۲۱ آذر ۱۴۰۳، ۱۲:۲۴
کد خبرنگار: 2645
کد خبر: 85686780
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

از چین تا امارات؛ استقبال کارشناسان دریایی خارجی از همایش بین‌المللی نوشهر

نوشهر- ایرنا- همایش بین المللی طب دریایی در حالی امروز چهارشنبه در دانشگاه دریایی نوشهر آغاز شد که با هدف تبادل تجربیات مربوط شماری از کارشناسان و متخصصان چهار کشور پاکستان، هند، امارات و چین در این رویداد دریایی حضور دارند.

به گزارش ایرنا، اقیانوس هند به خاطر جا به جایی ۵۰ درصد از حمل و نقل کانتینرها و ۷۰ درصد کل نفت جهان در این حوضه به عنوان چهار راه دریایی جهان دارای اهمیت زیادی برای دریانوردان و کشورهای دنیا است که به گفته کارشناسان امر با این حجم و تردد دریایی به دریانوردانی سالم و محیط دریایی امن و ایمن نیاز دارد.

نکته مهمتر این که نزدیک به ۴۰ کشور با بیش از یک سوم جمعیت جهان در همسایگی اقیانوس هند سکونت دارند و بیش از ۹۰ درصد از جمعیت کشورهای اسلامی در این حوضه عظیم اقیانوسی زندگی می کنند که برگزاری همایش طب دریایی را دوچندان می کند.

از سوی دیگر، ایران کشوری دریایی محسوب شده که علاوه بر قریب به ۹۰۰ کیلومتر ساحل در این منطقه دارای ۲ هزار کیلومتر خط ساحلی در شمال اقیانوس هند است و همچنین با ۱۲ کشور از ۱۵ همسایه خود مرز آبی دارد.

کارشناسان نیروی دریایی معتقدند نیروی دریایی باید در این حوضه وسیع اقیانوسی ایمینی و امنیت را برقرار و مهمتر خود را برای مقابله با بلایای طبیعی و کمک رسانی بشردوستانه آماده کنند که برای تحقق این مهم نیاز به تبادل تجربیات متخصصان و دانشگاهیان و دردیانوردان دارد که یکی از راه های دستیبابی به آن برگزاری همایش های بین المللی نظیر طب دریایی است.

ارتقا آگاهی عمومی و تخصصی، تشویق به پژوهش و نوآوری، تقویت همکاری‌های بین‌المللی و افزایش توانمندی‌های عملیاتی از جمله محورهای مهم این همایش سه روزه است که به گفته دبیر علمی همایش از مجموعه مقالات داخلی و خارجی رسیده به این دبیرخانه، ۱۳۷ مقاله برای ارایه پذیرفته شد که از این تعداد ۳۶ مقاله سخنرانی و ۱۰۱ مقاله به عنوان پوستر در هفت بخش ارایه می شود.

ناخدایکم رضا لاری پور در حاشیه این همایش در گفت و گو با ایرنا با بیان این که در این همایش کارشناسانی از کشورهای هند، پاکستان، امارات و چین حضور دارند، خاطرنشان کرد : ارتقا آگاهی عمومی و تخصصی، ایجاد بستری برای تبادل دانش میان متخصصان، پژوهشگران، و فعالان این حوزه که به بهبود کیفیت خدمات پزشکی و بهداشتی در محیط‌های دریایی منجر شود.

از چین تا امارات؛ استقبال کارشناسان دریایی خارجی از همایش بین‌المللی نوشهر

وی تصریح کرد : تشویق به پژوهش و نوآوری، فراهم کردن فرصت‌هایی برای ارائه و بررسی آخرین تحقیقات و نوآوری‌ها در طب دریایی، به منظور پیشبرد این حوزه علمی و ارائه راه‌حل‌های نوین برای چالش‌های موجود است.

لاری پور یادآور شد : تقویت همکاری‌های بین‌المللی برای ایجاد و تقویت همکاری‌های بین‌المللی میان سازمان‌ها، دانشگاه‌ها، و نهادهای فعال در حوزه طب دریایی فرصت مناسبی فراهم می شود.

وی ادامه داد : افزایش توانمندی‌های عملیاتی از طریق کارگاه‌ها و ارائه‌های تخصصی، شرکت‌کنندگان می‌توانند مهارت‌های عملی خود را بهبود بخشیده و با تکنیک‌ها و فناوری‌های جدید در حوزه طب دریایی آشنا شوند.

از چین تا امارات؛ استقبال کارشناسان دریایی خارجی از همایش بین‌المللی نوشهر

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران هم در این همایش با بیان این که، اقیانوس هند به خاطر جا به جایی ۵۰ درصد از حمل و نقل کانتینرها و ۷۰ درصد کل نفت جهان در این حوضه به عنوان چهار راه دریایی جهان با این حجم و تردد دریایی به دریانوردانی سالم و محیط دریایی امن و ایمن نیاز دارد، گفت: جایگاه نیروی دریایی در کمک های بشر دوستانه ملت ایران پررنگ است.

دریادار شهرام ایرانی افزود: نزدیک به ۴۰ کشور با بیش از یک سوم جمعیت جهان در همسایگی اقیانوس هند زندگی می کنند و بیش از ۹۰ درصد از جمعیت جهان اسلامی در این حوضه عظیم اقیانوسی قرار دارد.

وی اظهارکرد: این منطقه ترانزیت کلیدی تجارت بین قاره ای انرژی و کالاهای تجاری است برآوردهای کنونی حاکی است از آن است که ارزش سالانه تجارت بین المللی ۲ طرفه که از طریق خطوط دریایی اقیانوس هند کی گذرد بیش از یک تریلیون دلار است.

دریادار ایرانی خاطرنشان کرد: ایران کشوری دریایی است که علاوه بر قریب به ۹۰۰ کیلومتر ساحل در این منطقه دارای ۲ هزار کیلومتر خط ساحلی در شمال اقیانوس هند است این کشوری کهن با ۱۲ کشور از ۱۵ همسایه خود مرز آبی دارد.

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران خطاب به حاضران در این همایش تاکید کرد : شما کارکنان نیروی دریایی باید در این حوزه وسیع اقیانوسی ایمینی و امنیت را برقرار و خود را برای مقابله با بلایای طبیعی و کمک رسانی بشردوستانه آماده کنید.

دریادار ایرانی تصریح کرد: سلامتی دریانوردان نه تنها برای امنیت فردی آنها بلکه برای ایمنی و کارآیی عملیاتی دریایی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

وی بیان کرد : با توجه به چالش های منحصر به فرد کار در دریا مانند ساعات طولانی کار، دوری و دسترسی محدود به امکانات پزشکی، حفظ سلامت جسمی و روانی دریانوردان شناورها به ویژه شناورهای نظامی که بتوانند پیچیدگی های زندگی در دریا را تحمل کنند حیاتی است.

ایرانی افزود: نیروی دریایی نقش مهمی در عملیات کمک های بشر دوستانه ایفا می کند و از قابلیت های منحصر به فرد خود برای واکنش سریع و موثر به بحران ها استفاده می کنند، شناورهای نیروی دریایی با تحرکاتی ذاتی، پشتیبانی لجستکی و انعطاف پذیری خود می تواند در محیط های دریایی چالش برانگیز به جمعیت آسیب دیده بسیار موثر باشد.

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد : با ادغام قابلیت های دریایی با اهداف بشردوستانه نیروی دریایی به طور قابل توجهی اثر بخشی طرح های HADR را افزایش داده و در نهایت جان انسان ها را نجات می دهند.

ایرانی اظهار امیدواری کرد این همایش در افزایش سطح سلامت دریانوردان و آگاهی و دانش فعالان این حوزه مهم در سراسر جهان به خصوص پهنه عظیم اقیانوس هند مفید و موثر باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha