
ترابی افزود: در این مرکز بیمار مورد پیگیری قرار می گیرد و هیچ بیماری پس از مراجعه به حال خود رها نمی شود و به طور مستمر از سوی مرکز پرونده بیمار مورد پیگیری و رسیدگی قرار می گیرد.
نظر شما