به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمد زارعی» امروز (سهشنبه) در آیین چهاردهمین جشنواره ملی تجلیل از کارفرمایان سلامت محور و خانههای بهداشت کارگری افزود: وظیفه ستاد مبارزه با مواد مخدر، سیاستگذاری و برنامهریزی برای پیشگیری از اعتیاد است که ۱۲ عضو عالی رتبه اعم از چندین وزارتخانه مانند وزارت آموزش و پرورش، تعاون و غیره از جمله اعضای اصلی این ستاد هستند.
زارعی با بیان اینکه اعتیاد یک اَبَر آسیب است، افزود: اگرچه بعد از هر آسیب جسمی ممکن است آسیب روانی نیز پیش بیاید اما به طور ۱۰۰ درصدی به این شکل نیست و فرد پس از بسیاری معلولیتها میتواند فعالیت خود را در کشور به شیوه دیگری ادامه دهد؛ با این حال در اعتیاد، علاوه بر آسیب جسمی و روحی توامان، خانواده نیز درگیر این مشکل میشود. بحث اعتیاد مختص کشور ما نیست و به عنوان عظیمترین یا سنگینترین چالش در همه کشورها وجود دارد.
وی بیانداشت: عمده جامعه که گرفتار اعتیاد میشوند نیروهای کار و جوانان هستند که مبنای اقتصاد هر کشور وابسته به این قشر است. در کشور ما نیز به همین ترتیب است، اما ما به واسطه قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص مسائل بیشتری در حوزه اعتیاد داریم.
این مقام مسئول ادامهداد: اگر برای پیشگیری از اعتیاد برنامه نداشته باشیم حتما غافلگیر و متضرر میشویم. همیشه به این مساله تاکید شده که پیشگیری آسانتر از درمان است. در بخش اعتیاد اگر بگوییم درمان به سختی انجام میشود و آمار مربوط به مانایی درمان آمار قابلتوجهی نیست، حرف بیراهی نزدهایم بهویژه در حوزه مخدر صنعتی که مانایی درمان حتی کمتر است.
وی تاکید کرد: در بحث اعتیاد، پیشگیری در اولویت است و در برنامه ستاد نیز این مهم را در اولویت قرار دادهایم.
زارعی خاطرنشانکرد: خوشحالم که یکی از برنامههای این نشست رونمایی از برنامههای پیشگیری از اعتیاد است. ماهانه سندهای زیادی تولید میشود اما اگر برنامهای برای اقدام و اهتمام جدی برای پیاده سازی نباشد فقط یک رونمایی است که به فراموشی سپرده میشود. امیدوارم برنامه اجرایی برای این طرح درنظر گرفته شود.
وی تاکید کرد: در حوزه کارگری باید توجه ویژه به این مساله داشته باشیم، زیرا محیطهای کارگری آسیبزا هستند. سختی و پیچیدگی کار و در برخی موارد دوری از خانواده، کارگران را بیشتر از اقشار دیگر در معرض موضوعاتی که منجر به تمایل و گرایش به اعتیاد میشود قرار میدهند و باید برای تابآوری این عزیزان برنامه داشت.
نظر شما