به گزارش گروه علمی ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر» در بازه آبان تا اسفندماه ۱۴۰۳ برگزار میشود.
سومین نشست تخصصی این همایش با حضور رضا بخشی آنی، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، غلامرضا گل محمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و جمعی از اساتید و مسئولان حوزه امنیت غذایی و کشاورزی و با میزبانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد.
عبدالحسن بهرامی رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان در این نشست گفت: نقش ستاد غذا و کشاورزی معاونت علمی ایجاد هم افزایی و همرسانی بین دولت و بخش خصوصی است؛ زیرا باور داریم کار اصلی برای افزایش بهرهوری و رشد تولید را بخش خصوصی انجام میدهد.
وی افزود: اگر بخواهیم به رشد اقتصادی ۸ درصد برسیم، باید تعداد شرکتهای دانشبنیان کشاورزی را افزایش دهیم و بتوانیم دسترسی این شرکتها را به بازار فراهم کنیم که ماموریت این ستاد نیز همین است. اگر سیاستگذار این اعتماد را برای بخش خصوصی ایجاد نکند که میتواند تولید فناورانه خود را به راحتی در اختیار بازار قرار دهد، کار تولید دشوار میشود.
بهرهمندی از معافیتهای مالیاتی با راهاندازی واحدهای تحقیق و توسعه
رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان افزود: با توجه به ظرفیت قانون جهش تولید دانش بنیان، میتوانیم به بخش خصوصی اطمینان دهیم که در صورت توسعه واحدهای تحقیق و توسعه خود، از معافیتهای مالیاتی مناسبی بهرهمند میشوند. این جریان مالی برای توسعه تولید و صادرات به آنها کمک میکند.
وی تصریح کرد: خواسته اصلی بخش خصوصی از ما این است که بتوانیم مانع زدایی را با جدیت پیش ببریم و گلوگاههای چالش زا را حل کنیم که بعضا با گفتگو و تعامل بین دولت و بخش خصوصی قابل حل است. بنابراین شکل دهی به کارگروه تسهیل صدور مجوز مشترک بین معاونت علمی و وزارت جهادکشاورزی حتما در دستور کار ما خواهد بود. پیشنهاد ما این است دبیرخانه این کارگروه در ستاد غذا و کشاورزی معاونت علمی مستقر شود.
جهش بهرهوری در کشاورزی با استفاده از فناوری ممکن است
بهرامی گفت: با وضعیت جامعه سنتی کشاورزی در کشور نمیتوانیم راه حلهای با فناوری بالا را استفاده کنیم. ولی جهش بهرهوری خوبی میتوانیم با استفاده از فناوری های پایین ایجاد کنیم. به طور مثال وقتی مشکل بازار رسانی به نحوی است که گوجه فرنگی سر مزرعه خرید نمیشود و از آن طرف در تهران گوجهفرنگی در مغازه پیدا نمیشود، چرا به رفع همین مشکلات در زیستبوم دانشبنیان نمیپردازیم تا با سطح فناوری معمولی بتوانیم رضایت بالایی در جامعه ایجاد کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین تشکیل کانونهای دانش، صنعت و بازار را به عنوان ابزاری برای توسعه فناوری سطح متوسط و پایین در دست اقدام داریم. هرچند مراکز تحقیقات کشاورزی در دهه ۷۰ و ۸۰ ماموریتهای خوبی برای ترویج روشهای نوین کشاورزی انجام دادند؛ امروزه با تغییرات حوزه فناوری و نوآوری دیگر نمیتوانند پاسخگوی نیاز جامعه هدف کشاورزی باشند.
نظر شما