به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا از تارنمای وزارت خارجه آمریکا، در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: بلینکن بر حمایت آمریکا از یک دولت پاسخگو و نماینده در سوریه که توسط مردم این کشور انتخاب شده است، تاکید کرد.
در ادامه بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: بلینکن بر اهمیت حفاظت از غیرنظامیان، تسهیل جریان کمکهای بشردوستانه، جلوگیری از استفاده از سوریه به عنوان پایگاهی برای تروریسم یا ایجاد تهدید برای همسایگان آن و اطمینان از ایمن شدن و نابودی ایمن ذخایر سلاحهای شیمیایی سوریه تاکید کرد.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین بر حمایت از ثبات همسایگان سوریه، از جمله اردن، در طول دوره انتقال سوریه تاکید کرد.
بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا،, وزرای خارجه آمریکا و اردن همچنین در مورد نیاز فوری به آتش بس در غزه که آزادی همه گروگان ها را تضمین کند، گفت وگو کردند.
به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا از همه کشورها خواست از یک روند سیاسی «فراگیر و شفاف » در سوریه حمایت کنند و با اعلام شروط واشنگتن برای به رسمیت شناختن دولت جدید دمشق گفت که واشنگتن، در نهایت دولتی را با رعایت چنین استانداردهایی به رسمیت میشناسد.
بلینکن روز سه شنبه به وقت محلی افزود: آمریکا بر حمایت کامل خود از انتقال سیاسی به رهبری و تحت مالکیت سوریه تاکید می کند. این فرآیند انتقال باید به حکومتداری معتبر، فراگیر و غیر فرقه ای منتهی شود که با استانداردهای بین المللی و پاسخگویی مطابق با اصول قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد مطابقت داشته باشد.
وی گفت: روند انتقال و دولت جدید سوریه همچنین باید به تعهدات روشن برای احترام کامل به حقوق اقلیت ها، تسهیل جریان کمک های بشردوستانه به همه نیازمندان، جلوگیری از استفاده از سوریه به عنوان پایگاه تروریسم یا تهدید علیه همسایگان خود، پایبند باشند و اطمینان یابد که هر گونه ذخایر تسلیحات شیمیایی یا بیولوژیکی به صورت کامل ایمن یا منهدم شود.
مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت ؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز ؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.
از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد، حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروههای مسلح بوده است.
بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروههای معارض مواجه شده بود و نهایتا گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.
بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانوادهاش پس از خروج از سوریه،به مسکو رفت و پوتین رییس جمهوری روسیه به وی و خانواده اش پناهندگی سیاسی اعطا کرده است.
نظر شما