بخش خصوصی برای پایش میراث تاریخی به کمک اداره‌کل میراث فرهنگی فارس آمد

شیراز - ایرنا - فارس با بیش از سه هزار میراث نامنقول ثبت ملی گنجینه‌ای از فرهنگ، تاریخ و تمدن ایران باستان و اسلامی است، گنجینه‌ای که به گفته  مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با امضای تفاهم نامه با انجمن صنفی مرمتگران فارس از این ظرفیت برای پایش متوازن میراث فرهنگی استفاده خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد ثابت اقلیدی یکشنبه در این زمینه به خبرنگاران گفت: با توجه به محدودیت‌های دولتی، پایش و مرمت مداوم و به موقع به شایستگی امکانپذیر نیست؛ به همین دلیل اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس بر آن شد تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای، در این زمینه از ظرفیت و توان انجمن صنفی مرمتگران استان فارس بهره گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس افزود: این تفاهم نامه به منظور پایش بناهای ثبت‌شده در فهرست آثار ملی و جهانی و بناهای واجد ارزش استان منعقد شد.

.

ثابت اقلیدی عنوان کرد: در این تفاهم‌نامه مقرر شده برای مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح در حفاظت، مرمت و نگهداری آثار تاریخی ثبت ملی و واجد ارزش استان از توانایی اعضا انجمن صنفی مرمتگران که در شیراز و شهرستان‌های استان فعال هستند بهره گرفته شود.

کمک به پایش متوازن میراث تاریخی فارس

مدیرکل میرراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس گفت: پس از بازدید و پایش بناها، محوطه‌های تاریخی و وضعیت عمومی آثار و تهیه گزارش از آنها و ارائه پیشنهادهای حفاظتی و مرمتی، به کمک این انجمن بانک اطلاعاتی از وضعیت کنونی آثار تاریخی ایجاد می‌شود.

او ادامه داد: یکی از دلایل انعقاد این تفاهم‌نامه، تعدد بسیار زیاد آثار تاریخی در استان فارس در یک پهنه وسیع است که عملاً امکانی برای اداره کل میراث فرهنگی باقی نمی‌گذارد تا از این میراث مراقبت کند و پایش متوازن از همه آثار داشته باشد.

به گفته ثابت اقلیدی تاکنون، گزارش پایش محوطه جهانی بیشاپور، نقش رستم، تخت جمشید، باغ نظر (موزه پارس) و ارگ کریم‌خانی به اداره کل میراث فرهنگی تحویل ‌شده است.

همکاری در مرمت بهنگام میراث تاریخی فارس

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس مرمت به موقع میراث تاریخی فارس نیز یکی دیگر از دستاوردهایی است که تفاهم دوجانبه با انجمن مرمتگران فارس می تواند داشته باشد.

او گفت: اولویت‌های مرمت میراث تاریخی فارس برای اختصاص بودجه‌های عمرانی و مرمتی بر اساس داده‌های پایش شده از سوی انجمن صنفی مرمتگران استان فارس و بررسی کارشناسان معاونت میراث فرهنگی مشخص می‌شود.

این مقام گفت: فارس بیشترین میراث تاریخی ثبت ملی کشور را در خود جای داده است و ۱۰ درصد از آثار تاریخی کشور را در این استان قرار دارد.از سویی فارس با ۱۲۲ هزار کیلومتر از پهناورترین استان‌های کشور به شمار می‌رود و از نظر تقسیمات کشوری نیز با ۳۷ شهرستان بزرگترین استان ایران است و پایش مداوم با استفاده از ظرفیت بخش مردمی لازم شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha