به گزارش خبرنگار ایرنا، این روزها اکثر مردم با پدیده خرید اینترنتی کالاهای مورد نیاز خود از فضای مجازی سروکار دارند؛ اتفاقی که تنها بخش کوچکی از گسترهای بزرگتر بهنام فضای تجارت الکترونیکی است.
تجارت الکترونیکی نه تنها شامل خرید و فروش از طریق اینترنت است بلکه سایر جنبههای فعالیت تجاری، مانند خریداری، صورتبرداری از کالاها، مدیریت تولید و تهیه و توزیع و جابهجایی کالاها و همچنین خدمات پس از فروش را دربرمیگیرد.
اما در حال حاضر آنچه نیاز اکثر مردم برای ورود به تجارت الکترونیک است فرا گرفتن آموزشهای لازم جهت راهاندازی کسب و کار در این فضا است؛ آموزشهایی که قرار است توسط ادارهکل پست فارس ارائه شود.
در واقع ادارات پست در همه جای دنیا به دلیل ماهیت شبکهای و زیرساخت ارتباطات فیزیکی که دارند در توسعه خرید و فروش اینترنتی و تجارت الکترونیکی نقش کلیدی ایفا میکنند؛ به دلیل اهمیت تجارت الکترونیک معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست در فروردین ماه سال جاری نیز اعلام کرد که سرویسهای جدید پستی با تمرکز بر توسعه تجارت الکترونیک در راه است.
ادارهکل پست فارس هم در کنار فرآیندهای فیزیکی خود و ایجاد سیستمها و درگاه الکترونیکی، برنامههای مختلفی را برای ورود هر چه بیشتر کسب و کارها به حوزه تجارت الکترونیک پیش بینی کرده است.
مدیرکل پست استان فارس در این باره گفت: در حوزه تجارت الکترونیک دچار یک ناترازی هستیم، به عنوان مثال در یک بازه زمانی حدود ۸۰۰ هزار مرسوله وارده تجارت الکترونیک در سامانه ثبت شده؛ این در حالیست که در همان سامانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار مرسوله صادره ثبت شده است؛ این نشان میدهد که ما در حوزه تجارت الکترونیک کار نکردیم و میطلبد که شرایط را برای حضور پررنگتر در این عرصه فراهم کنیم.
روح اله عباسی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: به دنبال این هستیم که در آیندهای نه چندان دور بازارچه الکترونیک را راهاندازی کنیم چراکه معتقدیم بخشی از کسب و کارها نیاز به شتابدهی دارند.
وی اضافه کرد: درصدد هستیم با کمک شرکتهای دانشبنیان مجموعهای را در حوزه شتابدهی ایجاد و شرکتها و دفاتر کسب و کارها را در این مجموعه مستقر کنیم تا آنها بتوانند از این طریق آموزشهای لازم را در حوزه تجارت الکترونیک فرا بگیرند.
مدیرکل پست استان فارس یادآور شد: در این دورهها به افرادی که قصد دارند کسب و کار خانگی راهاندازی کنند آموزشهای لازم برای افزایش فروش داده میشود و زمانی که این افراد تصمیم گرفتند که فعالیتهای خود را به صورت مستقل ادامه دهند کسب و کار دیگری جایگزین آنها در مجموعه میشود.
او گفت: برای راهاندازی این مجموعه به هزار متر فضای مسقف و تجهیز شده نیاز است و با وجود اینکه این فضا را در اختیار نداریم اما برنامه ما به خاطر نبود فضا متوقف نشده است.
عباسی ادامه داد: در حال حاضر یک فضای ۲۰۰ تا ۳۰۰ متری در ناحیه پستی ۷۱۳ شیراز روبهروی ارگ کریمخان برای تحقق این مهم تجهیز شده است.
مدیرکل پست فارس که معتقد است حوزه تجارت الکترونیک حوزه بسیار گستردهای است، گفت: تلاش میکنیم تا به مرور زمان کسب و کارها را در حوزه تجارت الکترونیک پرورش دهیم.
آن طور که عباسی میگوید در حال حاضر در دور افتادهترین نقاط استان میتوان کسب و کارهای مختلفی را راهاندازی کرد؛ محصولات بومی و محلی را تولید و این محصولات را در بستر سکوهای داخلی و خارجی از طریق شبکه پستی ارسال کرد.
وی اضافه کرد: در واقع کسب و کارها همراه با توسعه فضای دیجیتال در دور افتادهترین نقاط و رسیدن اینترنت تا درب خانههای روستایی رونق گرفته؛ ادارهکل پست هم از این موضوع غافل نشده و اقدامات قابل توجهی برای توسعه این نوع کسب و کارها انجام داده است.
به گفته او هماکنون حدود ۷۰۰ دفتر پیشخوان خدمات دولت شهری و روستایی در سطح استان فعال است که از این مجموع ۲۵۰ تا ۳۰۰ دفتر پست در شیراز و صدرا و مابقی در شهرستانها مستقر هستند.
طبق گزارش مدیرکل پست استان فارس روزانه به طور متوسط ۵۰ هزار مرسوله صادر و وارد شده در مرکز تجزیه و مبادلات استان پردازش میشود که از این تعداد ۳۰ هزار مرسوله وارده و ۲۰ هزار مرسوله صادره است؛ همچنین از ۳۰ هزار مرسوله وارده در استان روزانه حدود ۱۷ تا ۱۹ هزار مرسوله در کلانشهر شیراز و صدرا توزیع میشود
نظر شما