۱۹ آذر ۱۴۰۳، ۹:۴۳
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 85684376
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

فارن‌پالیسی: آینده نامعلومی در انتظار سوریه است

تهران-ایرنا- تارنمای فارن‌پالیسی نوشت: اکنون که بشار اسد رئیس‌جمهوری سوریه رفته است، آینده نامعلومی در انتظار این کشور عمیقا دچار آشفتگی است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این رسانه آمریکایی با اشاره به ورود گروه مسلح مخالف تحریر الشام به شهرهای مهم سوریه از جمله حلب، حما و حمص در کمتر از دو هفته که بشار اسد را وادار به ترک سوریه کرد نوشت: سقوط غیرمنتظره دولت اسد، دیپلمات ها را با چالش حفظ صلح و آرامش به ویژه با توجه به اتفاقات و تبعات احتمالی ناشی از خلاء ناگهانی قدرت در کشوری مواجه کرده که در آن گروه های مسلح، تندروهای اسلام گرا و قدرت های خارجی از مدت ها قبل تلاش می کنند اعمال نفوذ کنند.

گیر پدرسون نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه روز یکشنبه گفت «پیام های ضد و نقیضی» از دمشق مخابره می شود. وی با این حال بر ضرورت «جلوگیری از خونریزی» در این کشور تاکید کرد و خواستار مذاکره و آمادگی برای ساختار دولت انتقالی شد.

به نوشته فارن پالیسی، اولویت فوری جامعه بین المللی حفاظت از ذخایر سلاح های شیمیایی سوریه است تا از افتادن آنها به دست گروه های مسلح جلوگیری شود.

هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه روز یکشنبه در یک کنفرانس خبری گفت: هر گونه انبار سلاح های شیمیایی یا مواد مرتبط با آن باید حفاظت شوند.

به نوشته فارن پالیسی، روزنامه صهیونیستی جروزالم پست روز یکشنبه مدعی شد که نیروهای هوایی این رژیم برای جلوگیری از افتادن آن به دست شورشیان، به کارخانه سلاح های شیمیایی حمله کرد.

این رسانه خاطرنشان کرد: به نظر می رسد ترکیه به حملات تحریر الشام چراغ سبز نشان داده است هر چند که این کشور رسما این موضوع را تکذیب می کند. ارتش ملی سوریه اصلی ترین گروه نیابتی ترکیه و ائتلافی از شبه نظامیانی است که روابط پیچیده ای با تحریر الشام دارند و به نظر می رسد آنکارا نفوذ گسترده ای در سوریه در تحولات بعدی داشته باشد.

فیدان با اشاره به این که دولتش هیچ تماسی با اسد نداشته است گفت: دولت جدید سوریه باید به شیوه ای منظم تشکیل شود. اصل فراگیری نباید به خطر بیافتد. هرگز نباید تمایلی برای انتقام جویی وجود داشته باشد.

فیدان همچنین گفت: جایی برای نیروهای دموکراتیک سوریه تحت امر کردها در آینده سوریه وجود ندارد؛ موضوعی که پیچیدگی اتفاقات در هفته ها و ماه های آینده در سوریه را نشان می دهد.

ترکیه، نیروهای دموکراتیک سوریه را که تحت حمایت آمریکا هستند و یک سوم از شمال شرق سوریه را تحت کنترل دارند، ادامه دشمن سرسخت خود حزب کارگران کردستان یا پ ک ک در سوریه قلمداد می کند. سرنوشت کردها در سوریه با آینده غیرقابل پیش بینی مواجه است.

در روسیه، سرگئی لاوروف وزیرخارجه این کشور روز شنبه در گردهمایی دوحه در قطر گفت، مسکو هر اقدامی را انجام می دهد تا اطمینان یابد «تروریست ها» در سوریه چیره نمی شوند. وی به گروه تحریرالشام اشاره داشت که در فهرست تروریستی سازمان ملل و آمریکا قرار دارد و رهبران آن در سال های اخیر تلاش می کنند نشان دهند مواضع میانه روانه تری را اتخاذ کرده اند.

این گزارش با اشاره به نشست های لاوروف با همتایان ایرانی و ترکیه ای خود در حاشیه نشست دوحه افزود، وزیران سه کشور در بیانیه مشترکی خواستار پایان دادن به عملیات نظامی و یافتن راه حل سیاسی بر اساس قطعنامه ۲۲۵۴ سازمان ملل شدند. این قطعنامه در سال ۲۰۱۵ تصویب شد و خواستار آتش بس و راه حل سیاسی است.

چارلز لیستر مدیر برنامه سوریه در موسسه خاورمیانه واشنگتن گفت: از یک سوی شگفت انگیز و قابل توجه است که یکی از بدترین جنایتکاران جنگی در یک زمان بسیار طولانی، از سر راه کنار رفته است. اما رفتن او وضعیت دشواری را ایجاد کرده که در حال حاضر هیچ کس نمی تواند آینده آن را پیش بینی کند.

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha