به گزارش ایرنا، مهدی شیردل روز چهارشنبه در دیدار با اعضای کمیسیون ماده ۱۲ قانون ساماندهی مبادلات مرزی کشور افزود: بدون شک پویایی تعاونی ها در روستاهای مرزی و محروم نقش زیادی در اقتصاد و قسمتی از معیشت ساکنان این مناطق دارد که در راستای شکوفایی این بخش نیاز به تلاش و اهتمام ویژه همه دستگاههای متولی کشوری است.
وی اظهار کرد: ۳۱ روستای تایباد از گذشته در زمره مناطقی هستند که در شعاع ۲۰ کیلومتری از مرز قرار گرفته اند و در چارچوب قانون از مزایای پیش بینی شده استفاده می کنند.
فرماندار تایباد با انتقاد به اینکه قانون بهره مندی خانوارهای روستاهای مرزی از تسهیلات و بسته های حمایتی دولت به درستی در برخی از استان های کشور اعمال نمی شود، ادامه داد: محدود روستاهای تایباد که در فاصله ۵۰ کیلومتری از مرز قرار دارند مشمول برنامه های حمایتی این طرح شده اند ولی تعدادی از روستاهای شهرستان واقع در شعاع ۲۰ کیلومتری، در این طرح مورد حمایت قرار ندارند.
وی گفت: هفت روستای «پلبند، بهلول آباد، سمنگان، سرخسرا، بیدک، سوران، شیزن» در تایباد از سال ۱۳۸۰ طبق قانون ۱۵ صادرات و واردات در شرکت تعاونی مرزنشینان ثبتنام و سرمایهگذاری کرده اند.
شیردل افزود: از سال ۱۳۸۹ با توجه به قانون جدید و تغییر شعاع مرزی امکان استفاده از برنامه حمایتی برای ساکنان این تعداد روستا در بخش میان ولایت تایباد فراهم نشده که منجر به گلایه ساکنان این مناطق شده است.
وی با اشاره به اینکه اصلاح برخی از قوانین در بخش تعاونی های مرزنشین باید در دستور کار نمایندگان مجلس قرار گیرد، ادامه داد: تسهیل گری و روان سازی در حوزه اقتصاد خانواده های مناطق مرزی بدون شک توسعه و پویایی این نقاط را به همراه دارد.
فرماندار تایباد گفت: برای بهره مندی ساکنان نقاط مرزی و محروم باید در چارچوب قانون از همه ظرفیت ها استفاده کرد که این مهم ایجاد امنیت پایداری را در جای جای مرزهای کشور به ارمغان خواهد آورد.
وی بیان کرد: گمرک دوغارون با قدمتی افزون بر ۱۱۰ سال یکی از مهم ترین کانون های اقتصادی شرق کشور است که افزایش سطح تعاملات ایران با افغانستان می تواند سهم چشمگیری در اشتغال پایدار جوانان جویای کار روستاهای این خطه مرزی داشته باشد.
شیردل اضافه کرد: تجارت ایران و افغانستان از طریق مرز دوغارون سالانه به بیش از سه میلیارد دلار می رسد که این نشان از استقبال فعالان اقتصادی افغانستانی از حوزه های اقتصادی مرز بین المللی دوغارون دارد.
وی خاطر نشان کرد: کالاهای صادراتی از دوغارون به سمت افغانستان تامین کننده بازار ۳۰ میلیون نفری این کشور است.
بازدید از کارخانه تولید خوراک دام، گمرک دوغارون و بازارچه مرزی از دیگر برنامه های سفر اعضای کمیسیون ماده ۱۲ قانون ساماندهی مبادلات مرزی کشور تایباد و مرز دوغارون بود.
شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در فاصله ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.
نظر شما