استفاده صحیح از روغن ها خطر ابتلا به بیماری های غیرواگیر را کاهش می دهد

خرم آباد _ ایرنا _ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: استفاده صحیح و اصولی از روغن‌ها، خطر ابتلا به بیماری های غیرواگیر و مرگ و میر ناشی از آنها را کاهش خواهد داد.

به گزارش ایرنا، دکتر مریم کوشکی روز چهارشنبه با اشاره به اینکه پویش ملی تغذیه سالم در سال ۱۴۰۳ در راستای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم برای نحوه مصرف صحیح استفاده از روغن ها برای حفظ سلامتی برگزار می شود، اظهار کرد: استفاده صحیح و اصولی از روغن‌ها، خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر و مرگ و میر ناشی از آن را کاهش خواهد داد.

وی با اشاره به ضرورت کاهش مصرف روغن، اضافه کرد: برای مصرف کمتر چربی ها، غذاها را بصورت کبابی، تنوری، بخارپز یا آب پز مصرف کنید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان یادآور شد: هنگام طبخ غذا، روغن را به طور مستقیم از داخل بطری به درون ظرف غذا نریخته و آن را با قاشق اندازه گیری کنید و به مقدار کم داخل غذا بریزید.

کوشکی تاکید کرد: از مصرف بی رویه شیرینی های خامه دار، چیپس، سس سفید ، سوسیس، کالباس، همبرگر، کله پاچه، مغز، دل و قلوه که حاوی مقدار زیادی چربی هستند، اجتناب کنید.

وی با اشاره به اینکه برای سرخ کردن مواد غذایی باید آنرا با کمی روغن سرخ کردنی و حرارت کم تفت بدهید، ادامه داد: از حرارت دادن زیاد روغن ها و غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن خودداری کنید.

معاون بهداشتی دانشگاه در این رابطه بیان کرد: برای پخت و پز بهترین انتخاب ها روغن کانولا و روغن مخلوط است، لذا باید سعی شود از این دو روغن برای آشپزی ها استفاده و در هنگام خرید روغن مخلوط حتما اطلاعات روی بطری خوانده شود و روغنی را انتخاب کنید که از روغن کانولا در ترکیب روغن مخلوط استفاده شده باشد.

کوشکی گفت: اسیدهای چرب ترانس یکی از عوامل مضر برای سلامتی بوده و خطرات زیادی برای بدن دارند، چربی ترانس شریان ها را مسدود می کند و خطر حمله قلبی و مرگ را افزایش می دهد.

وی تصریح کرد: چربی ترانس تولید شده صنعتی را می توان در مارگارین، روغن نیمه جامد، غذاهای سرخ شده و محصولات پخته شده مانند کراکر، بیسکویت و کیک و ... یافت و غذاهای خیابانی و رستورانی پخته و سرخ شده نیز اغلب حاوی چربی ترانس تولید شده صنعتی هستند.

معاون بهداشتی دانشگاه تاکید کرد: در هنگام خرید مواد غذایی به برچسب تغذیه ای ماده غذایی نگاه کنید و مواد غذایی که بدون ترانس یا ترانس بسیار پایین هستند انتخاب کنید.

کوشکی افزود: مصرف روغن جامد و نیمه جامد را حذف کرده و بجای آن از انواع روغن مایع و البته به مقدار کم استفاده کنید، چراکه روغن های مایع اسید چرب ترانس ندارند.

وی یادآور شد: از مصرف روغن های حیوانی، دنبه و پی به دلیل میزان بالای اسید چرب اشباع که عامل ایجاد سرطان و گرفتگی عروق هستند خودداری کنید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha