به گزارش خبرنگار ایرنا، سعید حبیبا جمعه در اختتامیه آیین نکوداشت دانشآموختگان بینالمللی سراسر کشور اظهار کرد: در این مراسم دانشجویانی از ۳۶ دانشگاه و ۲۲ ملیت حضور دارند و بسیاری از فارغالتحصیلان حاضر در مقطع تحصیلات تکمیلی هستند.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه دانشجویان بینالملل میتوانند در کشور خود منشأ اثر باشند، گفت: در حال حاضر دانشجویان بهترین راه ارتباط بینالملل را ایجاد کردهاند و دانشجویان بینالملل بهترین و اثرگذارترین ظرفیت برای تعامل با کشورهای مختلف هستند.
او بر نزدیک شدن کشورهای مسلمان و در حال توسعه به یکدیگر تأکید کرد و گفت: کشورهای ثروتمند دلشان برای کشورهای آسیایی نمیسوزد لذا کشورهای مسلمان باید با همفکری و همراهی مشکلات خود را حل و فصل کنند تا شکوفایی تعامل بین کشورهای در حال توسعه و همسایه رقم بخورد.
حبیبا اضافه کرد: سازمان دانشجویی کشور بر اساس رسالت و وظیفهای که دارد شرایط مطلوبی را برای تحصیلات دانشجویان بینالملل مهیا کرده؛ سال گذشته سازمان علوم، تحقیقات و فناوری از ۲۷ هزار دانشجوی خارجی بهره میبرد اما اکنون این تعداد به ۳۵ هزار دانشجو افزایش یافته است.
معاون وزیر علوم یادآور شد: بر اساس برنامه پنجساله هفتم این جمعیت دانشجویی میبایست به ۳۲۰ هزار نفر افزایش یابد که این کار، کاری بسیار دشوار و بزرگ است اما امیدواریم شرایطی فراهم شود که علاقمندان به تحصیل در کشور جمهوری اسلامی ایران بتوانند وارد دانشگاههای مختلف ایران شده و در این دانشگاهها تحصیل کنند.
حبیبا به بیان راهکارها برای افزایش دانشجویان خارجی در دانشگاههای کشور پرداخت و گفت: برای دستیابی به این هدف، راهاندازی مؤسسات جذب دانشجو از کشورهای مختلف دنیا در دستور کار قرار گرفت و در طی سالهای گذشته حدود ۲۰۹ موسسه دارای مجوز جذب دانشجو در ایران تأسیس شد.
او با بیان اینکه دانشگاههایی در کشور فعال شدند که شرایط اخذ مجوزهایی برای جذب دانشجو را داشتند، گفت: در کنار این مؤسسات ۱۸ مؤسسه در حال دریافت این مجوزها هستند و ۱۴۸ موسسه نیز مجوزهای خود را در کشورهای مختلف دریافت کردهاند.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: دانشجویان بینالملل در ایران برای اینکه بتوانند تحصیلات عالیه را ادامه دهند نیاز است که زبان فارسی را فرا بگیرند؛ لذا در ۴۸ مرکز از دانشگاههای کشور کلاسهای آموزش زبان فارسی راهاندازی شد.
او ادامه داد: هماکنون دانشجویان ۹۰ ملیت در این مراکز مشغول فراگیری آموزشهای زبان فارسی هستند که پس از گرفتن آزمون بسندگی وارد رشتههای مورد نظر خود در دانشگاههای دانشگاههای مختلف کشور میشوند.
آن طور که حبیبا میگوید آییننامهای به نام آییننامه تسهیل جذب دانشجویان بینالملل به تصویب رسیده و در حال عملیاتی شدن است که یکی از امتیازات این آییننامه رفع مشکلات ورود و خروج از کشور است که با فعالیتهای انجام شده در سال جاری این مشکل برطرف خواهد شد.
او راهاندازی سامانه جامع دانشجویان بینالملل را اقدام دیگری برای جذب ۳۲۰ هزار دانشجو دانست و گفت: امید است تا اواخر امسال از این سامانه بهرهبرداری شود.
معاون وزیر علوم گفت:دانشگاه شیراز دانشگاه تراز اولی است که در جذب دانشجویان خارجی موفق عمل میکند و امروز ۵۷۴ دانشجوی خارجی در دانشگاههای علوم پزشکی، دانشگاه جهرم و در دانشگاه صنعتی و عمده آنها در دانشگاه شیراز مشغول تحصیل هستند.
او ابراز امیدواری کرد که دانشجویان بینالملل در کشورهای خود منشأ اثر باشند و بتوانند تعاملات بینالمللی را بین کشورهای دوست و علاقمند به کشور ایران را فراهم کنند.
نظر شما