به گزارش روز دوشنبه ایرنا، نشریه آمریکایی «پولیتیکو» در گزارشی درباره بیتفاوتی «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری منتخب آمریکا درباره تحولات سوریه، نوشت: فقط در صورتی که رهبران منطقه غرب آسیا با یک طرح مشخص و مقدار زیادی پول برای بازسازی سوریه توسط شرکت های آمریکایی، به سراغ ترامپ بروند ممکن است وی به درخواست آنها برای دخالت در سوریه، توجه کند.
این رسانه آمریکایی با اشاره به اختلافات گسترده بین معارضان مسلح سوری، نوشت: یک جنگ جدید داخلی بین معارضان محتمل است و ناآرامی های ناشی از آن می تواند به کشورهای همسایه کشیده شود. این احتمال هم دور از ذهن نیست که با پیروزی تندروها، سوریه به منطقه امن تروریست ها تبدیل شود.
تارنمای شبکه تلویزیونی الجزیره نیز در گزارشی، سقوط دولت سوریه را برای آمریکا نیز غیرمنتظره ارزیابی کرد و نوشت: سقوط دولت «بشار اسد»، جامعه بین المللی از جمله دولت «جو بایدن» در آمریکا را غافلگیر کرد و بازتاب رویکرد نامشخص دولت کنونی ایالات متحده در قبال بحران سوریه است.
این رسانه قطری نوشت: دولت آمریکا برای تطبیق سیاست خود با شرایط جدید، با چالش هایی مواجه خواهد بود و با توجه به شرایط متغیر میدانی و احتمال تنش بین گروه های مختلف معارضان سوری، تصمیم گیری های کلیدی به دولت آینده موکول خواهد شد.
الجزیره، سابقه «هیئت تحریر الشام» به عنوان مهمترین گروه معارضان سوری در همکاری با القاعده را یادآور شد و افزود: آمریکا ممکن است مجبور به بازنگری درباره قرار گرفتن این گروه در فهرست تروریستی شود تا بتواند با دولت انتقالی احتمالی، تعامل بهتری داشته باشد.
این رسانه به تلاش ترامپ برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه در دور اول ریاست جمهوری اشاره کرد و نوشت: ترامپ اخیرا نیز در واکنش به تحولات سوریه اعلام کرد که واشنگتن کاری با سوریه ندارد.
ترامپ ساعاتی پیش از تایید رسمی سقوط دولت سوریه در فضای مجازی نوشته بود: سوریه وضعیت آشفتهای دارد، اما دوست ما نیست و ایالات متحده آمریکا نباید هیچ کاری با آن داشته باشد.
به گزارش ایرنا، معارضان مسلح در سوریه از هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده علیه مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند و سرانجام روز یکشنبه ۱۷ آذر دمشق سقوط کرد و رئیسجمهوری سوریه، کشور را ترک کرد و به روسیه پناهنده شد.
نظر شما