به گزارش ایرنا، کارخانه نساجی بروجرد سال ۱۳۶۴ در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار احداث و در سال ۱۳۶۷ به بهرهبرداری رسید، ماشینآلات مورد استفاده کارخانه نساجی بروجرد از کشورهای سوئیس و آلمان و کارخانجات ماشین سازی ایران تامین شد، نساجی بروجرد از واحدهای تولیدی و صنعتی بزرگ لرستان محسوب می شود که اکنون با سه بخش ریسندگی، بافندگی و دوزندگی در سه شیفت در حال فعالیت است.
این واحد تولیدی سالانه بیش از ۲۰ میلیون متر پارچه خام و تکمیل شده و انواع نخ پنبه و پلی استر و ویسکوز تولید می کند، همچنین بخش دوزندگی نساجی بروجرد که در برگیرنده کالای خواب، پوشاک، البسه و تولید انواع لباس است نیز در سال های اخیر راه اندازی شد.
کارخانه نساجی بروجرد نامی آشنا در کشور و لرستان است، اما آنچه که همواره پیرامون این کارخانه مورد توجه قرار می گیرد، موضوع اخراج کارگران این واحد تولیدی است که در اظهارات کارگران این کارخانه همیشه سایه ای از بیم اخراج و قطع همکاری وجود دارد.
کارگران معمولا هر از چندی با تجمع و اعتراض حقوق معوقه خود را مطالبه می کنند اکنون از این تجمع های اعتراضی خبری نیست ولی آنچه که به طور مستمر در تریبون نماز جمعه بروجرد تکرار می شود بیان فریاد دادخواهی کارگران این کارخانه از سوی امام جمعه شهرستان است که تایید کننده مراجعه روزانه کاگران اخراج شده و خانواده های آنها به دفتر امام جمعه برای حل مشکل این کارخانه و بازگشت به کار است.
امام جمعه بروجرد با تاکید بر رفع سریع مشکلات کارخانه نساجی بروجرد گفت: از رییس جمهور و مسوولان ارشد استانی تقاضا می شود مشکلات این کارخانه و کارگران آن را با اعزام گروهی مورد اعتماد رسیدگی، بررسی و رفع کند.
حجت الاسلام سید علی حسینی اظهار کرد: مشکلات کارگران این واحد تولیدی به صورت مستمر بیان شده اما تاکنون رسیدگی نشده دو هزار خانواده وابسته به این کارخانه بوده که فاقد بیمه هستند و حقوق آنها به صورت مرتب پرداخت نمی شود.
وی اضافه کرد: این کارخانه هزینه آب، برق، گاز و مالیات را به صورت مرتب پرداخت نمی کند و از دولت هم تسهیلات گرفته و به کارگران هم حقوق نمی دهد، این مشکل به اطلاع رییس جمهور باید رسیده شود تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
تشکیل کارگروه ویژه برای رفع مشکلات نساجی بروجرد
استاندار لرستان در اولین سفر شهرستانی به بروجرد و بازدید از کارخانه نساجی افزود: کارگروه ویژه برای رفع مشکلات کارخانه نساجی بروجرد تشکیل می شود تا به طور روزانه وضعیت این واحد تولیدی رصد و گزارش شود.
سید سعید شاهرخی اظهار کرد: این واحد فراز و نشیب های زیادی داشته و این جلسه و بازدید برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی مهم و اثرگذار در کارخانه نساجی بروجرد برگزار شد وقتی به دنبال بهبود معیشت و اشتغال بیشتر هستیم یکی از اولویت هایمان حفظ اشتغال فعلی است که نگاه و سیاست ما حفظ شغل های موجود و افزایش آنها است.
وی بیان کرد: مدیران و کارگران در کارخانه پیشران هستید اینکه در کارخانه نساجی بروجرد از خام فروشی عبور شده پس نگاه بلندی وجود دارد، مشکلات این واحد تولیدی در ستاد ملی تسهیل مطرح شده که این موضوع بسیار ارزشمند است، نساجی پیچیدگی و موانع خاصی دارد و باید از ظرفیت افراد توانمند و نخبگان برای رفع مشکلات این واحد تولیدی باید استفاده شود.
استاندار لرستان با تاکید بر اینکه برخورد منطقی منطبق بر واقعیت ها در استان باید وجود داشته باشد و همه باید تسهیلگر باشیم، اضافه کرد: رصد روزانه برای حل مشکلات کارخانه انجام شود، نهایت تلاش و همدلی برای حل مشکل این کارخانه لازم است، که باید صورت گیرد.
شاهرخی افزود: اجماع نمایندگان شهرستان در راستای حل مشکلات بروجرد باید صورت گیرد، اکنون یک هزار و ۷۰۰ نفر در این واحد تولیدی مشغول به فعالیت هستند که ظرفیت افزایش تا دو هزار و ۵۰۰ نفر نیز وجود دارد.
وی یادآور شد: هدف مجموعه دولت در استان لرستان بهبود معیشت و رونق وضعیت اقتصادی واحدهای تولیدی و به دنبال آن رفاه کارگران مشغول در واحدهای تولیدی و صنعتی در استان است.
استاندار لرستان گفت: اکنون یک هزار و ۳۰۰ نفر در کارخانه نساجی بروجرد مشغول به کارند و بیش از ۶ هزار میلیارد ریال برای طرح توسعه آن هزینه شده و دیگر خام فروشی در این واحد صنعتی انجام نمیشود.
شاهرخی یادآور شد: فرآیند تولید نخ، رنگآمیزی، تولید پارچه و دوزندگی برقرار شده ولی موانعی بر سر راه این صنعت وجود دارد که قرار شده یک کارگروه ویژهای خاص نساجی در مجموعه سرمایهگذاری استانداری برای برطرف کردن مشکلات راهاندازی شود و دستگاههای اجرایی مرتبط نهایت همکاری را برای رفع مشکلات این نساجی داشته باشند تا بتواند به سمت هدف ایجاد اشتغال دو هزار و ۵۰۰ نفری در کوتاهترین زمان ممکن برسند.
وی بیان کرد: با پیگیریهای نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس در وزارت صمت، مصوباتی ستاد تسهیل ملی برای این واحد در نظر گرفته شده که برای تحقق این مصوبات، بایستی از ظرفیت مجمع نمایندگان و من دنبال کنیم تا توجه متولیان امر در کشور و زرا را به این واحد بیشتر معطوف کنیم.
خرید شش هزار میلیارد ریال تجهیزات و ماشین آلات برای نساجی
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی گفت: شش هزار میلیارد ریال تجهیزات و ماشین آلات جدید برای اجرای طرح توسعه کارخانه نساجی بروجرد خریداری شده است.
فاطمه مقصودی اظهار کرد: بخش دوزندگی در سال های گذشته با ظرفیت اشتغال ۶۰۰ نفر به این واحد تولیدی اضافه شده و اکنون نیز بیش از ۲۰۰ نفر در بخش البسه کارخانه نساجی بروجرد مشغول به فعالیت هستند، این واحد تولیدی با مشکلات مالی و اداری بسیاری مواجه شد که در سه سال گذشته حدود چهار هزار میلیارد ریال تسهیلات به این واحد تزریق شده ولی کافی نبوده است.
وی بیان کرد: حدود ۱۶۶ درصد توسعه در این واحد تولیدی اجرا شده کارخانه نساجی بروجرد یک برند ملی محسوب می شود که نیازمند سرمایه گذاری کلان و توجه ویژه مسوولان است.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اعتباری از ستاد تسهیل کشور برای این واحد تولیدی گرفته شده تا ادامه فعالیت آن مقدور باشد و مدیران این مجموعه بتوانند حقوق معوقه کارگران را پرداخت کنند.
نساجی بروجرد ۶۰ فروشگاه در ۲۴ استان کشور دارد
مدیرعامل کارخانه نساجی بروجرد با اشاره به اینکه ۶۰ شعبه فروشگاهی در ۲۴ استان کشور فعال است، بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ به دلیل تحریم ها و تورم و نرخ دلار منابع بانکی کافی نبود و نیاز ما به منابع مالی این واحد تولیدی بسیار افزایش یافت و کارخانه با مشکلاتی مواجه شد.
علیرضا حسن آبادی گفت: از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ تعداد فروشگاه های کارخانه نساجی بروجرد در کشور کاهش پیدا کرد و موجب تعدیل نیرو در این واحد تولیدی شدیم.
وی ادامه داد: سرمایه در گردش باید به این واحد تولید تزریق شود که انتظار می رود در این راستا حمایت های لازم از سوی مسوولان ارشد استان و دولت انجام شود.
مدیرعامل کارخانه نساجی بروجرد افزود: میزان اشتغال کارخانه نساجی بروجرد در سال های گذشته به دو هزار نفر رسیده ولی به دلیل به وجود آمدن مشکلات متعدد این تعداد کاهش داشته است.
نساجی بروجرد، نامی آشنا در ایران، کارخانه ای که علاوه بر جایگاه صنعتی آن در لرستان و کشور امیدی برای ارتزاق خانواده های بسیاری است، در عین حال کارگران این کارخانه همواره با فراز و نشیب های اقتصادی، بیم اخراج، تعطیلی کارخانه و تعدیل نیرو را با خود داشته اند و حالا این امیدواری وجود دارد که با پیگیری مسوولان استانی و با جلب حمایت و همکاری از مسوولان کشوری مشکلات این مشکل دیرینه کارخانه نساجی بروجرد رفع شود یا دست کم پیگیری برای رفع این مشکلات در حال انجام است.
نظر شما