حجتالاسلام فرهاد داودی پور دبیر علمی رویداد طبا با بیان جزییات برگزاری رویداد طبا (طراحی برای آینده) به خبرنگار معارف ایرنا گفت: طلاب حوزه مهارت های مختلفی در زمینه اندوخته های دانشی خود دارند. مثلا یکی از مهارت های حوزویان در حوزه گردشگری است. از آنجا که طلاب علاقه مند به کار فرهنگی هستند و الگوهایی در مساجد دارند، لذا می توانند برنامه ریزی هایی برای اردوهای زیارتی داشته باشند که امکان ثبت این فعالیت ها در قالب یک شرکت دانش بنیان گردشگری وجود دارد و می توان از آن حمایت کرد؛ البته اگر آن ایده با هدف ثروت آفرینی باشد.
وی افزود: مثلا استارتاپی (کمک نوآور) به نام اردوچی داریم که یکی از طلبه ها ایجاد کرده است. در هر سال یا هر فصل شاهد هستیم که مدارس، ادارات و سازمان ها اردوهایی را برگزار می کنند. یک طلبه با استفاده از تکنیک صرفه به مقیاس، ضمن کاهش هزینه های برگزاری اردو، سود آن را برای خود افرایش داده و به عنوان پیمانکار برگزاری اردو، آلبومی از اردوهای مختلف فرهنگی مبتنی بر علوم اسلامی و مهارت های حوزوی را طراحی کرده و در بسته ها و قیمت های مختلف به فروش می رساند؛ از اردوی یک ساعته در مدرسه تا اردوی یک ماه خارج از ایران. در چنین رویدادی هم متقاضی راضی است، هم این برنامه، ثروت آفرین است و هم یک کار فرهنگی خوب اتفاق افتاده است.
نویسنده کتاب روش درست اندیشیدن ادامه داد: شخصی دیگر یک شبکه با عنوان قرض الحسنه زیارت طراحی کرده که خروجی آن غیر از تحقق چند صد هزار سفر زیارتی، سودآوری یک میلیارد تومانی را برای آن شرکت به همراه دارد. شخصی دیگر اسباب بازی را مبتنی بر قیام و صلح قرآنی طراحی کرده است. اگرچه این اسباب بازی شبیه مافیاست ولی معارف گنجانده شده در آن به خلاف فریب و دروغ، مواردی همچون ایثار و مانند آن است.
داودی پور اضافه کرد: ما با جامعه ای مواجه هستیم که نسبت به این مسائل بیگانگی دارد و لذا باید کنشگری کنیم تا کسانی که انگیزه ایجاد ثروت از اندوخته های دانشی خود ندارند را وارد این کار کنیم. لذا در اینجا سه مرحله پیش بینی شده است. یکی برگزاری کارگاه های مهارت افزایی است که این کارگاه ها برای کسانی برگزار می شود که حتی ایده ای ارائه نمی دهند ولی چند گروه، مخاطب این کارگاه ها هستند.
نویسنده کتاب اقتصاد کلان افزود: در این گروه کسانی هستند که هیچ ایدهای در حوزه ثروت آفرینی مبتنی بر دانش های اندوخته خود ندارند که برای آن ها کارگاه هایی با سرفصل های ایده پردازی برگزار می شود. در کنار آن، از افرادی دعوت می کنیم که وارد این عرصه شده و توانسته اند مبتنی بر مهارت ها و دانش های حوزوی، ثروت آفرینی کنند تا تجربه های خود را به اشتراک بگذارند.
وی افزود: گروه دوم کسانی هستند که ایده دارند ولی نتوانسته اند ایده خود را به طرح برسانند؛ به گونه ای که قابل ارزیابی مثبت و سودآور باشد که برای آن ها نیز کارگاه هایی با مربیانی درنظر گرفته ایم که روش تبدیل ایده به محصول را ارائه می دهند. گروه سوم نیز کسانی هستند که ایده دارند و محصول هم تولید کرده اند ولی نتوانسته اند بازاری برای خود پیدا کنند که در این کارگاه ها با شناخت فرایند بازاریابی، انواع بازاریابی ها، خروج از بازارهای داخلی و منطقه ای و فرصت های فعلی ناشی از تحقق انقلاب اسلامی برای ورود به بازارهای ناشناخته آشنا می شوند.
دبیر علمی رویداد طبا افزود: این رویداد از امروز (۲۰ آذر) آغاز می شود که علاقه مندان می توانند طرح های خود را در پایگه اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بارگذاری کنند. پایان فراخوان در انتهای دی ماه است که سه طرح شامل طرح هایی که قابل ارزیابی برای ارسال به سرمایه پذیری را دارند، انتخاب می شوند و این طرح ها رویداد پسینی با حضور سرمایه گذاران شکل می گیرد و قبل از این حضور، سرمایه گذار بهتر را انتخاب می کنند.
وی افزود: طرح های خروجی این رویداد برای همه کسانی که شرکت می کنند، مثبت است. به عبارت دیگر برای بعضی آورده مالی دارد؛ مانند جایزه و سرمایه گذاری و برای برخی آورده های دانشی خواهد داشت.
به گزارش ایرنا رویداد طبا (طراحی برای آینده) به منظور حمایت از محصولات و خدمات نوآور طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور از سوی مرکز رشد و نوآوری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، مجتمع حوزوی امام رضا علیه السلام، مرکز مدیریت حوزه های علمیه سراسر کشور، مرکز خدمات حوزه های علمیه و خانه اندیشه ورزان برگزار می شود که محورهای این رویداد شامل فرهنگ و معنویت، مسائل اجتماعی، اقتصاد، رسانه، فضای مجازی، رفاه، سلامت و تامین اجتماعی، مدیریت، هوش مصنوعی، فناوری و نوآوری، فناوری اطلاعات، دفاع و مقاومت و بین الملل است.
علاقه مندان از ۲۰ آذر تا پایان دی می توانند طرح های خود را در پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بارگذاری کنند و ارزیابی طرح های ارسال شده از پنجم تا دهم بهمن خواهد بود. اختتامیه و تعیین برگزیدگان این رویداد نیز به ۳۰ بهمن موکول شده است.
قرار است در این رویداد از برگزیدگان حمایتهای مالی شود که مهمترین موارد شامل تامین مالی احداث شرکت خلاق یا دانش بنیان تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان برای سه شرکت برگزیده و تامین مالی برای دو شرکت برگزیده تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان خواهد بود.
نظر شما