به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید سردار سیدرضی موسوی به واسطه شغل پدرش یکم مهر ۱۳۴۱ در تهران به دنیا آمد، اما زادگاهش روستای چاشم مهدیشهر است. سه خواهر داشت و او تکپسر خانواده بود و اهالی روستای چاشم او را به نام «حاج فرهاد» میشناسند.
وقتی جنگ تحمیلی آغاز شد، سید رضی در دوره نوجوانی بود و دوست داشت که به میدان نبرد حق علیه باطل برود، اما پدرش اجازه نمیداد و میگفت: «تو تنها پسر من هستی!» اما سیدرضی تصمیم خودش را گرفته بود و دایم بر حضورش در جبهه پافشاری میکرد.
پدرش تعریف میکرد: «یک روز وارد اتاق سید رضی شدم و دیدم آنقدر گریه کرد که تمام روبالشتی خیس شده! با تعجب پرسیدم چرا اینقدر گریه کردی؟! گفت: چون نمیگذاری بروم جبهه!» پدرش هم چون بسیار او را دوست داشت، گفت: «باشد، من تحمل گریه تو را ندارم و رضایت میدهم بروی ولی تو را قسم میدهم که طوری نشود تو شهید شوی و من زنده باشم! برای من سخت است و نمی توانم شهادتت را ببینم.» همینطور هم شد. پدر سیدرضی پنج سال پیش از شهادت پسرش به شهادت رسید.
سیدرضی پس از گرفتن مدرک دیپلم وارد سپاه شده بود. فروردین ۱۳۶۴ در حدود ۲۳ سالگی با دخترخالهاش «سیده مهناز عمادی» ازدواج کرد و یک دختر به نام لیلا و ۲ پسر به نامهای صادق و محمدرضا از او به یادگار مانده است.
شهید بزرگوار سردار سیدموسوی عضو سپاه پاسداران زنجان بود و در هشت سال جنگ تحمیلی نقش آفرینی کرد. سپس همراه شهید احمد متوسلیان راهی لبنان شد و بعد از آن به واسطه تواناییهایی که داشت، در سپاه قدس به عنوان مستشار به سوریه اعزام شد.
همسر شهید: ظاهر و باطنش یکی بود
همسر شهید سردار سیدموسوی نقل میکند: زندگی مشترک را در شهر زنجان آغاز کردیم. آقا سید ۲ ماه بعد از عروسی به لبنان رفت و تا ۶ ماه برنگشت! و در این مدت پدرشوهر و مادرشوهرم خیلی کمک کردند تا کمتر احساس تنهایی داشته باشم.
او میگوید: سید محمدرضا فرزند اولم و متولد ۱۳۶۵ است. در ۲ سالگی دچار بیماری و معلولیت ذهنی شد. سید رضی همیشه میگفت: من هر چه دارم از این بچه دارم، همیشه به من میگفت «خوش به حالت تو این بچه را به تنهایی بزرگ کردی، جای تو بهشت است، آن دنیا من را شفاعت کن!» چون گاهی اوقات ما ایران بودیم و همسرم ایران نبود و من سعی میکردم خیلی بیماری محمدرضا را به همسرم نگویم که ذهنش مشغول و ناراحت شود.
همسر شهید سردار سیدموسوی میگوید: اگر بخواهم از زوایای شخصیتی همسرم بگویم، بهترین جمله این است که او ظاهر و باطنش یکی بود.
شهادت پاداش مردان نیک روزگار
سید رضی نبوی چاشمی پسرخاله شهید سردار سید رضی موسوی چاشمی که انگشتری شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی را به یادگار دارد، میگوید «این یادگاری بزرگ را از پسرخالهام شهید سیدرضی موسوی دارم.»
وی افزود: سالها پیش سفره شامی در خانه شهید سیدرضی موسوی چاشمی پهن شد که همان زمان ذکر و خیر سردار سلیمانی بود، گفتم: پسرخاله دوست دارم سردار سلیمانی را ببینم. گفت «این انگشتر سردار سلیمانی را فعلا یادگاری بگیر تا ببینیم چه میشود.»
پسرخاله شهید سردار سیدرضی موسوی نقل میکند که سردار شهید سلیمانی و سیدرضی موسوی دوستی بسیار نزدیکی با هم داشتند. ۲ یاری که در مسیر کمک به جبهه مقاومت دور از وطن بسیار از دل و جان مایه گذاشتند تا جان به معبود سپردند.
او تاکید میکند که آن بزرگمرد عرصه جهاد و ایثار، عاشق شهادت بود و کمتر از نائل شدن به این مقام جفا در حقش بود.
وی ادامه داد: شهید سردار سیدرضی موسوی بسیار اخلاقمدار و باایمان بود و از دوره جوانی برای دفاع از وطن وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد.
«سیدرضی» حبیب مقاومت بود
وی اظهار کرد: شهید سردار سید رضی موسوی در کارش جدی و مورد وثوق و مقتدر و در عین حال چهرهای مهربان بین همکارانش بود.
روزی به همراه شهید سردار سیدرضی موسوی عازم سوریه شدم که در فرودگاه دمشق به منظور انجام برخی امور برای دقایقی از هم فاصله گرفتیم. در این بین، از یکی از نیروهای مقاومت که آنجا بود درباره میزان رضایتش از سیدرضی سئوال کردم که میگفت: «سید عشق ماست. سید حبیب و در قلب ماست.»
موبایلش را آورد و جست و جو کرد و نشان داد که نام شهید سردار سید رضی موسوی را «یا مهدی» ذخیره کرده و میگفت «او یار حضرت مهدی(عج) است و همه عاشق ایشان هستیم او خستگیناپذیر است.»
پسرخاله شهید سردار سیدرضی موسوی گفت: پسرخالهام آرزویش شهادت بود و به آرزویش رسید.
نام شهید سید رضی موسوی در فهرست ترور صهیونیستها بود
وی تصریح کرد: شهید سردار سید رضی موسوی در کارش مصمم بود و در اوقات فراغت نیز مشغول انجام کارهای عقبمانده میشد.
وی اظهار کرد: ۲ سال پیش که به خانه شهید سردار سید رضی موسوی به مهمانی رفته بودم، در گفت و گوی دوستانه و محرمانه، مواردی مطرح کرد که آن زمان اجازه نداشتم بگویم، او گفت «طی فهرستی که از موساد به دست آورده، نامش جزو افراد ترور بود» و من به ایشان گفتم خیلی مراقب باشید که در جواب گفت «دعا کنید شهادت آرزویم شود.»
نبوی چاشمی تصریح کرد: پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی با شهید سیدرضی موسوی صحبت کردم، او نیمساعت پشت تلفن فقط گریه کرد و ادامه داد «شب قبل از شهادت نیمساعت با هم گپوگفت داشتیم. رفتیم و وقتی دوباره به اتاق سردار حاج قاسم سلیمانی آمدیم، دیدیم سردار نیست و یک یادداشت معروف روی میز گذاشته که خدایا مرا پاکیزه بپذیر!» بعدها شهید سردار موسوی این دستنوشته را به من هدیه داد.
سردار سیدرضی موسوی از مستشاران نیروی قدس سپاه و یار و همراه حاج قاسم سلیمانی، در حوزه پشتیبانی از محور مقاومت در سوریه فعالیت داشت، چهارم دی ۱۴۰۲ در جریان حمله رژیم صهیونیستی به منطقه زینبیه دمشق به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
سردار شهید سیدرضی موسوی از برجستهترین فرماندهان نیروی قدس
در پی شهادت سید رضی موسوی مستشار ارشد سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران در حمله رژیم جنایتکار صهیونیستی در منطقه زینبیه دمشق، خبرنگار شبکه خبری المیادین شامگاه چهارم دی ۱۴۰۲ از دمشق گزارش داد که «دشمن با استفاده از سه موشک، سید رضی را به شهادت رساند.»
خبرنگار المیادین در تهران نیز ادامه داد: شهید موسوی یکی از بزرگترین و برجستهترین فرماندهان نیروی قدس سپاه پاسداران بود.
شهید رضی موسوی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سوریه بود که در تمام مراحل پشتیبانی در جنگ سوریه شرکت کرده بود، او در نبردهای صحرا و حومه دمشق شرکت داشت و از افراد ثابتقدمی بود که حمله غرب حلب را دفع کرد. طی سالهای گذشته چندین بار مورد سوءقصد رژیم صهیونیستی قرار گرفته بود.
پیکر پاک شهیدسردار سیدموسوی گلزار شهدای امامزاده صالح(ع) تهران خاکسپاری شد.
سابقه درخشان سمنان در دفاع از حرم آل الله
استان سمنان در دفاع از حق سابقه طولانی دارد؛ به طوری که در هشت سال جنگ تحمیلی بیشترین شهدا را به نسبت جمعیت برای دفاع از خاک وطن تقدیم کرد، به همان میزان در دفاع از حرم آل الله نیز درخشید و در برابر ظالم ایستاد و درست ۱۱ سال پیش، سردار شهید حسن شاطری معروف به مهندس حسام خوشنویس یکی از فرماندهان سپاه قدس و مسوول بازسازی جنوب لبنان طی حمله مزدوران صهیونیستی در مسیر دمشق به لبنان در بیست و سوم بهمن ۱۳۹۱ به فیض عظیم شهادت نایل آمد.
پس از این شهید والامقام، جوانان نخبه این دیار از جمله شهید محمد طحان چوبمسجدی از سمنان پانزدهم آبان ۱۳۹۴، شهید عبدالرحیم فیروزآبادی از کلاته دامغان شانزدهم آذر ۱۳۹۴، شهید محمدحسین حمزه از سمنان در بیست و نهم فروردین ۱۳۹۵، شهید حسین مشتاقی شانزدهم اردیبهشت ۱۳۹۵ از روستای دهصوفیان مهدیشهر و شهید عباس دانشگر از سمنان بیستم خرداد ۱۳۹۵ در راه دفاع از مظلوم در حرم آل الله به شهادت رسیدند و سبکبال به سوی معبود شتافتند.
زمستان ۱۴۰۲ بار دیگر با شهادت سردار سرتیپ رضی موسوی از نخبگان دیار دارالمرحمه سمنان و از اهالی شهرستان مهدیشهر، در دفاع از حق، تاریخ تکرار شد و فقدان از دست دادن چنین سرمایههایی، داغی بزرگ بر دلهای انسانهای بیدار گذاشت.
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۴
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۴ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.
نظر شما