لیلا جاویدان روز شنبه با حضور در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز تبریز، با تشریح وضعیت جامعه ورزشی بانوان استان ادامه داد: ۲ طلای آیسان زارعی و یک نقره مبینا سالاری در بدمینتون، ۲ طلای زهرا رحیمی در بحرین و ویتنام، یک طلای لاوین حکیمی در تنیس، یک طلای فاطمه همتی در تیراندازی با کمان و یک نقره مهنا طالبی در بسکتبال از جمله افتخارات جهانی و آسیایی بانوان ورزشی استان در سال ۱۴۰۳ است .
وی خاطرنشان کرد: زهرا رحیمی و فاطمه همتی ورزشکاران مدال آور پارالمپیک استان هستند.
وی با اشاره به برگزاری مسابقه بین المللی بانوان رولر اسکی و اتلون و ۳۵ مسابقه کشوری در سالجاری در استان، اظهار کرد: تعداد ۵۰ هزار و ۴۸۹ ورزشکار سازمان یافته خانم در استان داریم که هفتهای سه روز فعالیت دارند و بیشترین آنها در حوزه ورزش همگانی، والیبال، شنا، تکواندو و ژیمناستیک فعال هستند.
جاویدان با اشاره به کسب ۱۱۰ مدال کشوری توسط بانوان استان، گفت: ۶۱ بازیکن استان در سالجاری در رشتههای مختلف ورزشی به تیم ملی دعوت شدند و چهار مربی شامل مریم رحیم زاده و رباب علیاری در بدمینتون، سرگل علیزاده در والیبال و راحله موسویان در تکواندو در سطح تیم ملی فعال هستند.
وی با اشاره به برگزاری ۱۱ اردوی تیم ملی بانوان در استان، اظهار کرد: در طول سالجاری بیش از ۱۵ هزار برنامه متنوع همگانی، روستایی و اقشار مختلف فرهنگی ورزشی بانوان استان با حضور بیش از ۶۰ هزار شرکت کننده برگزار شده است.
وی در تشریح این برنامهها، افزود: تعداد ۲ هزار و ۱۵۰ برنامه شامل دورههای آموزشی، جشنواره، همایش و مسابقات در بخش همگانی، یکهزار برنامه در بخش روستایی، ۴۷۰ برنامه در بخش اقشار و ۱۳ هزار و ۲۷۸ برنامه فرهنگی ورزشی در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، عفاف و حجاب، ورزش اخلاق مدارانه و بزرگداشت مقام شامخ شهدا برگزار شده است.
سرانه ورزشی بانوان آذربایجان شرقی ۳۷ صدم مترمربع است
معاون امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی با اشاره به چالش کمبود فضاهای ورزشی برای بانوان در استان، گفت: سرانه ورزشی بانوان استان ۳۷ صدم مترمربع است.
وی افزود: استعدادها و ظرفیتهای بالای ورزشی در استان ما نهفته است و اگر امکانات و زیرساختهای این حوزه افزایش یابد قطعا شاهد درخشش بیشتر بانوان استان در عرصههای جهانی ورزش خواهیم بود.
وی ادامه داد: مدیرکل ورزش و جوانان استان، نظر مثبتی برای حمایت از ورزش بانوان استان دارد ولی برخی مسائل کلان ازجمله کمبود اعتبار در این حوزه خارج از دست استان است.
جاویدان اظهار کرد: اماکن ویژه ورزشی بانوان در استان بسیار کم هستند و بیشتر در دست بخش خصوصی هستند که آن هم مربوط به بدنسازی است درحالی که میتوان امکان ورزشی که در دست آقایان است را یک روز درمیان برای بانوان درنظر گرفت.
وی، راه اندازی خانههای تخصصی هیاتهای ورزشی را اقدامی مفید برای تیمداری و ورزش حرفهای در استان عنوان کرد و ادامه داد: تیمداری در ورزش بانوان نیاز به رشد و تقویت دارد و در این راستا از صنایع و بخش خصوصی دعوت میکنیم تا برای حمایت وارد میدان شوند.
وی از برنامه ریزی برای برگزاری جام نوروزگاه در تبریز خبر داد و گفت: این جام قرار بود خردادماه سالجاری در ۱۰ رشته برای بانوان ورزشکار کشورهای اسلامی در تبریز برگزار شود که به عنوان بزرگترین رویداد ورزشی بانوان کشور میتوان از آن یاد کرد ولی به خاطر شرایط پیش آمده، به تاریخ دیگری موکول شده است و برنامه ریزی برای آن در حال انجام است.
معاون امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی با اشاره به برگزاری طرحهای مختلف فرهنگی ورزشی بانوان و حمایت گسترش فرهنگ ورزشی بانوان در استان اظهار کرد: معاونت امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان در طول سالهای گذشته همواره جزو سه استان برتر کشور بوده است.
نظر شما