معاون وزیر جهاد کشاورزی: طرح جهش تولید برنج در استان‌های شمالی اجرا می‌شود

نوشهر- ایرنا- معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام(ره) طرح جهش تولید برنج به منظور ارتقا و افزایش این محصول در واحدهای سطح کشت استان‌های شمالی به صورت نمونه اجرا می‌شود.

به گزارش ایرنا، علیرضا مهاجر امروز -یکشنبه- در حاشیه نشست هماهنگی طرح جهش تولید برنج استان‌های شمالی که با حضور مدیران و کارشناسان زراعت استان‌های گیلان، مازندران و گلستان در پژوهشکده مرکبات رامسر برگزار شد، به خبرنگاران گفت: این طرح به صورت نمونه برای ارتقا و افزایش تولید در واحد سطح قرار است در سه استان شمالی اجرا شود و هدف از اجرای آن نیز افزایش تولید برنج، رشد درآمد کشاورزان و بی‌نیازی کشور از واردات برنج است.

وی افزود: در نشستی که امروز با حضور نمایندگان ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، پژوهشگران و کارشناسان حوزه کشاورزی، معاونان تولیدات گیاهی و مدیران زراعت و مجریان طرح برنج سه استان شمالی برگزار کردیم راهکارهای افزایش تولید برنج با بهره‌وری در بخش‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: تلاش بر این است تا بتوانیم علاوه بر این‌که عملکرد در واحد سطح را افزایش دهیم، بهره‌وری آب را هم بهبود ببخشیم تا با مصرف آب کمتر، تولید بیشتری داشته باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی: طرح جهش تولید برنج در استان‌های شمالی اجرا می‌شود

مهاجر افزود: در قالب این طرح اقداماتی مانند خشکه‌کاری برنج، تغذیه و مبارزه با آفات و بیماری‌ها، استفاده از بذرهای مناسب و به هنگام انجام شدن فرآیندهای کاشت، داشت و برداشت نهادینه می‌شود تا پس از اجرا در استان‌های شمالی در کل کشور نیز اجرایی شود و تولید برنج افزایش یابد.

وی درباره میزان تولید برنج در کشور گفت: در حال حاضر حدود ۲ میلیون ۵۰۰ هزار تن برنج در کشور تولید می‌شود که با توجه به نیاز ۳.۲ میلیون تنی کشور، به ۷۰۰ هزار تن واردات نیاز داریم. امیدواریم با اجرایی شدن این طرح اگر شرایط فراهم شود به سمت تامین نیاز کشور برویم و بتوانیم میزان واردات را کاهش دهیم.

به گزارش ایرنا، برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.

این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha