۲۰ آذر ۱۴۰۳، ۷:۵۸
کد خبر: 85684674
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تغییر ذائقه مازندرانی‌ها؛ قهوه به‌جای چای

۲۰ آذر ۱۴۰۳، ۷:۵۸
کد خبر: 85684674
تغییر ذائقه مازندرانی‌ها؛ قهوه به‌جای چای

ساری- ایرنا- استقبال از مصرف قهوه و مکان‌های نوشیدن آن اکنون علاوه بر کوچه پس کوچه های شهرها در روستاهای مازندران نیز گسترش چشم‌گیری یافته است؛ روندی که عطر و طعم این نوشیدنی به صورت شبانه روزی در هوای سرد به مشام هر رهگذری در این خطه شمالی می‌رسد.

به گزارش ایرنا، پس از گذر رونق جگرکی ها و قلیان سراها در مناطق مختلف شهری مازندران اکنون نشست های صمیمی برای گذران اوقات فراغت جوانان حتی سالمندان به "کافی شاپ" رسیده است، مشاهدات نشان می دهد که قهوه نوشی همراه با انواع کیک ها در هر یک از مناطق شهری استان فرقی نمی کند چه در خیابان ها و کوچه های خوش نشین و یا مناطق پایین شهری، گسترش یافته است.

امروزه کافی شاپ ها به دلیل کارکردهای مختلفشان مورد توجه بسیاری از افراد در رده های سنی، شغلی و اجتماعی قرار گرفته است.

افرادی که پیش از خوردن صبحانه با نوشیدن قهوه به سر کارشان می روند، کافی شاپ هایی که محل قرار جوانان برای گذراندن اوقات فراغت می شود و یا این که افرادی تنهایی خود را تا پاسی از شب در این مکان ها می گذرانند.

از سوی دیگر رقابت بین کافی شاپ‌ داران با دکوراسیون خاص و برنامه هایی که درآنها برگزار می‌شود ویژگی خاصی به این فعالیت بخشیده است.

کارشناسان معتقدند امروزه با گسترش کافی شاپ، علاوه بر این که سبب اشتغال زایی شد، مکانی برای گذراندن اوقات فراغت و تغییر دهنده عادت ها و ذائقه های قدیمی مصرف چای نیز شده است.

تغییر ذائقه مازندرانی‌ها؛ قهوه به‌جای چای

نمونه بارز گسترش کافی شاپ در خیابان های فرهنگ، پیام نور، شهابی، جمهوری اسلامی، ملت و شیخ طبرسی ساری مرکز مازندران است، مشاهدات نشان می دهد که در یکسال اخیر تعداد کافی شاپ ها در این خیابان ها همانند دیگر شهرهای استان چندین برابر شده است.

نکته قابل توجه این که قهوه نوشی در بسیاری از مناطق روستایی نیز با ایجاد کافی شاپ رونق خاصی گرفته است، جوانان نوشیدن قهوه را در شب های سرد فرصتی برای گذراندن اوقات فراغت می دانند.

مشاهدات نشان می دهد که در این مکان ها قلیان برای مشتریان چاق نمی شود، موضوعی که به نظر می رسد مورد توجه مثبت آحاد خانواده ها قرار گرفته و از این مکان ها به مراتب بهتر از قلیان سراها یاد می کنند.

مشاهدات از حضور افراد و وضعیت ساختاری و فیزیکی کافی شاپ ها نشان می دهد که صاحبان این شغل با شناسایی مکان مناسب و به خصوص سلایق و ذائقه های افراد اقدام به این کار کرده و با ایجاد نوآوری های خاص سعی می کنند فضاهای مناسبی را برای بسیاری از افراد فراهم کنند. به عنوان نمونه در بعضی از کافی شاپ ها بیشتر شرایط برای حضور افراد سالمند فراهم است و علاوه بر قهوه، چای با قوری های روی سماور قدیمی و در استکان کمر باریک عرضه می شود، در کنارش هم بازی تخته نرد هم وجود دارد.

دسترسی آسان برای قهوه نوشی به موقع علاوه بر این که داخل رستوران ها نیز باب شده است با بعضی از شغل ها از جمله پیرایشگاه مردانه و آرایشگاه زنانه نیز ادغام شد، یعنی جوانان در فرصت انتظار برای اصلاح سر و صورت همزمان قهوه نوشی را انجام می دهند. وضعیتی که در ساری مصداق این فعالیت مشترک را در چندین مکان شاهد هستیم.

تغییر ذائقه مازندرانی‌ها؛ قهوه به‌جای چای

مقوله دیگری که همزمان با گسترش کافی شاپ ها باید به آن توجه کرد تغییر مکان پاتوق تک نوازان در خیابان ها است. یعنی سوق یافتن تک نوازی ها از کنار خیابان، پارک و سایر معابر عمومی به محل کافی شاب ها. همچنین خواندن نوای محلی مازندرانی در کافی شاپ ها با نوشیدن انواع قهوه نشان دهنده امروزی شدن فرهنگ بومی و محلی این خطه شمالی است.

همسو با گسترش و استقبال خانواده ها به نوشیدن قهوه، فروشگاه های عرضه انواع قهوه جوش های خانگی در مدل های مختلف نیز زیاد شده است، این بدان معنا است که بسیاری از خانواده ها به جای نوشیدن چای مصرف قهوه را در منزل ترجیح می دهند، فروش قهوه در سطح خیابان های شهر های مازندران به صورت دست فروشی نیز موید این موضوع است.

تغییر ذائقه مازندرانی‌ها؛ قهوه به‌جای چای

طبق اظهارات کارشناسان تغذیه، مصرف طولانی مدت و بیش از حد این نوشیدنی می تواند بسیار خطر آفرین باشد چرا که مشکلات و عوارض جانبی وابسته به مصرف بیش از حد کافئین از جمله بی خوابی، بی قراری، هیجان، ناراحتی و دردمعده را ایجاد می کند و در برخی موارد هم باعث بروز فشار خون، سرطان و از دست دادن کلسیم و منیزیوم و افزایش کلسترول می شود.

کارشناسان سلامت در عین حال می گویند، مصرف کم کافئین فوایدی دارد علاوه بر تثبیت و تقویت حافظه می تواند منجر به افزایش متابولیسم و حفظ وزن مفید باشد.

روانشناسان وجود کافی شاپ را محلی برای رفع تنش های فکری و روانی توصیف می کنند و معتقدند؛ با توجه به اینکه کافی شاپ ها فضایی برای بحث و گفت و گو هستند و افراد به راحتی می توانند با یکدیگر به تبادل افکار و عقاید بپردازند از این رو می توان محیط و مکان کافی شاپ را فضایی برای رفع تنش‌های فکری و روانی شهروندان تلقی ‌کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha