به گزارش خبرنگار ایرنا، منوچهر حبیبی امروز جمعه ۲۳آذر با حضور در مرز شوشمی با اشاره به اهمیت تجارت مرزی در توسعه اقتصادی استان کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه با ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق و وجود بازارچههای متعدد باید از رونق بیشتری برخوردار باشد. نفع این مرزها در وهله اول باید به مرزنشینان برسد.
وی افزود: همه دستگاههای متولی مسئولیت دارند که ساماندهی مرزها، بهویژه بازارچه مرزی شوشمی، را در دستور کار قرار دهند. در سفری که به زودی با هماهنگی دولت عراق انجام خواهد شد، موضوع تردد خودرویی بهصورت جدی پیگیری میشود تا شاهد بازگشت رونق به این مرز باشیم.
استاندار کرمانشاه تأکید کرد: اربعین یک ظرفیت مهم برای معرفی مرز شوشمی به دنیا و ایجاد رونق در منطقه است. امیدواریم با هماهنگیهای انجام شده، تردد زوار در کنار فعالیتهای تجاری از این مرز انجام گیرد.
علیرضا حیدری فرماندار پاوه نیز با اشاره به دستاوردهای اخیر این مرز گفت: از خرداد سال گذشته تردد مسافری از مرز شوشمی برقرار شده و روزانه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ مسافر از این مرز عبور میکنند. اکنون نیز تردد خودرویی بهصورت آزمایشی آغاز شده است که رضایت مردم دو سوی مرز را به همراه داشته است.
علیاصغر عباسزاده، مدیرکل گمرک کرمانشاه نیز، از رشد ۱۸ درصدی صادرات از این مرز خبر داد و گفت: در ۸ ماه گذشته، ۲۳۳ هزار تن کالا به ارزش ۲۴ میلیون دلار از مرز شوشمی به عراق صادر شده است. همچنین در این مدت ۲۳ هزار ایرانی به عراق سفر کرده و ۳۹ هزار عراقی وارد ایران شدهاند.
یزدان خسروی، مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای کرمانشاه، محدودیت در توسعه این مرز را ناشی از عدم رسمیت آن از سوی دولت عراق دانست و اظهار کرد: در صورت رسمیت یافتن مرز شوشمی، طرح ۱۶ هکتاری توسعه این مرز آغاز خواهد شد.
نماینده اورامانات: توسعه مرز شوشمی نباید به تأخیر بیفتد
رستگار یوسفی، نماینده اورامانات در مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد از تأخیر در اجرای طرح توسعه مرز شوشمی گفت: ما نباید منتظر اعلام طرف عراقی بمانیم. دولت ایران این مرز را به رسمیت شناخته و توسعه آن باید آغاز شود. سختگیریها در این مرز باعث شده تمام بارها به سمت مرزهای استان کردستان منتقل شود. همچنین باید مرز شوشمی بهعنوان یکی از مسیرهای اربعین امسال معرفی شود.
مدیران و تیم برنامهریزی سفرهای شهرستانی طی هفته گذشته بررسیهای کارشناسی درباره مهمترین نیازها و مطالبات شهرستان پاوه را انجام داده که خروجی این بررسیها در جلسه شورای اداری شهرستان به ریاست دکتر حبیبی تصویب خواهد شد.
معاونین سیاسی امنیتی و اجتماعی، عمرانی، اقتصادی استانداری، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی و جمعی از مدیران کل در این سفر استاندار کرمانشاه را همراهی میکنند.
شهرستان مرزی پاوه با افزون بر۶۰ هزار نفر جمعیت در ۱۲۵ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه واقع شده است.
نظر شما