۲ دی ۱۴۰۳، ۸:۱۴
کد خبرنگار: 5508
کد خبر: 85696737
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

زنان غزه؛ از رنج آوارگی تا نبود امکانات پخت و پز و شرایط کمرشکن

تهران - ایرنا - جنگ و حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه، بیشترین تاثیر را روی زنان و کودکان گذاشته و شرایط طاقت فرسایی برای آنها به وجود آورده است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، العربی الجدید در گزارشی با اشاره به اوضاع زنان در غزه آورده است: به نظر می‌رسد که زنان در غزه شرایط سختی دارند و در کنار کودکان بیشترین تاثیر را از جنگ رژیم اسرائیل در سایه نبود امکانات پذیرفته اند. جنگ اسرائیل علیه غزه تبعات فاجعه باری بر همه ساکنان و در راس آنها زنان داشته است و آنها بیشترین آسیب را در کنار کودکان از جنگ مداوم متحمل شده اند. سیاست کوچاندن اجباری نظامیان اشغالگر موجب آوارگی دو میلیون فلسطینی شده است که بیشتر آنان را زنان و کودکان تشکیل می دهند و آنهم در شرایطی که اندک شرایط ثبات وجود ندارد.

زنان غزه؛ از رنج آوارگی تا نبود امکانات پخت و پز و شرایط کمرشکن

«ایمان ابوعجوه» یکی از زنان فلسطینی در باره شرایط دشوار زیر بمباران های رژیم صهیونیستی و نبود امکانات زندگی گفت که به شیوه های ابتدایی برای پختن نان از طریق آتش هیزم روی آورده و به همراه فرزند یازده ساله خود مشقت زیادی می‌کشد.

العربی الجدید نوشت: زندگی زنان در غزه به علت نبود وسایل برقی به سبب قطع کامل برق بسیار طاقت فرساست و روزانه مجبور هستند که زحمت زیادی بکشند که این فشار طاقت فرسایی به آنها وارد می کند و احساس دائمی نگرانی دارند و استراحتی در کار نیست.

«سعاد مهاوش» زن فلسطینی از کمر درد شدید به علت خستگی شدید کار روزانه سخن می گوید و اینکه اوضاع روانی و معیشتی آنها بسیار بد است.

وی به العربی الجدید گفت: از روز اول آوارگی رنگ آسایش ندیده ایم. ما خانه و کاشانه خود را به سمت مناطقی که فاقد کمترین امکانات هستند، ترک کرده ایم. من بچه هایم را به مدرسه می فرستادم و همسرم مغازه ای داشت و هم اکنون خانه امن مان را از دست داده ایم و همسرم منبع درآمدش را از دست داده و اینجا به سختی و رنج بسیار لقمه نانی به دست می آوریم که زنده بمانیم.

براساس این گزارش این زن از کمر درد شدید می نالد به ویژه که دارو و مُسکنی هم نیست و برای شست و شو نیز به علت نبود آب و مواد شوینده با دشواری زیادی روبرو است. چادر هم محل زندگی و هم آشپزخانه است.

العربی الجدید گزارش داد: تغییر سبک زندگی فشار شدیدی به زنانی وارد می کند که مجبورند از محلی به محل دیگر بروند.

زنان غزه؛ از رنج آوارگی تا نبود امکانات پخت و پز و شرایط کمرشکن

«سومه عویمر» دیگر زن فلسطینی نیز از مشکلات در زمینه پخت و پز و شست و شو در هوای سرد و مشکلات مربوط به نگهداری غذا به علت نبود برق و یخچال سخن گفت.

«امینه عبدالباری» دیگر زن فلسطینی نیز از سازگار نشدن با شرایط سخت آوارگی با گذشت چهارده ماه سخن گفت. وی از زندگی زیر بمباران و گرسنگی و نبود غذا و ویتامین های کودکش حرف زد که اختلال جسمی دارد.

این مادر فلسطینی افزود: قبل از جنگ به علت محاصره امکان دریافت داروی بیماران خاص را نداشتیم و جنگ این مشکلات را دوچندان کرده است زیرا گذرگاهها کاملا بسته است و دارو و لوازم پزشکی وارد نمی شود علاوه بر آن بیمارستانها و مراکز درمانی ویران شده اند. جنگ بار زنان را مضاعف کرده است به ویژه بچه داری و آشپزی و بهداشت منزل در سایه نبود امکانات.

به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است. طی این مدت ۷۰ درصد از منازل و زیرساخت‌های نوار غزه به شدت آسیب دیده‌اند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بی‌سابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید می‌کند.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده که پس از ۱۴ ماه جنگ، هنوز نتوانسته است به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه برسد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha