به گزارش ایرنا، مالیات بر ارزش افزوده «مالیات غیر مستقیمی» است که مصرفکننده (خریدار) آن را به همراه بهای خرید کالا یا خدمات میپردازد و دریافتکننده (فروشنده) موظف است مقدار مالیات دریافتی را به خزانه دولت واریز کند.
از آنجا که خود فروشنده نیز ضمن خرید اولیه چنین مالیاتی را پرداخته اما مصرفکننده محسوب نمیشود، به این خاطر است که او حق دارد کل «مالیاتهای ارزش افزوده» پرداختی خود را از کل «مالیات بر ارزش افزوده» های دریافتی کسر کرده و مابه تفاوت را به دولت بپردازد.
دولتها مصارف ویژهای را برای این مالیات در نظر گرفتهاند. این مالیات از مهمترین درآمدهای خزانه استانداریها، شهرداریها و دولتهای مرکزی محسوب میشود و معمولاً به حساب خزانه دولت مرکزی وارد و از آنجا طبق قانون و معمولاً بنا بر نسبت جمعیت بین استانها و شهرها پخش میشود.
مالیات بر ارزش افزوده به تمامی خدمات و کالاهایی تعلق میگیرد که در برابر پول در داخل کشور داد و ستد میشوند، مگر آنکه در قانون برای آن شرایط ویژه، از جمله تخفیفهایی در نظر گرفته باشند. کالاهایی که صادر میشوند از این مالیات معاف هستند.
در این پیوند مدیر کل امور مالیاتی مازندران روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: در هشت ماهه سال جاری یک هزار و ۴۱۶ میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری، دهیاری ها، فرمانداری ها و اداره امور عشایر جهت توسعه و آبادانی استان واریز شد.
بهرام سلطانی در خصوص واریزی به حساب شهرداری ها، دهیاری ها، فرمانداری ها و اداره امور عشایر از محل مالیات بر ارزش افزوده گفت: دراین مدت یک هزار و ۴۱۶ میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری، دهیاری ها، فرمانداری ها و اداره امور عشایر جهت توسعه و آبادانی استان واریز گردید که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۷۰ درصدی داشته است.
این مقام مسوول با اشاره به تخصیص درصدی از محل مالیات بر ارزش افزوده به بخش ورزش و بهداشت اعلام کرد: ۴۸ میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده استان نیز به بخش ورزش و ۴۰۰ میلیارد تومان نیز به بخش بهداشت تخصیص داده شد.
مدیر کل امور مالیاتی مازندران گفت: مبالغ توزیعی به ترتیب در شهرستان ساری ۱۵۰ میلیارد تومان، شهرستان بابل ۱۰۷ میلیارد تومان، شهرستان آمل ۱۰۱ میلیارد تومان، شهرستان قائم شهر ۴۴ میلیارد تومان و شهرستان تنکابن ۲۳ میلیارد تومان دریافتی داشتند.
وی همچنین گفت: نحوه هزینه کرد مالیات بر ارزش افزوده شهرداریها و دیگر سازمانها باید اعلام و به اطلاع مردم برسد تا شهروندان بدانند که مالیات پرداخت شده آنها صرف چه اموری میشود.
به گزارش ایرنا، «طرح نشاندار کردن مالیاتها» که روز ۴ مرداد سال جاری در راستای مردمی کردن اقتصاد به صورت رسمی رونمایی شد یکی از پروژههای تحولی نظام مالیاتی کشور در سال ۱۴۰۳ به حساب میآید که امکان تخصیص مالیاتهای پرداختی به پروژههای ملی و استانی توسط مؤدیان و تکمیل این پروژهها را فراهم کرده و به یکی از مطالبات جدی مودیان در خصوص اعلام محل هزینهکرد و مصرف درآمدهای مالیاتی به شکل موثر و عملیاتی پاسخ داده است.
به باور کارشناسان این طرح برای مودیان انگیزهبخش بوده و باعث میشود تا آنها احساس کنند که میتوانند در مسیر خدمات دولت و اولویتهای پروژههای «ملی» و «استانی» نقشآفرینی کنند.
در این طرح، پروژهها طبق ضوابط قانونی و در چهارچوب معینی توسط سازمان برنامه و بودجه کشور از همهاستانها انتخاب و به سازمان امور مالیاتی کشور معرفی میشوند و شرط اساسی در انتخاب طرح و پروژهها این است که حداکثر منافع عمومی را به دنبال داشته باشند و با منابع در نظر گرفته شده تا پایان سال خاتمه پیدا کنند و به بهرهبرداری برسند.
به موجب آییننامه اجرایی هیات وزیران، سازمان امور مالیاتی کشور مبالغ تخصیص یافته مودیان به پروژهها را به صورت سیستمی به اطلاع سازمان برنامه و بودجه کشور میرساند و سازمان برنامه نیز حداکثر یک ماه پس از دریافت اطلاعات منابع تخصص یافته به پروژهها نسبت به تخصیص و اعتبار بودجه به آنها اقدام میکند
نظر شما