به گزارش ایرنا، سید سعید شاهرخی روز چهارشنبه در جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: طی حدود یک ماه گذشته در بدو ورود به استان با توجه به شرایط کشور، نوع روابط با دنیا و مسائل روز، نسبت به ایجاد و اجرای طرحی نو در استان اقدام شد.
وی با تقدیر از اقدامات صورت گرفته در استان از گذشته تاکنون افزود: تیم های قوی کارشناسی با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی، نسبت به تدوین برنامه جامع کاربردی و عملیاتی برای استان تشکیل و وظیفه هر کدام از دستگاه ها مشخص شد.
استاندار لرستان تاکید کرد: میزان سرمایه گذاری داخلی، خارجی و سهم دولت در هر بخش طی چهار سال مشخص و تکالیف دستگاه ها و شهرستان ها در حوزه سرمایه گذاری تعیین شده است.
شاهرخی با اشاره به تدوین برنامه سند اشتغال و سرمایه گذاری استان در راستای این بررسی و برنامه ریزی ها اضافه کرد: خرد جمعی و برنامه محوری بر اساس برنامه هفتم توسعه در دستور کار قرار دارد.
وی با تاکید بر آماده سازی شرایط برای حضور بخش خصوصی در لرستان یادآور شد: وجود ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر رودخانه ، ۱۳ درصد آب های سطحی کشور ، آب و هوای کم نظیر و بیش از پنج هزار اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی جزو ظرفیت های استان در بخش های مختلف به شمار می رود.
استاندار لرستان بیان کرد: سهم لرستان از زمین های آبی ۲۳ درصد و متوسط این شاخص در کشور بیش از ۴۵ درصد است، بنابراین توسعه جدی، علمی و موثر با استفاده از فناوری روز دنیا برای گسترش گلخانه ها ضروری است، همچنین سایت هایی برای کشت و صنعت و دامپروری آماده واگذاری خواهد شد.
شاهرخی با اشاره اینکه جلسه ثبت جهانی دره خرم آباد ۲۰ تیرماه سال آینده برگزار می شود، اضافه کرد: بام لرستان ظرفیتی بی بدیل و استثنایی، مشرف بر دره خرم آباد بوده که دستور توقف ساختمان سازی و کارهای متفرقه در آن صادر شده است تا با حضور یک مشاور بین المللی، به مکان توریستی در سطح کشور و منطقه تبدیل شود.
وی با ابراز گلایه مندی از ۲۴ سال عملیات اجرایی سد نیمه تمام معشوره افزود: نگاه مدیریت ارشد اجرایی استان فقط به اعتبار دولتی نیست و بررسی ها برای مدل های تامین مالی جدید و حضور سرمایه گذاران خارجی در دست اقدام است.
ضرورت ارتباط با کشورهای توسعه با تکیه بر دانش بومی
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان نیز در این جلسه گفت: اتاقهای بازرگانی نقش بسزایی در توسعه و در این مسیر راهی جز برقراری ارتباط با کشورهای توسعه یافته با تکیه بر دانش بومی نداریم.
محمد خاکی با تاکید بر اینکه نمی توان با راهکارهای کنونی جهش اقتصادی را محقق کرد، افزود: ناترازی انرژی در این برهه نتیجه کمتوجهی و بیتوجهی به تذکراتی بوده که در این راستا داده شده است.
وی اضافه کرد: همچنین عدم سرمایهگذاری در این حوزه سبب شد امروز با کمبود برق مواجه باشیم که امید می رود راهکارهای پیشنهادی به دولت درکوتاه مدت منجر به حل این مشکل شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان با بیان اینکه رمز موفقیت در حوزه اقتصادی استمرار ارتباطات است، یادآور شد: سیاست گذاری و تسهیل مراودات تجاری در سطح بینالملل، استانداردسازی و تدوین مقررات و کدهای بینالمللی به منظور سهولت کسب و کار جهانی از جمله فعالیت های اتاق بازرگانی بینالمللی (ICC) است که باید در لرستان هم مورد توجه قرار گیرد.
خاکی اضافه کرد: پلتفرم معرفی محصولات تولیدی استان طراحی شده و با بارگذاری در سایت مشخص به زبان های خارجی، در اختیار بیش از یک هزار اتاق بازرگانی دنیا قرار خواهد گرفت.
نظر شما