به گزارش ایرنا، عباس ارجمند روز دوشنبه در نشست خبری هفته سوادآموزی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره ۲۶ شهید دانش آموز و ۲ شهید فرهنگی در آموزش و پرورش کرمان که مظلومانه و ناجوانمردانه در انفجارهای تروریستی سال گذشته گلزار شهدا به شهادت رسیدند افزود: نهضت سوادآموزی از سال ۵۸ و به فرمان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران آغاز شد که به همین مناسبت اول تا هفتم دی ماه به عنوان هفته سواد آموزی نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه بیشترین آمار بیسوادی در جنوب و شرق استان کرمان وجود دارد ادامه داد: بیشترین نرخ بیسوادی در روبارجنوب، جازموریان و جیرفت است در شمال و غرب استان آمار بی سوادی کاهش یافته اما بیشترین آمار بی سوادی در جنوب و شرق استان مشاهده می شود.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان با بیان اینکه فقر فرهنگی و اقتصادی از جمله دلایل مهم بیسوادی هستند و یکی از ملاکهای توسعه یافتگی هر کشور افزایش نرخ باسوادی است به افراد موفقی که از نهضت سوادآموزی فعالیت خود را آغاز کرده اند نیز اشاره کرد و گفت: در استان کرمان شهرستان کوهبنان کمترین نرخ بیسوادی را دارد و ۱۰ شهرستان از جمله راور و شهربابک و برخی مناطق مانند نوق در رفسنجان شرایط خوبی از نظر سوادآموزی دارند.
وی با بیان اینکه نرخ سوادآموزی در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی در کشور ۴۸ درصد بود تصریح کرد: سوادآموزی با فرمان امام خمینی (ره) خانه به خانه و شهر به شهر آغاز شد و در حال حاضر به صورت یک نهضت در حال خدمت به جامعه است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان تصریح کرد: بزرگترین مشکل نهضت سوادآموزی شناسایی و جذب سوادآموزان است که معلمان به عنوان سربازان اصلی خط مقدم این جبهه با همت و تلاش فراوان و به صورت غیررسمی در کنار آموزش و پرورش مشغول به کار هستند.
وی با اشاره به اینکه هزار و ۵۱۲ نفر آموزش دهنده در نهضت سوادآموزی استان کرمان فعال هستند تصریح کرد: از این تعداد هزار و ۲۵۵ نفر زن و مابقی مرد هستند که کار سوادآموزی به ۱۱ هزار و ۱۳ نفر سوادآموز را بر عهده دارند و هشت هزار و ۷۵۸ نفر از این تعداد ایرانی و ۲ هزار و ۲۵۵ نفر نیز اتباع را شامل می شوند.
ارجمند گفت: درصد قبولی سوادآموزان استان کرمان در سال گذشته ۵۲ درصد بود که امسال این آمار به ۶۰ درصد رسیده است.
وی تاکید کرد: سوادآموزان بدو جذب در کلاس ها به مدت ۶ ماه آموزش های اولیه را فرا می گیرند و بعد کسب نمره قبولی در آزمون ها مدرک سوم ابتدایی و بعد از آن ۶ ماه در دوره انتقال شرکت و مدرک ششم ابتدایی را دریافت می کنند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان، سن جامعه هدف نهضت سوادآموزی را بین ۱۰ تا ۵۹ سال عنوان و تصریح کرد: سال به سال از تعداد افرادی که زیرپوشش سواد آموزی قرار می گیرند کمتر می شود که خود نویدبخش کاهش آمار بیسوادان در کشور و این استان است.
وی افزود: بیشترین رده سنی سوادآموزان در حال حاضر بین ۳۰ تا ۴۰ سال است و کرمان در سال ۱۴۰۲ رتبه نخست سوادآموزی ندامتگاه های کشور را به خود اختصاص داده است.
ارجمند با بیان اینکه صفر کردن آمار سوادآموزی تقریبا ناممکن است افزود: اساسنامه سوادآموزی با تصویب مجلس باید تغییر کند و قرار است به سمت آموزش های نوین از جمله سواد مالی، ارتباطات، و سواد رسانه برویم که در این بخش هشت مورد سوادآموزی نوین تعریف شده اما هنوز مصوب نشده است.
وی به راه اندازی مراکز یادگیری محلی سوادآموزی در استان کرمان نیز اشاره و تصریح کرد: این مراکز نیز در حین سوادآموزی به افراد مهارت های شغلی را آموزش می دهند.
نظر شما