نماینده مجلس: مازوت مصرفی نیروگاه شازند پرسولفور و به شدت آلاینده است

اراک - ایرنا - نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: مازوت مصرفی نیروگاه شازند پرسولفور و به شدت آلاینده است و به هیچ وجه کم‌سولفور نیست.

به گزارش ایرنا، سیدمحمد جمالیان روز پنجشنبه در نشست کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی در اراک، افزود: قول داده شده بود که اگر نیروگاه شازند به سمت مازوت‌سوزی حرکت کند، از کم‌سولفور استفاده کند اما این مهم هم محقق نشد.

وی بیان کرد: مردم اراک در پشت پنجره‌هایی که نظاره‌گر آلودگی هوا هستند، از مسئولان ناراضی هستند و فکر می‌کنند هر کدام از ما می‌توانستیم کاری انجام دهیم اما انجام نداده‌ایم.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: امسال فقط ۲ بار موضوع آلودگی هوای اراک در کارگروه ملی مطرح شد، پس کاری که به عهده ما بوده انجام شده اما این برای مردم مهم نیست و آنها نتیجه را می‌خواهند.

جمالیان اظهار کرد: امروز مردم آنقدر از ما مسئولان گله‌مند هستند که ‌نتیجه محور شده‌اند.

وی گفت: واقعیت این است که رئیس جمهوری ۲ روز گذشته پس از اتمام جلسه هیات وزیران، همه وزرا را به دیسپاچینگ به خط کرد تا ببینند چگونه می‌توان مشکل گاز را حل کرد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: وضعیت گاز در کشور مناسب نیست، راهکارهایی ارایه شده، فشارهای گاز شهری را کمی کاهش داده‌اند که صنایع را روی پا نگه دارند.

جمالیان گفت: امروز تنها راه به عنوان مسکن، واردات گاز است که این مهم در حال انجام است و امید است مشکلات این بخش رفع شود تا با پیگیری‌هایی که در حال انجام است، مازوت سوزی کاهش یابد.

وی بیان کرد: در راستای سیاهه انتشار آلودگی هوای شهر اراک مطالعه تکمیلی انجام شده اما باید راهکار ارایه شود و مشکلات را کاهش دهد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید مشکلات آلودگی هوا با کمک دانشگاه‌ها و فرهیختگان کاهش یابد، دانشگاه‌ها بودجه‌هایی برای پژوهش و آموزشی دارند و باید یک کمک اعتباری هم از استانداری گرفته شود.

جمالیان عنوان کرد: نباید در این جلسه‌های کارگروه کاهش آلودگی هوا، گزارش ارایه شود، بلکه باید تصمیم‌گیری شود.

وی بیان کرد: یقیه‌گیری مردم از من نماینده برای وضعیت آلودگی هوا به حق است و امروز در شرایطی که نیروگاه شازند مازوت‌سوزی دارد، تمام کوره‌های آجرپزی در جاده فراهان از نیروگاه دود بیشتری انتشار می‌دهند، کارخانه‌های دارای مجوز سنگ در هفت کیلومتری اراک، شن و ماسه تولید می‌کنند و این موضوع را همه مسئولان می‌دانند.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: اما متاسفانه سال‌ها است که برای کاهش آلودگی هوا در اراک کاری انجام نشده، همه تسلیم شده‌اند و با مردم همدردی می‌کنند.

جمالیان تاکید کرد: امروز خروجی این جلسه باید چند تصمیم باشد تا کمی وضعیت بهتر و مردم به مسئولان اعتماد بیشتری کنند.

وی یادآور شد: توسعه فضای سبز و دالان سبز نیازمند زمین مناسب است آیا انجام شده است؟

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب اظهار کرد: گله دارم از مسئولانی که باید در کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک حضور داشته باشند اما یا حاضر نشده و یا کارشناس فرستاده‌اند.

جمالیان گفت: متاسفانه برای تغییر منابع آب، استفاده از پساب‌ها کاری نشده، امروز ۱۵ سال از قانون ۲۵۰ لیتر سهمیه پساپ شهرداری می‌گذرد، آیا یک درخت آب از این طریق آبیاری شده است.

وی با بیان اینکه مدام دور و تسلسل می‌زنیم، عنوان کرد: وقتی برنامه هدفمندی وجود نداشته باشد، هزینه‌های زیادی هم صرف می‌شود اما نتیجه بخش نیست.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: دانشگاه اراک، دانشگاه علوم‌پزشکی و محیط زیست استان مرکزی باید برنامه‌ای را تدوین و اولویت‌ها و راهکارهای اثربخش برای برون رفت از مشکلات آلودگی هوا ارایه دهند تمام دستگاه‌ها باید مکلف به اجرا باشند.

جمالیان گفت: قانون جامع کاهش آلودگی هوای اراک مربوط به سال ۸۶ است و الان در سال ۱۴۰۳ قرار داریم، وضعیت بهتر که نشده، بدتر هم شده است.

وی اظهار کرد: به واقع در روان‌سازی ترافیک، حمل و نقل عمومی، تاکسی‌های فرسوده و اتوبوس‌های شهری موفق عمل نشده است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: کاهش آلودگی هوای اراک یک راهکار و برنامه زمان‌بندی نیاز دارد.

اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که از ابتدای امسال تاکنون ۱۰۰ روز ناسالم در کارنامه خود به ثبت رسانده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha