به گزارش ایرنا، کسب مدال طلای هانیه شریفی در مسابقات قهرمانی جوانان و نوجوانان آسیا بار دیگر نام سده لنجان را بر سر زبانها انداخت. شهری که در قلب استان اصفهان قرار دارد و جمعیت آن کمتر از ۲۰ هزار نفر است و در بین شهرهای استان اصفهان در جایگاه چهلم از لحاظ جمعیتی قرار دارد.
قهرمانان این شهر بیشتر در رشته وزنهبرداری فعالیت دارند و از گذشتهها تا کنون توانستند سکوهای المپیک، جهان، آسیا و ایران را فتح کنند. این شهر زادگاه سهراب مرادی دارنده نشان طلای المپیک و مرد بیحریف دسته ۹۶ کیلوگرم است؛ پولادمردی که اگر مصدومیت مانع او نمیشد اکنون چند مدال المپیک و جهان را در کارنامه داشت.
همچنین در این شهر سیدرسول معتمدی به جهان معرفی شد که در تمامی اعزامها موفق به کسب نشان طلا شد و اکنون در دوران نقاهت بسر میبرد.
علیرضا معینی قهرمان جوانان جهان، رشید شریفی قهرمان آسیا و هانیه شریفی دارنده مدال طلای نوجوانان آسیا از دیگر قهرمانان این شهر هستند که همگی در رشته وزنهبرداری دستی بر آتش دارند.
اما اینکه چرا یک شهر ۲۰ هزار نفری به پایتخت وزنهبرداری ایران تبدیل شده سوالی است که رشید شریفی دارنده ۲ عنوان قهرمانی آسیا به آن پاسخ داد.
آقای شریفی یک قهرمان دیگر از شهر سده لنجان به جهان معرفی شد، هانیه نسبتی با شما دارد؟
تبریک میگویم به خانم شریفی، هانیه نوه عموی من است و فاطمه شریفی برادرزاده من مربی این ورزشکار است. هانیه از سن ۱۳ سالگی به این رشته آمد و من نیز مشورت لازم را برای ادامه کار به وی دادم. البته به تمام جوانان علاقمندان به وزنهبرداری این مشورت را میدهم و امیدوارم در آینده شاهد ظهور ستارگان زیادی از لنجان به وزنهبرداری ایران باشیم. این شهر ظرفیتهای زیادی دارد و میتواند یک منطقه قهرمانپرور لقب بگیرد.
لنجان چند قهرمان بزرگ را به جهان معرفی کرده است؟
از زمانهای قدیم شهر لنجان مرکز وزنهبرداری بوده است. در این شهر قهرمانان بزرگ مانند سهراب مرادی به جهان وزنهبرداری معرفی شد که در دسته ۹۶ کیلوگرم بیحریف بود. سیدرسول معتمدی از این شهر به قهرمانی جهان و آسیا رسید. همچنین ملیپوشان زیاد دیگر همچون ایوب مرادی، رسول نادی، عارف خاکی و خودم در دورههای مختلف ملیپوش بودیم. اکنون نیز ملیپوشان زیادی در ردههای مختلف سنی داریم.
دختران لنجانی نیز قهرمانان بزرگی هستند.
بله در ردههای سنی قهرمانان خوبی داریم و هانیه شریفی یکی از این استعدادها است. دختران این شهر در گذشته نیز توانسته بودند مدال جهانی کسب کنند. پسران ردههای سنی نیز شرایط بسیار خوبی دارند و در آینده بیشتر از آن خواهیم شنید.
راز این همه قهرمان بزرگ در یک شهر کوچک چیست؟
عوامل زیادی تاثیر دارد. بخشی از این قهرمانیها به ژنتیک ورزشکاران بر میگردد. در این شهر مربیان بسیار خوبی حضور دارند که جوانان و نوجوانان را ترغیب به ورزش میکنند. دلیل دیگر این قهرمانیها، افتخاراتی است که قهرمانان بزرگی مانند سهراب مرادی کسب کرد و این خود موجب انگیزه برای علاقمندان به وزنهبرداری میشود. البته خانوادهها هم راه را برای حضور دختران و پسران علاقمند به وزنهبرداری باز میکنند.
با این قهرمانان شهر لنجان باید سالنهای مجهزی داشته باشد؟
اتفاقا اینگونه نیست. یک سالن قدیمی هست که از گذشتههای دور ورزشکاران در آن تمرین میکردند. سالن دیگری در کنار آن ساخته شده که امکانات زیادی ندارد و ما توانستیم با کمک بخشهای مختلف آن را تجهیز کنیم. سالن جداگانه برای دختران و پسران نداریم و برخی مواقع حتی دختران در تایم بعدازظهر میآیند که تا شب تمرین آنان طول میکشد.
از اداره کل ورزش و هیات وزنهبرداری کمک نگرفتید؟
در چند وقت اخیر حمایت خاصی نشده و متاسفانه ما امکاناتی در خور شان این شهر نداریم. شهری که این همه قهرمان دارد باید سالنهای مجهزی داشته باشد.
با اجرایی شدن طرح آمایش سرزمینی ورزش میشود انتظار سالن مجهز داشت؟
من خودم کارمند اداره ورزش و جوانان شهرستان فلاورجان هستم و تلاش دارم تا بتوانیم به توسعه وزنهبرداری در این شهر هم کمک کنیم. امیدوارم نگاه ویژهتر به وزنهبرداری سده شود. همچنین باشگاههای صنعتی به فکر تیمداری در این شهر باشند. البته امسال باشگاه ذوبآهن تیم وزنهبرداری را حذف کرد که دلیل آن مشخص نیست. به عنوان کسی که سالها در این رشته فعالیت داشتم و عناوین آسیایی کسب کردم باور دارم شهر سده لنجان هم میتواند یک تیم در لیگ برتر وزنهبرداری داشته باشد.
اگر باشگاهی در وزنهبرداری سده لنجان سرمایهگذاری کند انگیزه هم بیشتر خواهد شد؟
بله یکی از مهمترین دغدغه قهرمانان مسائل مالی است که با قراردادهای لیگ برتر بخشی از آن برطرف میشود. همچنین اگر باشگاهی در رده پایه تیم بدهد استعدادهای این شهر بیشتر دیده میشوند. امیدوارم در آینده این اتفاق مهم در کشور رخ دهد.
نظر شما