روزانه حدود ۸۵۵ میلیون مترمکعب گاز در زمستان به شبکه سراسری تزریق می‌شود

تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: در زمستان روزانه حدود ۸۵۵ میلیون مترمکعب گاز طبیعی به شبکه گاز سراسری تحویل داده می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سعید توکلی شامگاه جمعه در گفت‌وگوی تلویزیونی درباره مدیریت مصرف گاز در فصل سرما، اظهار داشت: اگرچه ایران دارای دومین ذخایر گازی جهان است اما این به معنای نداشتن ناترازی در بخش انرژی نیست زیرا ۷۵ درصد از منابع و مخازن گاز طبیعی در جنوب کشور و عمدتاً در قسمت‌های آفشور یا دریا قرار دارد و به همین دلیل میزان گازی که برای بهره برداری در شبکه گاز کشور آماده می شود، بسیار بالاست تا تمام نقاط کشور را پوشش دهد.

وی با یادآوری اینکه ۷۲ درصد از سبد انرژی کشور را گاز تشکیل می دهد، در صورتی که هیچ جایی از دنیا حتی در روسیه که به عنوان اولین دارنده مخازن اثبات شده و گاز اثبات شده طبیعی هست این مقدار نیست، افزود: ۸۵ درصد از سبد سوخت نیروگاههای کشور را گاز طبیعی تشکیل می دهد و ۱۵ درصد باقی ماده شامل ۸ درصد نفتگاز و ۷ درصد نفت کوره است.

توکلی با بیان اینکه با وجود همه محدودیت ها، همواره تلاش شده است تا گاز مردم قطع نشود، اظهار داشت: در زمستان روزانه نزدیک به ۸۵۵ میلیون متر مکعب گاز آماده سازی و به شبکه سراسری گاز کشور تحویل داده می شود.

معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه در زمان اوج مصرف ۶۹۰ تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز در کشور مصرف می شود، پیش بینی کرد که در هفته آینده این رکورد ثبت شود که ۸۲ درصد آن در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف خواهد شد.

وی با یادآوری اینکه بخش عمده ای از مصرف گاز خانگی و تجاری برای گرمایش است، افزود: وقتی که دمای هوای محیط یک درجه کاهش پیدا می‌کند، به اندازه یک فاز عسلویه یعنی حدود ۲۵ میلیون متر مکعب افزایش مصرف در این بخش داریم.

توکلی سهم نیروگاه و صنعت از گاز تولیدی کشور را هر کدام سالانه ۳۴ درصد عنوان کرد و با بیان اینکه سهم حوزه خانگی ۲۵ درصد برآورد می شود، افزود: در اوج فصل سرما به دلیل مصرف بالای مصرف کننده خانگی، تجاری و صنایع جزء این تعادل به هم می خورد و سهم این بخش بیشتر می شود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر اینکه در نیروگاه‌ها باید تنوع سوخت جایگزین داشته باشیم، اظهار داشت: بر اساس آمایش سرزمین تقریباً ۱۴ نیروگاه در کل کشور که اصطلاحا نیروگاه‌های بخار هستند، قابلیت سوزاندن نفت کوره را دارند طبیعتاً بر اساس میزانی که ما نفت کوره توسط وزارت نفت تحویل نیروگاه‌ها می‌شود باید این مقدار را به یک عدد متناسبی برسانیم که این عدد هنوز به عدد مورد نظر رسیده نشده و پراکندگی مصرف هم با اختیار وزارت نیرو است.

وی با بیان اینکه برای حل مشکل ناترازی در بخش انرژی باید «مدیریت مصرف و صرفه جویی» و «افزایش تولید» را در کنار هم دید، افزود: بخشی از این صرفه جویی به رعایت مقررات ساختمان سازی باز می گردد؛ برای نمونه بین ۷۰ تا ۸۰ درصد مصرف گاز در بخش خانگی مربوط به گرمایش محیط است؛ نزدیک به ۱۳ تا ۱۷ درصدش مربوط به تامین آب گرم و ۲ تا ۳ درصدش مربوط به پخت و پز است که باید برای افزایش راندمان این بخش اقدام شود.

توکلی با بیان اینکه آقای پزشکیان یکی از معدود روسای جمهور هستند که به موضوع انرژی و به بحث ناترازی به صورت جدی ورود کرده‌اند، به پویش کاهش ۲ درجه‌ای دما اشاره کرد و افزود: در بیش از سه ماهی که از آغاز دولت چهاردهم می گذرد، رکورد میزان تولید نفت از ابتدای صنعت نفت تا الان شکسته شده حتی در ارتباط با بحث حمل و نقل سوخت مایع در کشور عدد و رقم‌های بسیار خوبی زده شده است.

وی با یادآوری اینکه پیش بینی می شود در روز ۲۵ آذر میزان میانگین وزنی دما به ۶ دهم سانتی‌گراد برسد، توضیح داد: این بدان معناست که بین ۸ تا ۱۲ درجه سانتیگراد کاهش دما در کشور داشته باشیم و پیش بینی می شود میزان مصرف گاز در این بخش به ۶۹۰ تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب برسد.

معاون وزیر نفت در امور گاز اظهار داشت: اگر مردم دمای محیط را دو درجه سانتیگراد کاهش بدهند، ۵۰ میلیون متر مکعب گاز به شبکه یعنی به اندازه دو فاز عسلویه به شبکه تزریق می شود.

وی با یادآوری اینکه در آمریکا عدد دمای رفاه و آسایش در زمستان ۲۲ درجه به پایین است ، از مردم خواست برای اینکه در تامین گاز نقاط مختلف کشور  بویژه نقاط سردسیر مشکلی پیش نیاید، مردم دو درجه دمای خانه ها را کاهشدهند.

توکلی با بیان اینکه برای دستیابی به رشد هشت درصدی مورد نظر برنامه هفتم باید گاز مورد نیاز بخش صنعت که سهم چهار و هفت دهم درصدی در رشد اقتصادی دارد، تامین شود، افزود: مخازن کشف شده برای افزایش تولید را داریم ولی این مخازن حتما با سرمایه گذاری‌های بالا به گاز تبدیل شود و در عین حال مدیریت مصرف هم صورت گیرد تا خام سوزی اتفاق نیفتد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با یادآوری اینکه قراردادهای گاز صنایع ۸ ماهه منعقد می شود، افزود: اگر دو درجه سانتی گراد دمای محیط را کاهش داده و این میزان گاز را به صنایع و نیروگاه‌ها اختصاص دهیم، تاثیر مستقیمی بر کاهش آلودگی هوا خواهد داشت.

وی با بیان اینکه انتقال گاز از جنوب به شمال کشور بسیار هزینه بر است، قطع گاز باغ ویلاهای غیردائمی را یکی از دستورات خوب رئیس جمهور دانست و گفت: بعضی از صاحبان این باغ ویلاها سیستم گرمایشی را روشن می‌گذارند تا چوب نم نکشد و به همین دلیل در سه روز گذشته نزدیک به ۷۳ هزار باغ ویلا را قطع کردیم.

وی با اشاره به لزوم رعایت درجه رفاه ۱۸ تا ۲۱ درجه در مراکز اداری و تجاری افزود: مراکز دولتی در روزهای تعطیل براساس بخشنامه، یک ساعت قبل از تعطیلی تمام سیستم‌های گرمایشی اش را خاموش کند.

توکلی با تاکید بر رعایت عدالت انرژی در کشور اظهار داشت: با توجه به شرایط اقتصادی باید افرادی که خارج از الگو مصرف می‌کنند از لحاظ عوامل بازدارندگی و تغییر در رفتار مصرف کننده عامل بازدارنده باشد، در پله‌های یازده و دوازده این تعرفه‌های جدید اتفاق بیافتد، بحث قطعی گاز بالاتر از الگو اتفاق بیافتد و جریمه‌هایی در ارتباط با بدمصرفی باشد بخش زیادی از این افراد رفتارشان را تغییر می‌دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha