به گزارش ایرنا، به گفته کارشناسان، مدت زمان رسیدگی کامل رقم جهش، ۱۴۰ روز است و پتانسیل غوزهدهی بالایی دارد.
این رقم، پرمحصول و زودرس است و به برخی آفات مانند کنه و زنجرک تحمل نسبی دارد و به شته و عسلک حساس است.
جهش همچنین قابلیت تولید پنج هزار و ۴۰۰ تا هفت تن وش در هر هکتار را دارد و در بیشتر بخشها به ویژه معتدل تا گرم کشور مانند گلستان، فارس، اردبیل و بخشیهایی از خراسان و مناطق مشابه قابل کشت است.
رقم فخر نیز قابلیت تولید پنج هزار و ۲۰۰ تا هفت تن وش در هر هکتار را دارد و مدت زمان کشت تا رسیدگی کامل آن ۱۴۴ روز است.
فخر پرمحصول، زودرس و حساس به بیماری پژمردگی و ورتیسیلیومی است و در آب وهوای گرم و خشک و خاکهای غیرآلوده قابلیت کشت دارد.
رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور در این مراسم هفته پژوهش را فرصت مغتنمی برای بالابردن جایگاه پژوهش دانست و اظهار کرد: با ورود به هزاره سوم، نقش و اهمیت پژوهش پررنگتر میشود. در گذشته پژوهش انفرادی انجام میشد و سپس در اختیار بشر قرار میگرفت اما امروزه پژوهشها به صورت دستهجمعی و جهانی انجام میشود.
قربان قربانی با بیان اینکه سه درصد تولید ناخالص داخلی جهان برای پژوهش هزینه میشود، افزود: پژوهکشدهها و موسسات دولتی با نوآوری، ترویج، همگامسازی، تجاریسازی و توسعه ارتباطات علمی و مشارکت در دانش جهانی در مسیر پژوهش گام برمیدارند.
وی با بیان اینکه بذر پنبه استاندارد به کشاورزان تحویل داده میشود، وعده داد: یکی از برنامههای موسسه در آینده، تحویل بذر غنیشده به کشاورزان است.
رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور رسالت این موسسه را افزایش درآمد کشاورزان و کاهش هزینههای تولید برشمرد و یادآور شد: هدف ما معرفی ارقام جدید برای افزایش عملکرد و بیشتر شدن درآمد پنبهکاران است.
قربانی با بیان اینکه هدف موسسه تحقیقات پنبه، شناسایی ارقام جدید است، گفت: در سالهای آینده ۲ رقم هیبرید پنبه روانه بازار میشود. همچنین ما بهدنبال معرفی ارقام جدید، متناسب با شرایط تغییر اقلیم هستیم.
رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور بیان کرد: استفاده از آبهای نامتعارف مانند پساب و آب تصفیه شده خانگی برای آبیاری پنبه از دیگر اقدامات در شرایط تغییر اقلیم و خشکسالی است.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان نیز در این مراسم اظهار کرد: سرانه پایین درآمدی، شایسه مردم این استان نیست.
سیدهامان هاشمی افزود: در توسعه ۲ بال پرواز به نام بخش دولتی توانمند، دلسوز و دغدغهمند و بخش خصوصی وجود دارد و اگر به این شعار اعتقاد داریم باید نگاهی به حمایتها و نتایج حاصل از آن بیندازیم.
نظر شما