به گزارش ایرنا، ادریس ریمانی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگاران در خصوص مصرف ماهی با توجه به اقلیم استان بوشهر افزود: امگا ۳ از جنس چربی است و در روغن حل میشود بنابراین سرخ کردن ماهی در روغن زیاد و با حرارت بالا میتواند باعث کاهش محسوسی در میزان امگا ۳ شود.
وی یادآور شد: در سرخ کردن عمیق، این میزان کاهش بیش از سرخ کردن سطحی است.
نریمانی تصریح کرد: طبق مطالعاتی که انجام شده در کشور حدود یکسوم از مرگ و میرها با عوامل تغذیهای مرتبط است.
وی تصریح کرد: علت اصلی مرگ و میرها در کشور در مرتبه نخست فشارخون سپس دیابت و در ردیف سوم عوامل خطر تغذیهای معرفی شده است که در حقیقت دو مورد اول نیز با تغذیه مرتبط است.
کارشناس بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: این عوامل خطر تغذیهای در وهله اول دریافت ناکافی غلات کامل است که این مهم در برنامه کاربردی نان کامل در کشور در حال پیگیری است.
وی تصریح کرد: براساس مطالعات انجام شده دومین عامل خطر که از سایر عوامل مثل میوه و سبزی میتواند نقش مهمتری داشته باشد و تا حدودی مغفول مانده است دریافت ناکافی اسید چرب امگا سه است.
نریمانی گفت: اسید چرب میتواند از بروز لخته خون جلوگیری کند، کلسترول خون را پایین بیاورد و در محافظت از قلب و پیشگیری از بروز بیماریهای قلب و عروق مؤثر واقع شود.
وی ادامه داد: از منابع غذایی امگا سه، ماهیهای چرب، آجیلها مثل گردو، تخممرغ غنی شده با امگا سه، روغن کلزا و برخی سبزیها مثل خرفه است که مهمترین منبع غذایی، ماهیها هستند.
نریمانی یادآور شد: در حال حاضر با توجه به شرایط، در دسترسترین ماده غذایی که از طریق آن میتوان اسید چرب امگا سه را دریافت نمود، روغنها بهویژه روغن کانولا (مشتق شده از کلزا) که تعادل بسیار خوبی از اسیدهای چرب و مقاومت حرارتی بالایی دارد است.
وی افزود: در حال حاضر بیشترین میزان روغن مصرفی خانوار از نوع روغن ذرت و آفتابگردان است که روغنهای خوبی هستند اما افزودن روغن کانولا به سفره خانوار با توجه به ارزش غذایی بسیار بالای این روغن و نسبت اسید چرب امگا سه به اسید چرب امگا شش آن حائز اهمیت است.
نظر شما