به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، کاجا کالاس اظهار داشت در حالیکه هیات نمایندگی اتحادیه اروپا که مانند یک سفارتخانه است، در سوریه هرگز بهطور رسمی بسته نشده بود، اما در طول جنگ سوریه هیچ سفیر معتبری در دمشق حضور نداشت.
کالاس در پارلمان اروپا همچنین گفت: ما میخواهیم این هیات نمایندگی دوباره به طور کامل عملیاتی شود.
وی افزود که از رئیس هیات اتحادیه اروپا خواسته است روز دوشنبه به دمشق برود تا با رهبری جدید سوریه و گروههای مختلف دیگر ارتباط برقرار کند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) نیز در این باره نوشت: ما نمیتوانیم در سوریه خلاء باقی بگذاریم. اتحادیه اروپا باید حضور داشته باشد.
کالاس ادامه داد: ما اکنون روندی را برای تعامل محتاطانه با رهبری جدید و جامعه مدنی [سوریه] آغاز کردهایم. همچنین هیات نمایندگی اتحادیه اروپا در سوریه را بازگشایی خواهیم کرد تا تعامل سازندهای داشته باشیم.
بر اساس این گزارش، پیش از این آلمان، آمریکا و انگلیس با گروه «هیات تحریرالشام» پس از سرنگونی حکومت بشار اسد در سوریه ارتباط برقرار کرده بودند.
اورسولا فوندرلاین رئیس کمیسیون اروپا نیز در اظهارات اخیر خود اوضاع سوریه را در پی سقوط دولت بشار اسد بشدت بیثبات توصیف و تصریح کرد که این اتحادیه برای ایفای نقش فعالتر در آینده دمشق، با هیات تحریرالشام و سایر گروههای معارض سوری، در تماس مستقیم خواهد بود.
به گزارش ایرنا، معارضان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشار اسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب، آغاز و سرانجام پس از یازده روز؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.
گروه تحریرالشام که ریاست دولت موقت در سوریه را برعهده گرفته است، همچنان در فهرست سازمانهای تروریستی کشورهای غربی قرار دارد. با این حال دمشق طی روزهای اخیر شاهد حضور هیاتهای دیپلماتیک از کشورهای مختلف اروپایی و آمریکایی بوده است. بنا بر گزارشها، کشورهای اروپایی درصدد بازگشایی سفارتخانههای خود در سوریه هستند.
نظر شما