به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، علیرضا رییسی روز دوشنبه در یک نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: از مجموع ۱۲ میلیون موتور سیکلت فقط ۶ هزار آن معاینه فنی دارند و حدود ۱۴ میلیون خودرو نیز داریم که ۲.۵ میلیون آن فرسوده هستند و مصرف سوخت بسیار بالا دارند و آلایندگی آنها نیز بالاتر است.در کشور پول اضافی برای خرید یک خودروی بی کیفیت داخلی می دهیم که هم به سلامتی خود آسیب می زنیم و هم هزینه زیاد پرداخت می کنیم.
وی با بیان اینکه کامیون ها نیز در ایجاد آلودگی هوا نقش دارند ، ادامه داد: ۱۰ سال پیش هشت هزار اتوبوس در کشور داشتیم الان این تعداد ۲ هزار دستگاه شده و متاسفانه وسایل حمل و نقل عمومی کاهش یافته و از خودروهای شخصی زیاد استفاده شده که منجر به کاهش هوای پاک می شود. اگر دنبال هوای پاک برای تنفس می گردیم نباید مدارس را تعطیل کرد ، باید اساس قضیه را حل کرد.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه ۲۳ دستگاه مسوول اجرای قانون هوای پاک هستند، ادامه داد: زمانی که قانون هوای پاک مشخص می شود باید دستگاه های مسوول وظایف خود را بدرستی انجام دهند.
رییسی تصریح کرد: باید سالانه ۳۰ درصد افزایش تقاضای برق کشور از انرژی های تجدیدپذیر تامین شود، ولی فقط ۲ درصد آن در کشور تامین می شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: فقط ۱۰۰ روز هوای ابری داریم در حالیکه در دنیا از انرژی خورشیدی استفاده می کنند که در تحقق هوای پاک تاثیرگذار است .
وی گفت: سازمان ملی استاندارد، وزارت کشور، بهداشت، نیرو، نفت ، اقتصاد و دارایی، جهاد کشاورزی، صمت ، سازمان برنامه و بودجه و سازمان محیط زیست در اجرای قانون هوای پاک نقش اساسی دارند و باید تکالیف اصلی را در این زمینه اجرا کنند.
رییسی افزود: این دستگاه ها ۴۰ درصد وظایف را در اجرای قانون هوای پاک اجرا نکردند.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در کشور ۴ هزار و ۲۰۰ جایگاه توزیع بنزین داریم که از این تعداد ۲۴۸ جایگاه مغایر با حدود مجاز شغلی است، ادامه داد: در سال گذشته ۲ هزار و ۱۶۰ جایگاه بنزین اخطار دریافت کردند و ۲۷۴ پرونده قضایی ایجاد شده که از این تعداد ۳۰ جایگاه پلمب شده است .
رییسی در مورد آلاینده های هوا ، تصریح کرد: سالانه میزان آلاینده سطح مجاز در کشور ۶ برابر بیشتر است و در دو روز اخیر شاخص آلاینده به ۳۰ برابر حد مجاز رسید.
وی با بیان اینکه مازوت سبب آزادشدن آلایندههای فراوانی در محیط میشود، گفت: اگرچه آلایندههای فراوانی به دلیل مازوتسوزی در محیط منتشر میشود اما کربن سیاه و دیاکسید گوگرد جزو آلایندههای خطرناک ناشی از مازوتسوزی است و دودهها میتوانند وارد ریهها شوند و موجب سرطان شوند.
وی تصریح کرد: بسیاری از کشورها با رعایت استانداردهایی از مازوت استفاده و نسبت به گوگردگیری مازوت اقدام و از این سوخت در مکانهای خالی از جمعیت استفاده میکنند.
معاون وزیر بهداشت با تشکر از رئیسجمهور در زمینه توقف مازوتسوزی ، اظهار داشت: نباید به اقداماتی دست بزنیم که موجب بیماری میشود. تامین آب، برق و رفاه جزو وظایف تمام دولتها محسوب شده و برخورداری از این مولفهها جزو حقوق اولیه شهروندی است.
رئیسی گفت:موافق قطع برق نیستم اما ترجیح میدهم که در تاریکی بنشینم اما از مازوت برای تامین برق در نیروگاهها استفاده نشود زیرا تولید برق به قیمت آسیبرساندن به سلامت مردم به هیچوجه پذیرفتنی نیست.
وی همچنین درباره مرگهای منتسب به آلودگی هوا گفت: میزان مرگهای منتسب به آلودگی هوا بیش از ۳۵ هزار نفر در هر سال است و سهم شهر تهران از مرگهای منتسب به آلودگی هوا حدود هفت هزار نفر است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره مرگهای منتسب به آلودگی هوا در استانهای صنعتی کشور با بیان اینکه میزان مرگهای منتسب به آلودگی هوا در استانهای اراک و اصفهان به ترتیب ۶۶۱ و ۲ هزار و ۲۹ نفر است، تاکید کرد: میزان هزینههای تحمیلی بر سیستم بهداشتی در استان اراک معادل ۲ میلیون و ۵۶۴ هزار دلار و این میزان در استان اصفهان نیز ۷۹۶ میلیون دلار است.
نظر شما