به گزارش خبرنگار ایرنا، حسینعلی امیری چهارشنبه در جمع مدیران و نمایندگان رسانههای استان فارس اظهار کرد: نقش رسانهها در شکلدهی افکار عمومی از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ رسانهها فرهنگ را میسازند و افکار عمومی را شکل میدهند؛ میتوانند یک ارتباط ساختاری هدفمند را بین مردم و مسئولان جامعه ایجاد کنند.
استاندار فارس ادامه داد: در برخی شرایط اگر نتوانیم افکار داخلی و بینالمللی را قانع کنیم قطعا نخواهیم توانست دادرسی عادلانه با استانداردهای بینالمللی قابل قبول را شکل دهیم؛ گاه بعضی خبرهای داخلی شکل بینالمللی به خود میگیرند و بدون شک نقش روزنامهها و خبرگزاری در این موارد برای شفافسازی و روشن کردن افکار عمومی بسیار حائز اهمیت است.
امیری اضافه کرد: در طول سالهای گذشته اخبار مهمی از رسانههای فارس تولید میشد و به سطح بینالمللی میرسید که اگر رسانهها کار خود را در این مواقع با دقت و به شایستگی انجام نمیدادند استان با چالشهای بسیاری مواجه و هزینههای بزرگی به جمهوری اسلامی تحمیل میشد.
او عنوان کرد: من به رسانه و قدرت رسانه باور بسیاری دارم و معتقدم یک مدیر هرچقدر هم اهل برنامه باشد و با موضوعات مختلف کارشناسانه برخورد کند اگر با رسانه تعاملی نداشته باشد در اقدامات خود به توفیقی دست نمییابد.
استاندار فارس با بیان اینکه در حال حاضر نظام جمهوری اسلامی با یک جنگ ترکیبی مواجه است، گفت: تحریمهای ظالمانه کنونی را نمیتوان نادیده گرفت؛ این تحریمها جنگ اقتصادی علیه جمهوری اسلامی است و نمیتوان بدون رسانه قدرت تابآوری مردم را در مقابل مشکلات اقتصادی که با آنها روبه رو هستند بالا برد؛ با این حجم کاری که در شرایط فعلی جامعه وجود دارد اگر رسانهها به مدیران کمک نکنند نمیتوان بر بخش قابل توجهی از مشکلات موجود چیره شد.
وی گفت: من به شفاف سازی و نقد منصفانه اعتقاد زیادی دارم و بر این باور هستم که رسانهها نقش مهمی در این مسیر دارند؛ رسانههای فارس از بخشهای تخصصی و کارشناسان و صاحبنظران بسیار خوبی بهره میبرند، رسانه میتوانند با بهرهگیری از نیروهای خود پیشنهاد و راهکارهایی برای حل مشکلات استان ارایه دهند و قطعا از این پیشنهادها برای اداره استان استفاده خواهد شد.
استاندار فارس اضافه کرد: طبق نظر یکی از مجتهدان عدالتی که برای یک خبرنگار و اصحاب رسانه باید قایل باشیم بایستی به مراتب از عدالتی که برای یک امام جماعت قائل میشویم بیشتر باشد چراکه یک خبر واقعی وقتی منتشر میشود حیثیت افراد و جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد؛ گاهی آرامبخش است و گاهی مخرب.
او بر اهمیت رعایت عدالت در انتشار اخبار تأکید کرد و گفت: خبرنگاران تا زمانی که به علمالیقین نرسیدهاند نباید اخبار خود را منتشر کنند؛ این کار حقوق الناس است و مسئولیتش به عهده اصحاب رسانه است.
امیری بر فراهم شدن شرایط برای آموزش خبرنگاران توصیه کرد و افزود: سواد رسانهای در برخی فعالان رسانه کماست؛ لذا باید سواد رسانهای در استان فارس تقویت شود؛ همچنین اخبار باید دقیق منتشر شوند تا حقوق جامعه، مردم و مدیران حفظ شود.
او با بیان اینکه فعالان رسانه باید در انتشار اخبار امیدآفرینی کنند گفت: جامعه در حال حاضر به شدت به امیدآفرینی نیاز دارد و مردم در کانون توجهات قرار دارند و مهمترین مولفه امنیت ملی مردم هستند؛ نظامی که مردم را با خود داشته باشد هیچگاه آسیب نمیبیند، لذا در شرایطی که مردم با مشکلات معیشتی مواجه هستند و استان فارس از کمآبی و جامعه از ناترازی انرژی رنج میبرد امیدآفرینی یک ضرورت مهم به شمار میرود.
استاندار فارس گفتگوی آزاد و سازنده را مهم دانست و گفت: رسانهها باید بر مدیریت استان نظارت کنند؛ امر به معروف و نهی از منکر در ابتدا باید به مدیران گوشزد شود؛ مهمترین نظارت هم نظارت مردمی و مطبوعات است؛ مطبوعات امروز مدرن شده است و نهی از منکر و امر به معروف و انعکاس دهنده نظرات مردم است؛ مردم به واسطه رسانه میتوانند انتقادات خود از مدیران را به گوش آنها برسانند.
امیری با بیان اینکه رسانهها بهترین رابط بین مردم و مسئولان هستند، شفافسازی را از دیگر وظایف مهم رسانهها دانست و گفت: تا زمانی که اطلاعات شفاف نشود فساد شکل میگیرد و یکی از مهمترین راههای جلوگیری از فساد شفافسازی است ؛ بر همین اساس بخشنامهای تنظیم و به دستگاههای اجرایی ابلاغ میشود که طبق آن مدیران باید آمار و ارقام خود را در اختیار رسانهها قرار دهند.
استاندار فارس عنوان کرد: ارزش آمار و ارقام به تحلیل است و مطبوعات باید این مسایل را با جدیت پیگیری کنند.
او بر ضرورت اخلاق رسانهای و پرهیز از شایعات و اخبار نادرست هم تاکید کرد و گفت: تنظیم اخبار نباید بر مبنای گمانهزنی و ظن و گمان باشد؛ اگر این موارد رعایت شود اعتماد مردم به رسانه بالا میرود اما اگر اخبار دقیق و فاخر نباشند مورد استناد قرار نمیگیرد.
امیری اظهار داشت: فارس در زیر عنوان برخوردار، با مشکلات بسیاری مواجه است، چه کسی باور می کند متوسط دانشآموزانی که در شهر شیراز سر کلاس مینشینند ۴۵نفر است؟ این در حالی است که متوسط دانشآموزان در کلاسها درکشور ۲۵ نفر است؛ در حال حاضر عنوان میشود شیراز قطب پزشکی کشور است اما این استان هنوز هم با کمبود پزشک مواجه است.
وی گردشگری را از ظرفیتهای ویژه استان فارس قلمداد کرد و گفت: در حال حاضر مشکلات فارس اولویتبندی شده است و مناسبترین اولویت در استان در دستورکار قرار میگیرد.
امیری اضافه کرد:بارهاگفتهام که من آغازگر جدیدی نیستم و درصدد هستم تمام پروژهها و کارهای نیمه تمام دولتهای گذشته را پیگیری و تکمیل کنم.
استاندار فارس گفت: بدترین سیستم، سیستمی است که مدیران در آن به فکر حفظ وضع موجود و اداره امور باشند در صورتی که توسعه و پیشرفت از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی اضافه کرد: هر مدیری که مبتکرانه با مسائل برخورد کند و ابتکار و خلاقیت داشته باشد بسیار قابل قدردانی است؛ مدیری که نتواند به این گونه رفتار کند باید جای خود را به افراد کارآمد بدهد.
استاندار فارس با بیان اینکه مدیریت باید بر مبنای برنامه باشد، گفت: برنامه باید جدول زمانبندی داشته باشد و جدول زمانبندی هم باید مدیریت شود؛ من اعتقاد دارم پروژههای فارس باید شناسنامهدار شوند؛ این باعث شفافسازی خواهد شد چراکه توجه به افکار عمومی بسیار مهم است.
امیری با بیان اینکه در انتصابات کارآمدی مهم است، گفت: در نظر گرفتن جریانهای سیاسی در انتصابات برای ما اهمیتی ندارد اما کسی که باید در دولت چهاردهم فعالیت کند باید برنامه این دولت را قبول داشته باشد در غیراین صورت مدیر دچار تناقض، پارادوکس و نفاق میشود و دل به کار نمیدهد.
او در خصوص راهاندازی یک اتاق فکر برای رسانهها گفت:اگر خانه مطبوعات تقویت شود و به عنوان مرجع مورد قبول قرار بگیرد میتواند بهترین اتاق فکر برای حل و فصل مشکلات رسانهها باشد.
استاندار فارس فعالیت خلاقانه و داشتن نگاه نو از سوی رسانهها را ضروری دانست و گفت: هر گونه تصمیمگیری برای انجام یا ترک یک امر باید به صورت منطقی اتخاذ شود و بدون شک مطالبات رسانهای که جنبه ابلاغی و اجرایی دارد با جدیت پیگیری خواهد شد.
نظر شما