به گزارش ایرنا، "محمدرضا بابایی" روز پنجشنبه در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر استان در سال ۱۴۰۳، پژوهش را زیربنای توسعه دانست و گفت: جامعهای موفق و پیشرفته است که بر مدار نخبگان، شایستگان علمی و پژوهشی بچرخد و تصمیمگیران آن از سوی نهادهای علمی و پژوهشی پشتیبانی شوند.
وی با بیان اینکه پژوهش، اساس دانش است و توسعه دانش نیز در سایه پژوهش ممکن میشود، افزود: پژوهش نه تنها علم را شکوفا میکند، بلکه به توسعه و ارتقای آن نیز منجر میشود.
استاندار یزد همچنین به تفاوت شاخص شدت تحقیق و توسعه (R&D) در ایران و سایر کشورهای همسطح اقتصادی اشاره کرد و اظهار داشت: شاخص شدت تحقیق و توسعه در کشورهای مشابه ایران بیش از ۱.۵ درصد تولید ناخالص داخلی است و در کشورهای پیشرفته این میزان به پنج درصد میرسد، در حالی که این عدد در کشور ما تنها ۰.۸ درصد است، رهبر معظم انقلاب بارها بر لزوم افزایش این رقم به سه درصد و حتی چهار درصد تأکید کردهاند.
بابایی در ادامه افزود: بررسیها نشان میدهد هزینههای تحقیق و توسعه در بنگاههای تجاری تأثیر بیشتری بر ارتقای نوآوری و رشد اقتصادی دارد، بنابراین باید تلاش کنیم پژوهشها هرچه سریعتر به مرحله فناوری برسند و در بخشهای اقتصادی استان اثرگذار باشند.
وی از تنظیم سند «یزد پایدار» به عنوان رویکرد جدید توسعه در استان خبر داد و گفت: یکی از شاخصهای اقتصاد پایدار، توجه به تحقیق و توسعه (R&D) است که منجر به ایجاد اقتصاد چندمحصولی و با ثبات میشود، نفوذ فناوری و نوآوری در بخشهای اقتصادی، توسعه زنجیرههای ارزش، اولویت دادن به پژوهش و فناوری در اعتبارات دولتی، و توجه به فناوریهای نوظهور مانند هوش مصنوعی، از جمله رویکردهای این سند است.
استاندار یزد بر اهمیت ارتباط میان صنعت و دانشگاه تأکید کرد و گفت: همواره شاهد گسست میان پژوهش و تولید در کشور بودهایم، این موضوع که از آن به عنوان ارتباط صنعت با دانشگاه یاد میشود، نیازمند آسیبشناسی جدی است تا راهحلهای مؤثری برای ایجاد ارتباط محکم و معنادار ارائه شود.
در پایان، بابایی از همه پژوهشگران، فناوران و اندیشمندان استان خواست تا با همراهی و همفکری خود مسیر تحقق اهداف سند یزد پایدار را هموار کنند و یزد را به مقصدی برای جذب طبقه خلاق تبدیل کنند.
پژوهشگران برتر استان یزد معرفی شدند
در گروه پژوهشگران هیأت علمی دانشگاههای گروه یک، رتبه اول به اکرم تفتیان از دانشگاه آزاد اسلامی یزد اختصاص یافت، محبوبه محمودی از دانشگاه آزاد اسلامی یزد رتبه دوم را کسب کرد و علی روحانی از دانشگاه یزد در جایگاه سوم قرار گرفت و رتبه چهارم به محمدمهدی حیدری از دانشگاه یزد و رتبه پنجم به سید اکبر مصطفوی از همین دانشگاه تعلق گرفت.
در کمیته پژوهشگران برتر هیأت علمی دانشگاههای گروه دو، یحیی میرحسینی از دانشگاه میبد رتبه اول را از آن خود کرد، مجتبی انصاری از دانشگاه میبد در رتبه دوم و علی حاج غلام سریزدی از دانشگاه امام جواد در رتبه سوم قرار گرفتند.
در گروه فناوران برتر هیأت علمی دانشگاههای گروه یک، رتبه اول به محمدصادق صفایی فیروزآبادی از دانشگاه اردکان، رتبه دوم به حسین صیادی از دانشگاه میبد، و رتبه سوم به علی نبی از دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تعلق گرفت.
در گروه پژوهشگران برتر دانشجویی استان، بهاره ساسانیفر از دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد رتبه اول را به دست آورد. مجتبی انصاریمقدم از دانشگاه میبد در جایگاه دوم قرار گرفت و رتبه سوم به زهرا فلکالدین از دانشگاه یزد رسید.
در گروه فناوران برتر دانشجویی استان، رتبه اول به محیا عظیمی از دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تعلق گرفت و در حوزه علمیه، رتبه اول پژوهشگری به مصطفی زینلپور و رتبه دوم به فاطمه زند اقطاعی اختصاص یافت.
در بخش کارمندان پژوهشگر برتر، سید روحالله طباطبایی از استانداری یزد رتبه اول و محمد مهدیزاده از فرمانداری اردکان به عنوان برگزیده رتبه دوم معرفی شد و در بخش مدیر پژوهشی برتر، رتبه اول به محمد دهقان از اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان یزد، رتبه دوم به محمدمحسن رفیعی از اداره کل کتابخانههای عمومی استان، و رتبه سوم به احسان عابدی از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تعلق گرفت.
در بخش دبیران برتر آموزشوپرورش، مهدی شمالی اردکانی رتبه برتر را به دست آورد، اعظم مقیمی برای رساله دکتری منتخب رتبه دوم، اعظم بزرگزاده بنادکوکی برای پایاننامه ارشد منتخب رتبه سوم، و زینبالسادات توکلی برای اقدام پژوهشی منتخب رتبه چهارم را کسب کردند.
در بخش دانشآموزان پژوهشگر برتر، رتبه اول به فاطمه دهقان، رتبه دوم به پریسا زارع خورمیزی، رتبه سوم به افشین فلاحنژاد تفتی، رتبه چهارم به محمد ایمان فتوحی، و رتبه پنجم به امین فلاحزاده اختصاص یافت.
در گروه شرکتهای دانشبنیان برتر، رتبه اول به شرکت مسیر سلامت نتا به مدیریت محمدحسین داوری، رتبه دوم به شرکت هوشمند پردازان بکنا کویر آسیا به مدیریت احسان فرشادی، و رتبه سوم به شرکت زیست فناوران همانندساز مانا به مدیریت نجمه دهقانمنشادی تعلق گرفت.
در مراسم تجلیل از برترینهای پژوهشی استان یزد، شرکتها و افراد برگزیده در حوزههای فناورانه و پژوهشی معرفی شدند و در بخش شرکتهای فناور برتر، رتبه اول به شرکت جهان سبز ایساتیس به مدیریت محمود جراحزاده، رتبه دوم به شرکت فوکا نیکو کویر به مدیریت رحیم لاری، و رتبه سوم به شرکت مطالعات و پژوهشهای اقتصادی دانشبنیان به مدیریت یونس میرجلیلی تعلق گرفت.
در بخش استارتاپهای پژوهشی استان، رتبه اول به دو شرکت راژمان هوشمند مکاترونیک به مدیریت امیرمهدی پورروستایی و رعد پرواز کویر به مدیریت مهدی رهوارزاده اختصاص یافت و در بخش واحدهای تولیدی پژوهشمحور، رتبه اول به شرکت نانو کیمیا کویر یزد با مدیریت مهناز نوظهور و نوید نصیریزاده، رتبه دوم به شرکت تجهیزات برقی لنا با مدیریت مسعود علی حیدری و حسامالدین توکلی، و رتبه سوم به شرکت سنگ آهن مرکزی با مدیریت عباس ملکثابت و محمدجواد عسکری اعطا شد.
در بخش کشاورزان و تولیدکنندگان پژوهشمحور، رتبه اول به زهرا صوت، رتبه دوم به محمد محمدیپناه، و رتبه سوم به ابوالفضل حاصلی تعلق گرفت، همچنین، جایزه ویژه استفاده از هوش مصنوعی در صنعت به شرکت یزد پولیکا به مدیریت رویا سلطانی اهدا شد.
نظر شما