به گزارش ایرنا، حمایت از تولیدکنندگان و فعالان حوزه کشتارگاهها در گلستان چنگی به دل نمیزند و سود حاصل از این مزیت و برتری بیشتر به جیب دلالان و واسطهها در تهران و استانهای دیگر میرود.
دیدار اعضای انجمن کشتارگاههای گلستان با استاندار، فعالان این حوزه را به عزم دولت چهاردهم برای گرهگشایی از مشکلات آنان امیدوار کرد.
این نشست، بازخوردهای فراوان و امیدبخشی به همراه داشت و در آن نگرانی چندین ساله اعضای انجمن کشتارگاههای گلستان مطرح شد که مورد پیگیری جدی استاندار گلستان قرار گرفت، بازخوردهای مثبت این دیدار ایرنا را بر آن داشت تا با برخی حاضران در این نشست گفتگو کند.
فعالان این صنعت از قیمتگذاری دستوری گوشت مرغ به شدت گلایهمند هستند و اعتقاد دارند این مساله موجب زیانهای انباشته در این صنعت برای گلستانیها شده است.
تولیدکنندگان گوشت مرغ و اعضای انجمن کشتارگاههای استان در دیدار با استاندار چالشهای این صنعت را بیواسطه با استاندار مطرح کردند. آنان قیمتگذاری دستوری، نبود سامانه یکپارچه و کارآمد و ورود زنجیرههای غیربومی به استان را بلای جان صنعت مرغ در استان دانسته و از استاندار خواستند برای حل مشکلات این بخش تدبیری بیندیشد.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان درباره جزئیات این نشست به خبرنگار ایرنا گفت: تولید و ارزش، اشتغال و سایر زنجیرههای بخش تولید در بخش خصوصی اتفاق میافتد و بخش دولتی باید بر این روند نظارت داشته باشد اما نباید از وظیفه نظارتی خود خارج شده و به عنوان رقیب بخش خصوصی وارد میدان شود.
رضا مبصری با بیان اینکه بخش قابل توجهی از زنجیره ارزش در کشتارگاهها اتفاق میافتد که در سالهای گذشته نادیده گرفته شد، تاکید کرد: فشار مربوط به قیمتگذاری دستوری به این بخش تحمیل شده که استاندار گلستان هم در جریان این چالش قرار داشت.
وی ادامه داد: کشتارگاهها مجموعههایی با نیاز بالا به نیروی کار هستند به طوری که ۱۵ کشتارگاه استان به همراه زنجیره بالادست برای ۱۰ هزار نفر اشتغال ایجاد کرده و مهمترین مشکل کشتارگاهها ناتوانی در پرداخت حقوق نیروها است.
مبصری تاکید کرد: وقتی دستمزد نیروی کار و منابع انسانی در یک سال، ۴۵ و حتی ۵۷ درصد بیشتر میشود هزینههای کشتارگاهها به شدت افزایش مییابد. از طرفی در جلسات تنظیم بازار بارها افزایش کارمزد کشتارگاهها مطرح شده تا افزایش هزینهها در بخش نیروی انسانی، انرژی و حمل و نقل را جبران کند اما این مطالبه در مدت طولانی بدون جواب ماند که ضربه شدیدی به کشتارگاههای استان وارد کرد و پایههای اشتغال در این مجموعهها را لرزاند.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با اشاره به اینکه اصرار به استفاده از سامانه خاص و نبود سامانه یکپارچه، کشتارگاهها را دچار مشکل میکند، گفت: کار با برخی از این سامانهها نیاز به پرداخت هزینه دارند که مبنای قانونی آن مشخص نیست.
وی خاطرنشان کرد: مطالبه دیگر ما از استاندار گلستان بهکارگیری افراد کاردان، شایسته و باتجربه در مناصب اقتصادی و مرتبط با آن بود و معتقدیم افرادی باید در سازمانهای مربوط به بخش اقتصاد و تولید بهکارگیری شوند که تسلط کافی به این بخش و حساسیتهای آن داشته باشند.
دبیر انجمن کشتارگاههای گلستان نیز گفت: کشتارگاههای استان برای ۱۰ هزار نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کرده و با احتساب زنجیره طیور، این تعداد به ۲۵ هزار نفر هم میرسد در حالی که اشتغال ایجاد شده ۲۴ شهرک صنعتی استان کمتر از کشتارگاهها است به همین علت انتظار میرود مسوولان برای حل مشکلات این صنعت گام بردارند.
اصغر نادران ادامه داد: در دیدار با استاندار گلستان، مشکلات از سوی اعضای انجمن کشتارگاهها مطرح شد و وی در برخی موارد که نیاز به پیگیری سریع داشت دستور پیگیری داد و قرار شد برای حل برخی مشکلات، با وزیر جهاد کشاورزی مکاتبه کند.
دبیر انجمن کشتارگاههای استان گلستان بیان کرد: همچنین استاندار گلستان آمادگی خود را برای نشست مشترک با اعضای انجمن کشتارگاهها در هر سه ماه یک بار اعلام کند و در کنار این نشست قرار شد بازدیدهای حضوری از روند کار کشتارگاهها داشته باشد که این قبیل اقدامات به تولیدکننده و سرمایهگذاران انگیزه میدهد.
نادران گفت: در زمان تصدی ساداتینژاد در وزارت جهاد کشاورزی دولت سیزدهم، سامانه «ستکاوا» راهاندازی شد که از همان ابتدا اقدام به گرفتن کارمزد میکرد که مبلغ سنگین بود و بعدها مبلغ را کاهش داد. برای ما جای سوال است که دریافت مبلغ اولیه از سوی این سامانه چه مبنای قانونی داشت که اکنون اقدام به کاهش مبلغ دریافتی آن کرده است؟
دبیر انجمن کشتارگاههای استان گلستان با تاکید بر اینکه در جلسات تنظیم بازار حق انتخاب نداریم و برای استفاده از سامانه ستکاوا، استبداد رای وجود دارد، یادآور شد: ۲ سال است که کارمزد کشتارگاهها در گلستان تغییر نکرده و هر زمان این افزایش کارمزد را مطالبه میکردیم از ما میخواستند قبل از این اقدام باید سامانه ستکاوا را عملیاتی کنیم.
نادران با اشاره به اینکه هر روز ویترین مغازهها پُر از مرغ است و بخشی از این اتفاق، مرهون زحمات کشتارگاهها است، یادآور شد: بارگذاری مرغ زنده هر صبح شروع میشود و پس از کشتار در کشتارگاهها به نقاط مختلف استان و تهران ارسال میشود که کار سختی است.
وی خاطرنشان کرد: گاهی اوقات قیمت مرغ زنده نوسان دارد و سقف قیمت گوشت مرغ بسته میشود و یا اصرار میکنند روزانه ۲۰۰ تن گوشت به میدان بهمن تهران ارسال شود که آنجا هم گوشت را با قیمت پایین از کشتارگاهها خریداری میکنند و به واسطه مافیای حاکم در این فضا، گوشت مرغ به دست واسطهها و دلالان میافتد و با قیمت بسیار بالاتر به فروش میرسد و سود آن به جیب دلالان میرود.
دبیر انجمن کشتارگاههای استان گلستان گفت: درخواست ما این است که سامانهای طراحی و عملیاتی شود که به درد بخش تولید بخورد و بهترین آن هم سامانه جامع تجارت متعلق به وزارت صنعت، معدن و تجارت است. کار کردن با چندین سامانه و به کارگیری چند نفر برای وارد کردن اطلاعات به این سامانهها اقدامی هزینهبر است.
به گفته وی؛ ۱۵ کشتارگاه فعال در استان گلستان وجود دارد.
استاندار گلستان نیز در نشست با اعضای انجمن کشتارگاههای گلستان با روی باز درددل آنها را شنید و بر این مهم تاکید کرد؛ همانطور که در کنار مردم هستیم گوش شنوای تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی خواهیم بود.
علیاصغر طهماسبی با بیان اینکه پاداش کار فعالان اقتصادی کمتر از جهاد در جنگ نیست، افزود: واحدهای تولیدی افزونبر اشتغالزایی، زنجیره تولید و امنیت غذایی کشور را تامین میکنند.
وی تاکید کرد: اگر تولیدکنندگان نباشند مردم امکان تامین نیازمندیهای خود را ندارند، درد تولیدکننده، درد من است و معاون اقتصادی و سیاسی، امنیتی و اجتماعی هم باید همواره برای حل مشکلات اقتصادی و برداشتن موانع از پیش پای تولیدکنندگان دغدغه داشته باشد.
طهماسبی با تاکید بر اینکه ایجاد اشتغال برای حتی یک نفر قابل تقدیر است و ما دست تولیدکنندگان را میبوسیم، تصریح کرد: رونق اشتغال، آسیبهای اجتماعی را در جامعه کم میکند و تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی با رونق اشتغال به جامعه و مردم مظلوم گلستان کمک میکنند.
به گزارش ایرنا، گلستان به دلیل داشتن اقلیم مناسب از مناطق مهم پرورش طیور در کشور به شمار میرود و حدود هزار واحد پرورش مرغ گوشتی فعال دارد.
گلستان تامین کننده بخشی از مصرف گوشت مرغ گرم ساکنان ۱۱ استان کشور شامل تهران، اصفهان، مشهد، سمنان، قم، گیلان، مازندران، همدان، مرکزی، یزد و کرمان است.
نظر شما