سوئیس آمادگی خود را برای میانجیگری در حل و فصل اوضاع در سوریه اعلام کرد

تهران- ایرنا- پیر آلن الچینگر سخنگوی وزارت خارجه سوئیس در اظهاراتی از آمادگی این کشور برای میانجیگری در حل و فصل اوضاع در سوریه خبر داد.

به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری پراودا، الچینگر در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در صورت درخواست همه طرف‌های حاضر در موضوع سوریه، سوئیس حاضر است برای حل و فصل اوضاع در این کشور میانجیگری کند.

وی در ادامه با بیان اینکه دولت سوئیس هنوز با مقام‌هایی که در حال حاضر قدرت را در سوریه در دست دارند تماسی برقرار نکرده است، گفت: ما از همه طرف‌های حاضر در سوریه برای گفت وگو درخصوص انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در این کشور دعوت می‌کنیم.

الچینگر افزود: سوئیس همچنین آماده حمایت از ابتکارات گیر پدرسون فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در خصوص گفت وگو میان طرف‌های حاضر در قضیه سوریه است.

به گزارش ایرنا، پیشتر نشستی در دمشق میان «احمد الشرع» رهبر معارضان مسلح سوریه، «محمد الجلالی» نخست‌وزیر این کشور و «محمد البشیر» رئیس دولت «نجات» معارضان مسلح در ادلب برگزار شد.

این نشست با هدف تعیین سازوکار انتقال قدرت و جلوگیری از کشیده شدن سوریه به هرج و مرج برگزار و محمد البشیر مکلف به تشکیل دولت برای مدیریت دوره انتقالی در سوریه شد.

معارضان مسلح در سوریه صبح روز یکشنبه تسلط دمشق را به دست گرفتند و پس از آن فرماندهی ارتش سوریه نیز در بیانیه‌ای، سقوط حکومت «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه را اعلام کرد.

بیانیه فرماندهی ارتش سوریه، بامداد یکشنبه و پس از تصرف دمشق توسط گروه های مسلح و نیز خبر خروج بشار اسد از سوریه انتشار یافت.

مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده علیه مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.

مخالفان مسلح سوری صبح روز یکشنبه از کنترل خود بر شهر دمشق و خروج «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه خبر دادند.

شبکه المیادین به نقل از رویترز گزارش داد: گروه‌های مسلح بدون وجود هیچ نشانه‌ای از ارتش سوریه، وارد دمشق شدند.

از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد،‌ حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروه‌های مسلح بوده است.

بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با تهدید گروه‌های مسلح مواجه شده بود و نهایتا نیز یکی از همین گروه‌های مسلح به اسم هیات تحریر الشام توانست حکومت خاندان اسد را به پایان برساند.

بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانواده‌اش پس از خروج از سوریه، هم اینک در مسکو حضور دارند و روسیه به آنها پناهندگی سیاسی اعطا کرده است‌.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha