۲۴ آذر ۱۴۰۳، ۱۴:۵۰
کد خبرنگار: 851
کد خبر: 85689571
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

جزئیات جدیدی در مورد ازسرگیری صدور مجوز عادی شکار در گیلان

رشت– ایرنا – «صدور مجوز عادی شکار در گیلان از سر گرفته شد» این سومین خبر در یکماه اخیر مبنی بر صدور مجوز در زمینه یادشده پس از ممنوعیت شکار پنج ساله در استان است. 

به گزارش ایرنا، ۲۳ آبان ۱۴۰۳ مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از صدور پروانه عادی شکار گونه‌های خوتکا، چنگر و اردک سرسبز پس از پنج سال در استان خبر داد و سه روز بعد به نقل از همین منبع خبری اعلام شد با توجه به مصوبه اخیر ستاد پیشگیری و کنترل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان استان به منظور تامین سلامت و بهداشت عمومی مردم، مجوز شکار پرندگان آبزی و کنارآبزی بعلت خطر انتقال بیماری تا اطلاع ثانوی ممنوع است.
بار دیگر امروز شنبه ۲۴ آبان ماه حمزه عشوری مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان خبر از سرگیری صدور مجوز عادی شکار گونه‌های خوتکا، چنگر و اردک سرسبز در استان را اعلام کرد از اینرو ایرنا گیلان بر حسب رسالت و اقناع خبری مخاطبان در این رابطه با مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت و گو کرد.
حمزه عشوری توضیح داد: بعد از پنج سال ممنوعیت شکار در استان براساس قانون؛ سازمان محیط زیست شیوه نامه‌های صدور مجوزهای شکار را فرستاد و ما موظف به اجرای آن بودیم. با توجه به اینکه درخواست مجوز شکار به مطالبه مردمی تبدیل و مقرر شد بنا به شرایطی این مجوز صادر شود.
وی ادامه داد: در انتشار خبر صدور مجوز اولیه تاکید شده بود به منظور تامین سلامت و بهداشت عمومی در صورت مشاهده بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پروانه‌های صادره ابطال خواهد شد؛ ضمنا صدور پروانه شکار برای اتباع خارجی (مقیم و غیرمقیم) ممنوع است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: سه روز پس از صدور مجوز یادشده جلسه‌ای با محوریت دامپزشکی استان در استانداری تشکیل شد که یکی از مصوبات جلسه لغو صدور مجوز شکار بود که پس از آن ممنوعیت شکار توسط این اداره کل اعلام شد.
وی در ادامه افزود: پس از انقضاء مهلت قرنطینه و وصول نامه اداره کل دامپزشکی گیلان، موضوع در دست بررسی ویژه قرار گرفت که این امر در نهایت منجر به صدور پروانه عادی شکار پرندگان شد.
شرایط شکار
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان اعلام کرد: پس از پیگیری‌های فراوان صورت گرفته با هدف بهره‌گیری از همکاری و مشارکت شکارچیان قانونمند در حفاظت از تنوع زیستی همراه با بهره برداری اصولی از آنها با در نظر گرفتن ملاحظات حفظ جمعیت و زیستگاه همچنین رعایت قوانین و مقررات شکار و صید این اداره کل اقدام به صدور مجوز پروانه عادی شکار سه گونه از پرندگان در سال جاری کرده است.
عشوری افزود: مجوزهای صادر شده محدودیت زمانی، مکانی و گونه‌ای دارد به نحوی که پروانه صادره صرفاً برای شکار سه گونه خوتکا، چنگر و اردک سرسبز در محدوده شکارگاه‌های آزاد استان است و شکار سایر پرندگان با پروانه مذکور ممنوع است،؛ضمن آنکه تعداد مجاز شکار در مجموع برای هر سه گونه مجاز حداکثر سه قطعه و روز مجاز شکار فقط یک روز در هفته (جمعه) یک ساعت بعد طلوع تا یک ساعت قبل غروب آفتاب تعیین می‌شود.
وی تصریح کرد: فصل مجاز شکار از تاریخ صدور پروانه در نهایت تا ۳۰ بهمن ماه سال جاری خواهد بود و متقاضیان قانونمند که دارای جواز حمل سلاح معتبر و دفترچه شناسایی شکارچیان ویژه حمل سلاح ساچمه زنی هستند می‌توانند با پرداخت بهای شکار و ارائه فیش بانکی به مبلغ ۱۵ میلیون ریال به حساب فروش پروانه اداره کل نسبت به دریافت پروانه شکار اقدام نمایند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان با اشاره به اینکه صدور پروانه شکار برای اتباع خارجی (مقیم و غیر مقیم) ممنوع است از شکارچیان خواست از قوانین و مقررات مربوط به شکار از جمله فصل‌ها، تاریخ‌ها و مجوزها پیروی کنند و از شکار در مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان، محدوده قرق های اختصاصی و سایر حفاظت گاه‌های مردمی به طور جدی خودداری کنند .
وی افزود: شکارچیان مجاز در صورت هرگونه ابهام با ادارات حفاظت محیط زیست شهرستان‌ها و یا پاسگاه‌های محیط بانانی محل خود تماس بگیرند .
گیلان دارای بیش از ۳۰ هزار هکتار پهنه تالابی است که افزون بر ۲۴ هزار هکتار آن، ۸۰ درصد در قالب سه تالاب (انزلی، امیرکلایه و بوجاق) تحت عنوان کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است؛ این پهنه‌ها زیستگاه بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خصوص پرندگان مهاجرند که هر ساله به تعداد هزاران قطعه بخشی از چرخه زندگی خود را در این استان سپری می‌کنند. پرندگان یکی از مهمترین شاخص‌های حیات وحش در دنیاست؛ تعداد ۵۳۳ گونه پرنده در ایران وجود دارد که از این میان ۶۰ درصد از پرندگان کشور در گیلان مشاهده می‌شوند و تالاب های امیر کلایه، پارک ملی بوجاق و تالاب بین المللی انزلی بویژه پناهگاه حیات وحش سلکه، پناهگاه حیات وحش سرخانگل و منطقه حفاظت شده سیاه کشیم بیشترین میزان این مهاجرت را به خود اختصاص می دهند.



2

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha