به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سید علیمحمد موسوی» امروز (یکشنبه) در حاشیه برگزاری بیستوششمین نشست وزارتی کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) در تهران با بیان اینکه اعضای این مجمع، بیشتر به طرح مباحث مربوط به توسعه همکاریها در حوزه صنعت گاز تمایل دارند، افزود: با وجود این، میان اعضای مجمع در محکومیت حملات رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران اتفاقنظر وجود دارد.
وی با اشاره به تاکید اعضای مجمع بر تقویت همکاریها در حوزه صنعت گاز، ادامه داد: با توجه به اینکه این نشست بعد از اجلاس «کاپ ۲۹» برگزار شد، در سخنرانی نمایندگان کشورهای عضو، بیشتر به مباحث مربوط به انرژی پاک و استفاده از فناوریها پرداخته شد، همچنین ایجاد هماهنگی در مواضع کشورهای عضو در مورد این موضوع تأکید شد.
برگزاری اجلاس بعدی وزرا در قطر؛ مسکو میزبان سران در ۲۰۲۶
موسوی در پایان نشست وزارتی بیست و ششمین مجمع کشورهای صادرکننده گاز نیز گفت: این اجلاس بسیار خوب و مثمر ثمر برگزار شد و در خصوص برنامه بودجه مجمع و تعیین اعضای هیات های اجرایی و بسیاری مسایل دیگر تصمیم گیری شد.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت خاطرنشان کرد: در این نشست بودجه مجمع مصوب و قرار شد اجلاس بیستوهفتم نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز سال ۲۰۲۵ در قطر و هشتمین اجلاس سران نیز سال ۲۰۲۶ در روسیه برگزار شود.
وی با اشاره به بیانیه پایانی این نشست افزود: در بندی از این بیانیه حمله اخیر به کشورمان به دلیل اختلال در انرژی محکوم شد و اعضا این اقدام را مخاطره ای برای عرضه انرژی دانستند ضمن آنکه حملات علیه مردم مظلوم غزه را نیز محکوم کردند.
به گزارش ایرنا، بیستوششمین نشست وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز، در هتل اسپیناسپالاس در حال برگزاری است. مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۱۲ عضو اصلی و هشت عضو ناظر دارد. ایران، روسیه، قطر، الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، لیبی، نیجریه، ترینیدادوتوباگو، امارت متحده عربی و ونزوئلا اعضای اصلی و کشورهای آنگولا، جمهوری آذربایجان، عراق، مالزی، موریتانی، موزامبیک، پرو و سنگال نیز اعضای ناظر این مجمع را تشکیل میدهند.
۷۰ درصد ذخایر گاز، ۴۰ درصد تولید، ۴۷ درصد صادرات گاز از طریق خط لوله و ۵۱ درصد از صادرات الانجی در اختیار اعضای این مجمع قرار دارد.
نظر شما