به گزارش خبرنگار ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن روز سه شنبه به وقت محلی افزود: آمریکا بر حمایت کامل خود از انتقال سیاسی به رهبری و تحت مالکیت سوریه تاکید می کند. این فرآیند انتقال باید به حکومتداری معتبر، فراگیر و غیر فرقه ای منتهی شود که با استانداردهای بین المللی و پاسخگویی مطابق با اصول قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد مطابقت داشته باشد.
بلینکن اضافه کرد: روند انتقال و دولت جدید سوریه همچنین باید به تعهدات روشن برای احترام کامل به حقوق اقلیت ها، تسهیل جریان کمک های بشردوستانه به همه نیازمندان، جلوگیری از استفاده از سوریه به عنوان پایگاه تروریسم یا تهدید علیه همسایگان خود، پایبند باشند و اطمینان یابد که هر گونه ذخایر تسلیحات شیمیایی یا بیولوژیکی به صورت کامل ایمن یا منهدم شود.
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: مردم سوریه در مورد آینده سوریه تصمیم خواهند گرفت. همه کشورها باید متعهد شوند از یک فرآیند فراگیر و شفاف حمایت کنند و از مداخله خارجی خودداری کنند. آمریکا دولت آینده سوریه را که حاصل این روند است، به رسمیت خواهد شناخت و به طور کامل از آن حمایت خواهد کرد. وزیر خارجه دولت بایدن در ادامه گفت: ما آماده هستیم تا از همه جوامع و حوزه های مختلف سوریه حمایت لازم را ارائه دهیم. همانطور که رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه گفت، «اگر یک ظالم سرنگون شود و شاهد قیام یک ظالم جدید به جای آن باشد، این فرصت تاریخی به هدر خواهد رفت. بنابراین اکنون بر همه گروههای مخالفی که به دنبال نقشی در اداره سوریه هستند، واجب است تعهد خود را به حقوق همه مردم سوریه، حاکمیت قانون و حمایت از اقلیتهای مذهبی و قومی نشان دهند.»
«محمد البشیر» که روز دوشنبه به عنوان رئیس دوره انتقالی سوریه تعیین شده بود، رسما ریاست دولت انتقالی این کشور تا ماه مارس آینده را بر عهده گرفت.
به گزارش شبکه العربیه، «محمد البشیر» رئیس دولت انتقالی سوریه در اظهاراتی پس از نشست مشترک با اعضای دولت سابق سوریه گفت: امروز مکلف به پیشبرد اقدامات دولت تا ابتدای مارس ۲۰۲۵ شدم.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه دولت جو بایدن روز دوشنبه به وقت محلی در مراسمی در وزارت خارجه آمریکا افزود: سرنگونی حکومت بشار اسد فرصتی عالی برای مردم سوریه است تا آینده خود را انتخاب کنند، اما خطرات قابل توجهی نیز وجود دارد.
او هشدار داد: داعش سعی خواهد کرد از این دوره برای ایجاد مجدد قابلیت ها در سوریه استفاده کند، و در عین حال مدعی شد آمریکا اجازه نخواهد داد که این اتفاق بیفتد.
وزیر امور خارجه دولت کنونی آمریکا در تمایزی آشکار با دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب و بعدی این کشور که گفته است واشنگتن در سوریه منافع چندانی ندارد، اعلام کرد: آمریکا «منافع روشن و پایداری در سوریه» دارد.
او در سخنانی در کنفرانس پنجمین سالگرد شرکت مالی توسعه بین المللی ایالات متحده آمریکا (DFC) گفت که آمریکا «منافع روشن و پایداری در سوریه» دارد که شامل مبارزه با داعش، جلوگیری از ارسال سلاحهای کشتار جمعی «به افراد غیرمسوا» و اجتناب از «صادرات تروریسم و افراطگرایی» از این کشور می شود.
وزیر امور خارجه آمریکا، از شورشیانی که حکومت بشار اسد را در سوریه سرنگون کردند، خواست تا «به سمت حکومتی فراگیر حرکت کنند.»
او تصریح کرد: «منطقه و جهان مسئولیت حمایت از مردم سوریه را دارند درحالی که مردم سوریه مشغول بازسازی کشورشان و ترسیم مسیر جدید هستند. آمریکا باید متعهد به حمایت از آنها باشد.»
به گزارش ایرنا، مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت ؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز ؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.
از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد، حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروههای مسلح بوده است.
بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروههای معارض مواجه شده بود و نهایتا گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.
بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانوادهاش پس از خروج از سوریه،به مسکو رفت و پوتین رییس جمهوری روسیه به وی و خانواده اش پناهندگی سیاسی اعطا کرده است.
نظر شما