به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیریت انرژی موضوعی است که به بحث داغ این روزها در مناطق مختلف کشور تبدیل شده؛ این موضوع در پی دستور رییس جمهور برای پیوستن به یک پویش سراسری با جدیت بیشتری دنبال شد
مسعود پزشکیان رئیسجمهور در آذرماه سال جاری در پیامی ویدیویی مردم را به پیوستن به پویش «۲ درجه کمتر» دعوت کرد و خطاب به آنها گفت: «با توجه به آلودکی هوا و تأثیرات منفی آن بر سلامت و اینکه سوخت نامناسبی داریم، ضروری است که روند گرمایش خانه و محل کار را کنترل کنیم و از مردم عزیز کشورمان میخواهیم که درجه گرمایش را حداقل ۲ درجه کاهش دهند تا بتوانیم ذخیره سوخت داشته باشیم و به همه مردم سوخترسانی کنیم.»
پس از آن که رئیس جمهور همزمان با سرد شدن هوا، با انتشار این ویدئو از همه درخواست کرد دمای وسایل گرمایشی خود را ۲ درجه کاهش دهند، دیگر اعضای دولت و استانداران نیز پیوستن خود به پویش ۲ درجه کمتر را اعلام کردند.
دکتر حسینعلی امیری استاندار فارس نیز در کلیپی کوتاه از مردم استان درخواست کرد با توجه به کاهش محسوس دما در روزهای پیش رو، دمای وسایل گرمایی را ۲ درجه کاهش دهند.
او در این کلیپ با استفاده از کنترل دستگاه گرمایی، اقدام به کاهش دو درجه دمای محل کار خود کرد.
در ادامه این اقدام استاندار، برخی مسئولان فارس نیز با صدور اطلاعیه یا از طریق پیامهای ویدیویی به پویش ۲ درجه کمتر پیوستند.
افزون بر صدور پیامها و اطلاعیههایی از سوی دستگاههای مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جهت پیوستن به پویش ۲ درجه کمتر، متولیان صنعت برق فارس نیز طی پیامی از مردم دعوت کردند تا به این پویش بپیوندند.
در بخشی از متن این پیام آمده: با کاهش تنها ۲ درجه از دمای منازل و ادارات و استفاده بهینه از وسایل گرمایشی، میتوانیم در کاهش مصرف انرژی، کاهش آلودگی هوا و حفظ سلامت و بهرهمندی همه هموطنان از انرژی برق و گاز تاثیرگذار باشیم چراکه این اقدام به تأمین گاز و برق بیشتر برای منازل مسکونی و فعالیتهای تولیدی و تجاری کشور کمک خواهد کرد.
صنعت برق فارس همچنین در اطلاعیهای اعلام کرد برای مدیریت انرژی در دوره سرد سال چنانچه تداوم شرایط کنونی موجب اعمال محدودیت در تأمین برق شود،برنامه زمانبندی این محدودیتها از طریق درگاههای مشخص شده قبلی، سایت شرکتهای توزیع برق شیراز و فارس و یا سامانه برق من اطلاع رسانی خواهد شد.
در این اطلاعیه از مردم درخواست شد تا با صرفهجویی در مصرف گاز و برق- با تنظیم دمای محیط در ۱۸ درجه و خاموش کردن لامپهای اضافی و وسایل برقی پرمصرف به ویژه در ساعات اوج مصرف یعنی ساعت ۱۱ تا ۱۳ و ۱۷ تا ۱۹ صنعت برق را در تأمین برق پایدار یاری رسانند.
رابطین و متخصص بهداشت و سلامت ادارات شیراز نیز در جلسه آموزشی مصرف بهینه و ایمن که به میزبانی شرکت گاز فارس برگزار شد به پویش ۲ درجه کمتر پیوستند.
در این جلسه متولیان شرکت گاز اعلام کردند که کاهش دمای هوا در بیشتر نقاط کشور و تداوم سرما موجب افزایش مصرف گاز خانگی شده و به منظور صرفهجویی و استمرار و پایداری شبکه گازرسانی و جلوگیری از قطع گاز لازم است همه به پویش دو درجه کمتر بپیوندند.
در پایان این جلسه، بستههای فرهنگی آموزش مصرف بهینه گاز طبیعی در ادارات و اماکن عمومی به رابطین سلامت دستگاههای اجرایی ارائه شد.
شرکت گاز همچنین در حوزه فرهنگسازی در بخش مصرف بهینه همگام با سایر مناطق کشور، پویش «هوادار انرژی» و «همیارگاز» را در سطح عموم مردم و به صورت دانشآموزی اجرا کرد.
اجرای پویش ۲ درجه کمتر حتی به اصناف و بازاریان رسید به گونهای که رئیس اتاق اصناف مرکز فارس از کسبه و بازاریان برای پیوستن به پویش ۲ درجه کمتر دعوت کرد.
حجت جوانمردی از کسبه و بازاریان خواست تا با پیوستن به پویش ملی ۲ درجه کمتر، در مدیریت مصرف انرژی و گذر از این مقطع مشارکت کنند.
او در این باره گفت: لازم است تا تمامی واحدهای صنفی برای عبور از این مقطع زمانی و سرمای هوا، در کنار سایر هموطنان به این پویش بپیوندند و تنها با کاهش ۲ درجه دمای وسیله گرمایشی خود در این امر مهم سهیم باشند.
در این میان اقدامات جدی جهت برخورد با مشترکان پرمصرف نیز در اولویت قرار گرفت و متولیان حوزه برق و گاز با انتشار اخباری مبنی بر برخورد جدی با مشترکان پرمصرف سعی در فرهنگسازی در خصوص مصرف بهینه انرژی کردند اما این تدابیر به همین جا محدود نشد.
پیشنهاد استاندار فارس به وزیر کشور در حوزه مدیریت انرژی
روز گذشته نیز استاندار فارس در جلسه بررسی وضعیت ناترازی انرژی با حضور وزیر کشور که به صورت وبینار برگزار شد، شرکت کرد و در این جلسه پیشنهاد مهمی را جهت اجرای هر چه بهتر پویش ۲ درجه کمتر ارائه داد.
طبق گفته امیری مطابق دستورالعمل وزارت کشور کارگروه انرژی استان فارس به صورت مستمر تشکیل جلسه داده؛ کارگروهی که محوریت عملکرد آن دستورالعمل وزرات کشور در باب اهمیت مصرف انرژی است که اقدامات مناسبی هم در همین زمینه با همدلی کارگروه انرژی صورت گرفته که میتوان به ۲هزار و ۱۷۷مورد مدیریت انرژی در باغ ویلاها، تعداد ۹۳مورد مدیریت انرژی در استخرها، تعداد ۲۷۳مورد جمعآوری و مدیریت استفاده از گرماتابها، ۲هزار و ۶۵۱بازدید اداری اشاره کرد.
استاندار فارس همچنین در خصوص ۷۹ مورد مدیریت انرژی در بخش اداری سخن گفت و ادامه داد: بازدید از مراکز تجاری با ۷۴۷ مورد و ۲ میلیون و ۹۵۷هزار و ۲۶۵پیامک مدیریت انرژی به هم استانیها از دیگر اقدامات انجام شده در استان بوده است.
او از وزیر کشور خواستار تفویض اختیار به استانها برای مدیریت انرژی شد و پیشنهاد داد: اگر مدیریت انرژی در بخش گاز و برق به استان فارس تفویض شود؛ انرژی رسانی به صنایع و منازل به بهترین نحو ممکن انجام خواهد شد.
این نخستین باری نیست که استانداران فارس در ادوار مختلف برای مدیریت امور مهم خواستار تفویض اختیار به این استان پهناور میشوند؛ درخواستی که اگر به صورت جدیتر مورد توجه مقامات کشوری قرار بگیرد شاید بتواند زمینهساز حل مشکلات درون استانی شود و موجبات تسهیل امور در عرصههای مختلف را فراهم کند.
طبق این رویکرد آنچه در داخل استان قابل تصمیمگیری است از طریق تغییر و اصلاح رویکردها و با بهرهگیری از ظرفیتهای شناسایی شده توسط مدیران استانی که اشراف بیشتری بر نقاط قوت و ضعف استان دارند محقق خواهد شد.
اگرچه تفویض اختیار به استانها میتواند مهمترین عامل برای حل مشکلات و اجرای صحیح تمرکززدایی باشد اما این رویکرد مهم پیش از رسیدن به مرحله اجرا نیاز به فراهم کردن شرایط و اندیشیدن تمهیدات کافی دارد، لذا مدیران استان باید پیش از هر اقدامی در این زمینه، شرایط استان را برای قبول این مسئولیت دشوار آماده کنند تا پس از تفویض اختیارات، اجرای این رویکرد بتواند در حصول نتایج مناسب و مثبت در حوزههای مختلف کارگشا باشد.
نظر شما