دکتر جبرائیل رزمجو روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برگزاری ۱۱ جشنواره مختلف علمی در طی سال در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: اولین فراز بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب به موضوع مهم علم و فناوری پرداخته و در این بیانیه بر موضوع مرجعیت علمی کشور تاکید شده است.
وی با اشاره به جایگاه کشور در رتبه بندی های علمی جهانی اظهار کرد: با وجود افت و خیزهایی که در عرصه رقابتهای علمی امری طبیعی است، حرکتهای خوبی در سالهای اخیر در این زمینه برداشته شده و در عین حال لازم است شتاب علمی کشور نه تنها متوقف نشود بلکه شاهد افزایش اقدامات و پژوهشها باشیم.
قائم مقام دانشگاه محقق اردبیلی حرکت به سمت پژوهشهای کاربردی و تقاضا محور را از رویکردهای این دانشگاه در سالهای اخیر ذکر کرد و افزود: سمت و سوی تحقیق و پژوهش در کشور باید به پیدا کردن راهکارهای علمی حل مشکلات پیش برود و توسعه در بخشهای مختلف، جز با اتکا به علم و فناوری امکان پذیر نیست و این امر در دنیا هم تجربه شده است.
رزمجو گفت: باید توجه داشت که اصولا پژوهش و فناوری دستوری نیست و فقط از طریق حمایت، پشتیبانی و تشویق فناوران و پژوهشگران است که میتوان در این عرصه نقش آفرینی موثر داشت.
وی با بیان اینکه پژوهشگران و فناوران استان اردبیل در مقایسه با استانهای برخوردار، جهادی عمل می کنند و دستاوردهای آنان افتخار آفرین است، یادآورشد: راهبرد و اولویت دانشگاه محقق اردبیلی حمایت ویژه از پژوهشگران و فناوران است و در این راستا گامهای خوبی در اعطای پاداش مقالات برداشته شده است.
جذب ۴۰ پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه محقق اردبیلی
قائم مقام دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: اعتبار کشوری این بخش همانند سنوات گذشته است اما تلاش بر این بوده از محل درآمدهای اختصاصی از محققان و پژوهشگران حمایت شود.
رزمجو از جذب ۴۰ پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه محقق اردبیلی خبر داد و گفت: به دنبال این بودیم مجوز بیشتری در این بخش بگیریم که موافقت نشد و با تغییر دولت، مجددا این برنامه را فعال کردیم و امیدواریم تعداد بیشتری از نخبگان علمی و پژوهشی را وارد عرصه کنیم.
او با تاکید بر لزوم توجه به حوزه پژوهش و افزایش اعتبارات پژوهشی اظهار کرد: با توجه به شرایط اقتصادی و منابع موجود، پژوهشگران استان اردبیل جهاد علمی می کنند و در سالهای اخیر افتخارات خوبی کسب کرده اند.
وی قرار گرفتن هفت نفر از پژوهشگران دانشگاه محقق در میان پژوهشگران یک درصد برتر دنیا و حضور ۱۵ پژوهشگر این دانشگاه در میان پژوهشگران پر استناد ۲ درصد را از افتخارات پژوهشگران این دانشگاه عنوان کرد.
قائم مقام دانشگاه محقق اردبیلی خاطرنشان کرد: نباید فراموش کرد که این مرکز علمی جزو دانشگاههای جوان کشور است و با این حال در حال حاضر ۱۲ پژوهشگر این دانشگاه جزو پژوهشگران پر استناد در حوزه علوم انسانی هستند.
رزمجو اضافه کرد: ظرفیتهای بسیار خوبی در دانشگاه وجود دارد و ما آماده همکاری و اجرای طرحهای مشترک با بخش خصوصی هستیم و با مرکز تحقیقات کشاورزی همکاری داریم و در این راستا مرکز نوآوری سیب زمینی به زودی راه اندازی میشود و در این مرکز با حضور پژوهشگران برتر به دنبال رفع مشکلات این محصول مهم استان هستیم.
به گزارش ایرنا دانشگاه محقق اردبیلی ۱۰ دانشکده دارد و هفت دانشکده در شهر اردبیل و سه دانشکده در شهرهای پارسآباد، مشگینشهر و نمین است و دانشگاه محقق اردبیلی در رتبهبندی ISC رتبه ۱۷ کشور را دارا است و در رتبهبندی شانگهای نیز در حوزه مهندسی مواد رتبه اول، در حوزه مهندسی انرژی رتبه ششم و در حوزه کشاورزی رتبه هفتم کشور را کسب کرده است.
استان اردبیل با ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است.
نظر شما