خزانِ نرگس

۲۰ آذر ۱۴۰۳، ۱۱:۵۹
کد خبر: 85685034
خزانِ نرگس

ساری- ایرنا- فصل برداشت گل از نرگسزارهای مازندران به خصوص شهرستان‌های جویبار و قائمشهر فرارسیده اما ‌کشاورزانی که در این زمینه فعالیت می کنند برای فروش محصولات خود باید زحمات و سختی‌های بازاریابی و عرضه را متحمل شوند که این امر بی‌انگیزگی برای ادامه کشت را برای آنان درپی داشته است.

به گزارش ایرنا، کشت گل نرگس در مازندران از ماه تیر آغاز می شود و تا اواسط مرداد ادامه می یابد، اما شروع برداشت آن بستگی به شرایط آب و هوایی دارد و به طور معمول از اوایل آذر شروع شده و انتظار می رود با توجه به افزایش سطح تولید تا اواخر بهمن ادامه یابد.

کشت گل نرگس برای بسیاری از کشاورزان مازندران کشت مکمل و یا دوم محسوب می شود. بر اساس آمارهای جهاد کشاورزی، کشاورزان نرگس کار علاوه بر فروش شاخه گل، از راه فروش پیاز گل هم سالانه درآمد کسب می کنند.

گل نرگسی که در مازندران کشت می شود به علت رطوبت بالا از نوع درشت است و ماندگاری بیشتری در مقایسه با سایر ارقام دارد.

گیاه شناسان تاکنون ۶۰ گونه گونه گل نرگس را در ۶ رنگ مختلف در جهان شناسائی کرده اند که چهار گونه آن در استان های مازندران، خوزستان و فارس در ایران کشت می شوند.

سالانه بیش از ۲۰۰ تن پیاز گل نرگس هم در مازندران تولید و روانه بازار می شود، هم اکنون حدود ۵۰۰ بهره بردار در مازندران به کشت گل نرگس اشتغال دارند و هر سال ۲۵ هزار نفر هم در مراحل مختلف تولید این محصول از کاشت تا برداشت فعال هستند.

مازندران رتبه سوم تولید گل نرگس را در کشور در اختیار دارد. استان های تهران، گیلان، گلستان و خراسان رضوی بازارهای گل نرگس مازندران هستند.

خزانِ نرگس

باوجود فعالیت این تعداد بهره بردار بخش کشاورزی در زمینه تولید و پرورش گل نرگس ،‌اما فعالان این نوع گل برای فروش محصولات خود و بازاریابی با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کنند که همین امر را عاملی در دلسردی برای ادامه فعالیت در این عرصه عنوان می کنند .

زهرا رمضانی از جمله کشاورزان جویباری که در زمینه کاشت ،‌داشت و برداشت نرگس فعالیت می کند به خبرنگار ایرنا گفت: کشاورزان برای تولید این گل ها ماه‌ها تلاش می کنند و با وجود تمام سختی ها در این زمینه فعالیت می کنم.

وی ادامه داد: اما هرساله و در آذرماه برای فروش گل های نرگس با مشکل بازاریابی و پیدا کردن مشتری مواجه هستیم و با توجه به اینکه تولیدات کشاورزان به صورت سنتی است امکان صادر و عرضه به صورت مکانیزه و مدرن وجود ندارد .

به گفته این کشاورز با وجود کیفیت مطلوب و خوب نرگس های تولیدی جویبار اما برای فروش با مشکلاتی مواجه هستیم که روند عرضه را کُند می کند و یا تاخیر می اندازد.

خزانِ نرگس

دلاور رحمتی نیز دیگر کشاورز که یکی از تولیدات مزارع کشاورزی خود را به کشت نرگس اختصاص می دهد به خبرنگار ایرنا گفت: در زمان برداشت نرگس ها این مشکل وجود دارد که چگونه برای فروش چه اقدامی انجام دهیم .

وی گفت:‌ با توجه به اینکه کشاورزان گل های نرگس را به صورت سنتی کاشت و برداشت می کنند آنچنان دسترسی به مشتریان که همان گلفروشی ها ندارند باعث می شود این گل ها یا در طول زمان برداشت از بین بروند و یا اینکه مجبور به فروش سنتی و شاخه ای در خیابان ها کنیم .

وی ادامه داد: این روند فروش گل ها در سرچهار راه ها و تقاطع ها علاوه بر زحمت زیادی که برای کشاورز دارد درآمد آنچنانی را برای آنها ندارد .

این کشاورز از مسوولان امر خواست تا در زمینه فروش و عرضه نرگس های تولیدی مازندران به کشاورزان کمک کنند .

مدیر جهاد کشاورزی جویبار با بیان این که امسال نیز همانند سال گذشته حدود ۷۰ هکتار از زمین های کم بازده این شهرستان زری کشت گل نرگس رفته است، گفت: هفتمین جشنواره گل نرگس اول دی ماه امسال همزمان با اوج برداشت این گیاه زمستانی در روستای «کردکلا» بخش گیلخواران برگزار می شود.

خزانِ نرگس

عبدالله رحیمی در گفت و گو با ایرنا، از آغاز برداشت گل نرگس خبر داد و افزود: این روزها بسیاری از کارگران فصلی از نقاط مختلف استان برای چیدن گل نرگس و مرکبات به این شهرستان می آیند.

وی وضعیت رویش و گل دهی گل های نرگس را مطلوب ارزیابی کرد و ادامه داد: تنها راه اقتصادی کردن این گیاه این است که تولیدکنندگان باید ساختار منسجم اتحادیه‌ای و تعاونی را شکل دهند و به سمت فرآوری این محصول بروند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار با بیان این نکته که کشت گل نرگس در اراضی کم بازده انجام شده است، ادامه داد: این فرصت مناسبی است تا حداکثر درآمد پایدار برای کشاورزان ایجاد شود.

وی اظهار کرد:‌ غالب نرگس های تولیدشده در جویبار برای گل آرایی به گلفروشی های تهران فروخته می شود و بخش اندکی از این محصولات در بازارهای مازندران عرضه و فروخته می شود.

رحیمی با اشاره به پایه گذاری برگزاری جشنواره گل نرگس از سالهای قبل اعلام کرد:‌ ششمین دوره این جشنواره پارسال در "کردکلا" شهرستان جویبار برگزار شد تا بستری برای عرضه و فروش این گل فراهم شود اما بازاریابی در این زمینه بسیار مهم و در ادامه فعالیت کشاورزان تاثیر دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha