به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، وزارت دفاع تایوان از افزایش فعالیتهای نظامی چین در اطراف این جزیره، از جمله حضور ۴۷ هواپیمای نظامی در روز سهشنبه خبر داد. این درحالی است که پس از بازگشت ویلیام لای چینگ ته رئیس دولت تایوان از سفر به گوام به عنوان یکی از قلمروهای فرادریایی آمریکا، تایپه در حالت آمادهباش قرار گرفته است.
انتظار میرفت چین رزمایشهایی را برای ابراز نارضایتی خود از سفر رئیس جزیره تایوان به منطقه اقیانوس آرام که شامل توقفهایی در هاوایی و قلمرو ایالات متحده در گوام بود، برگزار کند.
ارتش تایوان روز دوشنبه پس از اینکه گفت چین حریم هوایی را به حالت «محافظت شده» در آورده و کشتیهای نیروی دریایی و گارد ساحلی را مستقر کرده است، سطح هشدار خود را افزایش داد. ارتش چین هنوز در این زمینه اظهار نظری نکرده و انجام هیچ رزمایشی را تایید نکرده است.
روز سهشنبه، وزارت دفاع تایوان عنوان کرد که ۴۷ هواپیمای نظامی را در ۲۴ ساعت گذشته در اطراف جزیره و همچنین ۱۲ کشتی نیروی دریایی و ۹ کشتی «رسمی» (که به کشتیهای آژانسهای غیرنظامی مانند گارد ساحلی اشاره دارد) را شناسایی کرده است.
بر اساس نقشهای که این وزارتخانه در بیانیه صبحگاهی روزانه خود در مورد فعالیتهای چین ارائه کرد، از این هواپیماها، ۲۶ فروند در منطقهای در شمال تایوان در سواحل استان ژجیانگ چین، ۶ فروند در تنگه تایوان و ۱۵ فروند دیگر به سمت جنوب غربی جزیره پرواز کردند.
یک منبع امنیتی ارشد تایوان به رویترز گفت که هواپیمای چینی حملات به کشتیهای نیروی دریایی خارجی را شبیهسازی و به عنوان بخشی از «تمرین محاصره»، دور کردن هواپیماهای نظامی و غیرنظامی را تمرین کرده است.
ماموریتهای فیلیپین در دریای جنوبی چین
فردیناند مارکوس جونیور، رئیسجمهوری فیلیپین، با وجود حادثه پیش آمده بین کشتیهای این کشور و چین، اعلام کرد که مانیل به ماموریتهای خود در دریای جنوبی چین بدون نیاز به استقرار نیروی دریایی ادامه خواهد داد.
وی امروز سهشنبه با اشاره به بخشی از دریای جنوبی چین که مانیل آن را دریای فیلیپین غربی مینامد، گفت: ما هرگز بخشی از تشدید تنش در دریای فیلیپین غربی نخواهیم بود و به حمایت از ماهیگیران ادامه خواهیم داد.
به گفته مقامهای فیلیپین، در ۴ دسامبر (۱۴ آذر)، کشتیهای گارد ساحلی چین، به سمت یک قایق اداره شیلات مانیل که مواد مورد نیاز را به ماهیگیران فیلیپینی میرساند، توپ آب شلیک کردند.
کشتیهای گارد ساحلی فیلیپین همچنین با «انسداد، سایهاندازی و مانورهای خطرناک» یک کشتی نیروی دریایی چین مواجه شدند. مارکوس گفت که فیلیپین برای جلوگیری از تحریک و تشدید تنش، کشتیهای جنگی نیروی دریایی خود را در این منطقه مستقر نخواهد کرد.
موضع گیری رئیس جمهوری فیلیپین پس از آن است که یک مقام رسمی فیلیپین روز یکشنبه اعلام کرد که این کشور ممکن است یک فروند کشتی جنگی را در دریای مورد مناقشه جنوبی چین مستقر کند.
وی اجرای این طرح را در پی طرح اتهاماتی مبنی بر اینکه کشتیهای نیروی دریایی چین در «آزار و اذیت» کشتیهای فیلیپینی دست داشتند، مطرح کرده است.
جی تاریلا، سخنگوی گارد ساحلی فیلیپین (PCG) در فرماندهی دریای غربی فیلیپین، بیان کرد که فرستادن یک فروند کشتی دریایی به آبهای سرزمینی این کشور یک «گزینه سیاسی» بالقوه است که توسط رئیس جمهوری در نظر گرفته شده است.
او ابراز داشت که تصمیم در نهایت بر عهده رئیس جمهوری این کشور و نیروهای مسلح فیلیپین است.
نظر شما