به گزارش ایرنا، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری از تعیین شعب ویژهی بازپرسی و کیفری در حوزههای قضایی استان به منظور پیشگیری و برخورد قاطع با هرگونه نهب، غارت، احراق و تخریب جمعی خبر داد و گفت: تابستان سالجاری در یکی از شهرستانهای استان، در اختلافات ناشی از چند طایفه، درگیریها، نزاعها و رعب و وحشتی ایجاد شد که نتیجهی این اقدامات غیرقابل توصیف، بلاتکلیفی تعداد بیش از ۳۰ خانوار و تشکیل پروندههای زیاد در شعب قضایی شد.
براساس این گزارش به نقل از روابط عمومی معاونت پیشگیری از جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری، سید محمد موسوی افزود: در پی وقوع این اتفاقات، رسیدگی به موضوع در دستور کار دادگستری استان قرار گرفت و با تلاش معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، بخشنامهای خطاب به روسا و دادستانهای حوزههای قضایی سراسر استان صادر شد.
به گفته وی، طبق این بخشنامه در حوزههای قضایی که این امور مسبوق به سابقه بوده است، شعبه ویژهای از میان شعب بازپرسی و کیفری شهرستان برای رسیدگی قاطع به جرایم مذکور با استفاده حداکثری از ظرفیتهای قانونی موجد از جمله عناوینی مانند محاربه و افساد فیالارض تشکیل و پروندههای تشکیل شده نیز با نصب اتیکت جرایم خاص به صورت خارج از نوبت از بدو تا ختم مورد رسیدگی قرار گرفته میشود.
موسوی افزود: در این شعب مقرر شده از هرگونه تخفیف یا اعمال نهادهای ارفاقی در حق مرتکبان تا انتهای اجرای حکم خودداری شود.
وی گفت: با استفاده از ظرفیت معتمدان و متنفذان متعهد محلی، برای پیشگیری از تنشهای بوجود آمده یا ممانعت ازگسترش آنها حداکثر بهرهمندی صورت پذیرفته است.
صدور مجوز کشت گیاه شاهدانه در استان چهارمحال و بختیاری ممنوع شد
معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری از ممنوع شدن صدور مجوز کشت شاهدانه در استان با مشارکت شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و سازمان جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: صدور مجوز کشت گیاه شاهدانه توسط سازمان جهاد کشاورزی در استان ممنوع و این مصوبه در سالجاری به صورت کامل عملیاتی شد.
موسوی افزود: پیش از این مجوز کشت گیاه شاهدانه با تایید شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و توسط اداره کل جهاد کشاورزی استان برای تعداد محدودی از کشاورزان به منظور استفاده در موارد خاص صادر میشد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری گفت: طبق بررسیهای به عمل آمده در سالهای گذشته مشخص شد،ممکن است از مجوز کشت شاهدانه سوء استفادههایی شود که مراتب در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مطرح شده و طبق مصوبه این شورا، صدور مجوز کشت شاهدانه ممنوع اعلام و در سال ۱۴۰۳، به مرحلهی اجرا رسیده است.
به گزارش ایرنا، شاخ و برگ و رزین گیاه شاهدانه بهعنوان منبع استخراج مواد مخدر موردتوجه بوده و ماده اصلی موجود در این گیاه خواص مخدر دارد.
جلوگیری از تشکیل پرونده قضایی برای ۴۰۰ نفر از مرتکبان جرایم تعزیری درجهی ۷ و ۸
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری گفت: با برگزاری ۳۰ دورهی پیشگیرانهی امید (طرح هور)، از تشکیل پرونده قضایی برای حدود ۴۰۰ نفر از مرتکبان جرایم تعزیری درجهی هفت و هشت از ابتدای سالجاری تاکنون جلوگیری شد.
موسوی گفت: مخاطبان این دوره بیشتر معرفیشدگان پلیس امنیت اخلاقی بودند که به دلیل ارتکاب جرایم خرد از جمله سگگردانی، آلودگی صوتی، رابطههای غیرقانونی در پارکها و بوستانها، بیحجابی به این دورهها معرفی شدند.
وی هدف از برگزاری دوره امید (هور) را اصلاح و بازاجتماعی شدن مرتکب و عدم تشکیل پروندهی قضایی برای افرادی عنوان کرد و افزود: دوره مدیریت مهارت و دانش رفتار را طرح امید مینامند که به تولید و ترویج دانش، آداب و اخلاق و مهارتهای زندگی برای افراد مختلف اجتماع می پردازد.
موسوی افزود: این طرح برای افراد در معرض بزه و آسیبهای اجتماعی و اصلاح و تربیت افراد بزهدیده و همچنین پیشگیری از تکرار جرم برگزار میشود.
وی با بیان اینکه اساس پیشگیری، پیشگیریهای اولیه یا پیشگیریهای فرهنگی است، اظهارداشت: تمام سعی ما باید در این باشد که یک فرد به سمت جرم یا آسیب کشیده نشود، نه اینکه پس از آلوده شدن افراد بدنبال اصلاح او باشیم.
پلیس چهارمحال و بختیاری : یک کلاهبردار با شگرد پرداخت وام شناسایی شد
فرمانده انتظامی چهارمحال و بختیاری از شناسایی و دستگیری فردی که با شگرد پرداخت وام فوری بیش از سه میلیارد ریال کلاهبرداری کرده بود توسط پلیس فتا خبر داد.
به گزارش ایرنا به نقل از معاونت اجتماعی نیروی انتظامی استان، سردار حسین امجدیان با اعلام این خبر افزود: در پی شکایت شهروندی مبنی بر کلاهبرداری فردی از وی در فضای مجازی، رسیدگی موضوع در دستور کار پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان قرار گرفت.
وی گفت: با بررسی اظهارات شاکی، مشخص شد وی در یکی از سایتهای واسطهگر با فردی آشنا شده است که وعده دریافت وام فوری را داشته و پس از اعتماد به او مبلغ سه میلیارد و ۱۵۳ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال به این منظور بدون هیچگونه مدرک و نشانی پرداخت کرده است.
امجدیان گفت: ماموران اداره مبارزه با جرایم سایبری پلیس فتا پس از هماهنگی با مقام قضایی متهم را دستگیر و مبلغ کلاهبرداری شده را به حساب شاکی پرونده برگشت دادند و تحقیقات ادامه دارد.
فرمانده انتظامی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: با توجه به هشدارها و توصیههای پلیس فتا که با همکاری رسانهها به صورت مستمر و به اشکال مختلف اطلاعرسانی می شود، باز هم شاهد سهلانگاری برخی افراد هستیم که در دام کلاهبرداران سایبری میافتند.
امجدیان با اشاره به اینکه دستگیری کلاهبرداران اینترنتی و از بین بردن بسترهای آسیبپذیری در اولویت همیشگی ماموریتی پلیس فتا قرار دارد توصیه کرد مردم وارد لینکهای با منابع ناشناس با هر عنوانی نشوند و اطلاعات شخصی حسابهای خود را هرگز به اشخاص غیر اعلام نکنند.
کشف باند سرقت احشام
فرمانده انتظامی اردل چهارمحال و بختیاری از شناسایی و انهدام باند سارقان احشام در این شهرستان از سوی ماموران پلیس خبر داد.
به گزارش ایرنا به نقل از معاونت اجتماعی نیروی انتظامی استان، سرهنگ صادق رضایی چهارشنبه با اعلام این خبر افزود: ماموران پلیس آگاهی شهرستان موفق شدند با عملیات میدانی و فنی هفت نفر سارق احشام را در استان همجوار دستگیر و به یگان دلالت و در بازجویی فنی به ۲۱ فقره سرقت احشام معترف و تعداد ۷۰ راس احشام سرقتی در کاروانسراهای شهرکرد کشف کنند و متهمان پس از تشکیل پرونده روانه دادسرا و تحویل زندان شدند.
رضایی با توصیه به دامداران در خصوص دقت و مراقبت لازم و کافی از دامداریهای خود، خواست هرگونه تردد و افراد مشکوک را در نزدیکی محل نگهداری دامهای خود بلافاصله به پلیس ۱۱۰ اعلام کنند.
گزارش ایرنا،چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت است.
نظر شما