۱۹ آذر ۱۴۰۳، ۱۲:۵۸
کد خبرنگار: 2201
کد خبر: 85684668
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

چهار ماموریت دانشگاه جندی شاپور دزفول به وزارت علوم ابلاغ شد

دزفول-ایرنا - معاون پژوهش و فناوری دانشگاه جندی شاپور دزفول گفت: دانشگاه جندی شاپور دزفول چهار ماموریت را در راستای فعالیت‌ها و نیاز منطقه‌ تصویب و به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرده است.

به گزارش ایرنا، محمد ذاکر مشفق روز دوشنبه در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده شهرهای دزفول، شوش و اندیمشک در سالن اجتماعات دانشگاه جندی شاپور دزفول بیان کرد: توسعه پژوهش‌های ماموریت گرا یکی از مواردی است که باید مورد توجه دانشگاه‌ها قرار گیرد و هر دانشگاه در حوزه فعالیت و نیاز منطقه‌ای خود ماموریت‌هایی را اجرا کند.

وی اظهارکرد: دانشگاه جندی شاپور دزفول چهار ماموریت را مصوب و به وزارت علوم اعلام کرده است که شامل آب، انرژی، محیط زیست و توسعه پایدار، توسعه گردشگری مبتنی بر میراث فرهنگی، تاریخی و طبیعی، توسعه فناوری و اطلاعات، علوم داده و هوش مصنوعی و نانوزیست فناوری غذا است که در این راستا، تشویق پژوهشگران به نوآوری و ورود به عرصه فناوری ضروری است.


دسترسی به داده‌ها برای پژوهشگران دشوار است

معاون پژوهش وفناوری دانشگاه جندی شاپور دزفول گفت: یکی از مشکلات پژوهشگران این است که به داده ها دسترسی درستی ندارند؛ برای حل این مشکل در حال انعقاد قرارداد با دیگر دستگاه‌ها هستیم.

وی گفت: هفته پژوهش امسال با شعار پژوهش و فناوری پیشران جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است.

ذاکر مشفق افزود: امسال ۳۵ نفر از پژوهشگران و فناوران شمال خوزستان شامل سه معلم، هفت دانش آموز، ۹ عضو هیات علمی، هشت دانشجو، هفت پژوهشگران و یک شرکت فناور مستقر در شهرهای دزفول، شوش و اندیمشک تجلیل شدند.

وی تاکید کرد: اگر قرار است پیشرفتی در کشور حاصل شود باید آموزش و پرورش در اولویت قرار گیرد و مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

دانشگاه جندی شاپور دزفول، ۱۷ رتبه ارتقا یافت

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه جندی شاپور دزفول اضافه کرد: طبق آخرین رتبه‌بندی آی اس سی که هرساله دانشگاه‌های کشور را رتبه‌بندی می‌کند، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول ۱۷ رتبه ارتقا یافت.
وی با بیان اینکه رتبه‌بندی در حوزه‌های مختلف انجام و میانگین آن رتبه هر دانشگاه خواهد بود ادامه داد: رتبه بندی در حوزه‌های مختلف از جمله آموزشی، پژوهشی، فناوری انجام شده که بر اساس آن، رتبه پژوهشی دانشگاه جندی شاپور دزفول ۱۷ رتبه و رتبه فناوری این دانشگاه ۲۴ رتبه ارتقا یافته که مرهون پژوهشگران و فناوران است.

ذاکر مشفق به پیگیری برای اخذ مجوز مرکز رشد و پردیس فناوری با حمایت پارک علم و فناوری بین المللی جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: امسال در حوزه دفاعی نیز همکاری‌هایی آغاز خواهیم کرد و مرکز تحقیقات هوش مصنوعی را نیز به نمایندگی از شمال خوزستان تاسیس و از ظرفیت‌های منطقه استفاده خواهیم کرد.

وی بر ضرورت استمرار فعالیت‌های بین المللی با اتصای دانشگاه جندی شاپور باستان به دانشگاه امروزی تاکید کرد و گفت: چهار کنگره بین المللی در این راستا برگزار شده است.

معاون پژوهش وفناوری دانشگاه جندی شاپور دزفول به دغدغه پژوهشگران نیز اشاره و تصریح کرد: آنچه دولت‌ها در چند دهه اخیر از دانشگاه‌ها خواسته‌اند محقق شده است.

ذاکر مشفق به تثبیت رتبه پژوهشگران در چاپ مقالات علمی اشاره کرد و بیان کرد: رتبه کشور در زمینه چاپ مقالات علمی بین ۱۶ و ۱۵ در سطح بین المللی است و پژوهشگران با کشورهایی مانند هلند و سوییس رقابت می‌کنند که بودجه دانشگاهی آنها قابل مقایسه با بودجه دانشگاهی کشور ما نیست.

مسئولان به معیشت پژوهشگران و دانشگاهیان توجه کنند
وی با بین اینکه بودجه وزارت علوم در سال ۱۳۹۰, ۲ میلیارد دلار بوده است، ادامه داد: این بودجه در سال ۱۴۰۲ به نصف این میزان رسید و پژوهشگران در چنین وضعیتی سنگ تمام گذاشتند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه جندی شاپور دزفول بر ضرورت توجه مسوولان به معیشت پژوهشگران و دانشگاهیان تاکید کرد و افزود: اگر وضعیت به این منوال پیش رود پژوهشگران با چنین اعتباراتی توانایی ادامه کار نخواهند داشت.

پژوهش بر زندگی عادی جامعه تاثیری نداشته است

ذاکر مشفق گفت: در حوزه تاثیر پژوهش و دانش بر جامعه این نقد وارد است که با وجود حرکت بسیار زیادی که در این حوزه انجام شده، پژوهش تاثیری بر زندگی عادی جامعه نداشته است که دانشگاه‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی باید پاسخگو باشند.
وی با تاکید بر اینکه ایرانیان میراث دار جندی شاپور باستان هستند اظهارکرد: طبق مستندات ثبت شده، نیاکان ما به اکوسیستم فناوری دست یافته بودند و حداقل ۱۸۰۰ سال پیش با وجود شبکه آبرسانی قمش‌های دزفول در این منطقه وجود داشته و پس از طی مسافت ۱۰ کیلومتری به جندی شاپور رسیده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه جندی شاپور دزفول، وجود بازار قدیم با رسته مشاغل مختلف را نمونه دیگری از اکوسیستم فناوری دزفول باستان دانست و اضافه کرد: خوزستان و شمال خوزستان ظرفیت‌های ذاتی در اکوسیستم فناوری دارند.

تحقیقات دانشگاهی در راستای پیشبرد زندگی مردم پیش روند

ذاکر مشفق بر ضرورت پیشبرد تحقیقات دانشگاهی در راستای زندگی مردم تاکید کرد و گفت: برای پیشبرد این اهداف به نهادهای واسط نیاز داریم زیرا دانشگاه و صنعت هنوز زبان مشترکی پیدا نکرده‌اند و باید نهاد واسطی در این خصوص فعال شود.
وی اظهارکرد: دفتر همکاری دانشگاه و آب و برق در این دانشگاه راه اندازی شده که منجر به پروژه‌های کاربردی شده است علاوه بر این شتاب دهنده و پارک علم و فناوری نیز می‌توانند به عنوان نهادهای واسط عمل کنند.

به گزارش ایرنا، امسال ۳۵ نفر از پژوهشگران و فناوران شمال خوزستان شامل سه معلم، هفت دانش آموز، ۹ عضو هیات علمی، هشت دانشجو، هفت پژوهشگران و یک شرکت فناور مستقر در شهرهای دزفول، شوش و اندیمشک تجلیل شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha